Kőszikla Baptista Gyülekezet - Kőszikla Baptista Gyülekezet

Cikkek

 
 
  Array
  (
    [0] => Array
      (
        [id] => 35
        [youtubelink] => 
        [language_id] => 1
        [title] => Amit ma megtehetsz…
        [alias] => amit_ma_megtehetsz
        [place] => 
        [room] => 
        [device] => 
        [type] => image
        [eventfor] => Publikus
        [short_content] => „Nyerni szeretnék, teljesen mindegy, hogy hány aranyam van. Számomra az jelenti a motivációt, hogy évről évre legyőzzem a világot.”
  (Kovács Katalin)
        [content] => 

  ... ne halaszd holnapra! Tartja a mondás. Mégis, miért gondolunk úgy Istenre vagy a vallásra, hogy arra a passzivitás, a zárkózottság vagy csak a tiltások sokasága jellemző?

  Itt van például ez a blog. Tele van ilyenekkel, hogy mikor ne, kivel ne, miért ne tegyed ezt vagy azt. Valóban erről szólna csak a történet, amiben mi, keresztények hiszünk?

  Meggyőződésem, hogy nem.

  „Többet ér egy élő eb, mint egy döglött oroszlán.”
  (Bölcs Salamon)

  Tisztán emlékszem egy olyan nyárra, talán pont érettségi után, mikor a semmi érzése elementáris erővel tört rám. Hetekig azt sem tudtam merre induljak, csak álltam az ablaknál, bámultam az embereket, ahogy jönnek-mennek az utcán. Nem értettem, miről is szól ez az egész dolog, amit életnek hívunk. Az emberek keményen dolgoznak, hogy legyen mit enniük. Aztán ha jóllaktak, kezdik az egészet előröl. Persze ez is egyfajta motiváció, de leginkább csak fizikai kényszer.

  „Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el.”
  (Jókai Mór)

  Nos, ha már van kezed, lábad, szemed és szád, nem mondhatod azt, hogy te nem vagy képes előre vinni a dolgokat. Függetlenül attól, hogy hívő vagy hitetlen, szegény vagy gazdag, jó családból származó vagy árva vagy, élsz és van lehetőséged tenni is. A fő kérdés természetesen az, hogy mit. Mihez van kedved, mi érdekel, mihez értesz? Vajon megengedheti-e egy ember magának pusztán azt, hogy csak létezzen?

  „Úgy kell imádkoznunk, mintha minden Istentől függene, és úgy dolgozni, mintha minden tőlünk függne.”
  (Szent Ágoston)

  Gondolom te sem most hallod először, hogy az emberek szeretik másra hárítani a felelősséget a problémáik miatt. A keresztényeknél ez nagyjából úgy hangzik, hogy „Istennek más terve volt”.Gyakorlatilag ez az oka annak, hogy egy keresztényről nem a siker az első, ami bárkinek is beugrik. Ha már úgysem kerülhetjük el a halált, de ott a csodálatos mennyország ígérete, akkor minek is törjük magunkat itt a földi életben?

  „A két legfontosabb nap az életedben az, amikor megszületsz, és az, amikor megtudod, miért.”
  (Mark Twain)

  Most már tudom, hogy az én sikertelenségemnek az oka, amit annyira éreztem azon a bizonyos érettségi utáni nyáron és később is az volt, hogy keresztényként elszigeteltem magam a környezetemtől. Ezekben az években pedig Isten áldására vártam, ami csak nem akart eljönni.
  Barátom, azt kell mondjam – ha leszámítjuk a csalással, törvénytelenségekkel szerzett vagyont –, hogy a sikeres élethez mindegy, hogy keresztény vagy-e vagy sem. Mert nem ezen múlik. Elég tisztességesnek, szorgalmasnak, valamint kitartónak lenni. Ehhez persze kellenek célok is, olyanok, melyek elérése nehéz, de nem lehetetlen. Aztán újabb és újabb célok.

  „Nyerni szeretnék, teljesen mindegy, hogy hány aranyam van. Számomra az jelenti a motivációt, hogy évről évre legyőzzem a világot.”
  (Kovács Katalin)

  Az eddigi életem során a lusta emberek kétféle típusával találkoztam. Az egyik, aki még nem ért el semmit, a másik pedig már megteremtette a saját egzisztenciáját. Azon ugye semmi csodálkozni való nincs, hogy magától nem történnek meg a dolgok. Sokkal nagyobb veszély viszont az, amikor az ember már úgy érzi, hogy eleget tett már, ezért nem akar többet tenni. Ezek az emberek aztán a harmincas, negyvenes éveikben „megállnak a fejlődésben”. Pocakot eresztenek, igénytelenné válnak a kapcsolataikban, munkájukban és az egész életükben. Ugyanakkor az egészségi állapotuk is rohamosan elkezd romlani.

  „Most már tudom, miért szeret olyan sok ember fát vágni. Ennek a munkának ugyanis mindig azonnal látni lehet az eredményét.”
  (Albert Einstein)

  Már hallom is a szólamokat a pénz szerelméről, meg a siker istenítéséről. De mégis, kik mondják ezt? Azok, akik nem hajlandóak új utakat keresni a tehetségük kibontakoztatására.
  Sajnos a szociális rendszerünk is olyan, hogy a motiváció gyakran kimerül ilyen vágyakban mint „csak elérjem a nyugdíj korhatárt”, „remélem leszázalékolnak”, „legyen egy biztos állami munkahelyem” vagy„kapjam meg azt a gondnoki fizetést a gyülekezetben”.

  „Amit pusztán pénzért csinál az ember, azt rosszul csinálja.”
  (Jules Verne)

  Mi legyen hát a motiváció, amiért érdemes ambíciókkal teli életet élni? Nem, nem a pénzre gondolok. A pénz egy nagyon fontos értékmérője a sikernek, bárki bármit is mond. A pénz szabadságot és lehetőségeket ad, lehetőséget ad az adakozásra, a szerelmed kifejezésére, a gyermekeid felnevelésére, a közösség megélésére és még nagyon sok mindenre.
  Engem ezek a lehetőségek tesznek boldoggá és leginkább hálássá Isten felé. Az ide vezető út azonban inkább hegymászáshoz hasonlít, melyhez egyre több és több információ, szakértelem, erő kell. Hogyan lehet mindezekre szert tenni? Tanulással…

  „A program futtatása az igazi teszt. Megírod a programot, kipróbálod, és vagy működik, vagy nem.”
  (Bill Gates)

  Vannak emberek, akiket fűt az ambíció, mindent megtesznek, hogy előrébb jussanak, mégis, sokszor kudarc a vége. Emlékszel még az első idézetre? Ha valami sokadszorra sem megy, akkor ne csináld. Inkább legyél élő eb, mintsem halott oroszlán. De még mindig jobb próbálkozni, mint önelégülten elvesztegetni a napokat, heteket és éveket. Sőt, ha látod, hogy másnál „fut a program”, tedd félre a büszkeséged, az érdektelenséged és legyél hajlandó kérdezni, tanulni. Ez jóval hatékonyabb, mint ha a saját károdon tanulnál, igaz, annyira nem is okoz maradandó élményt.

  „Ha nem hibázol folyton, az annak a jele, hogy nem hozol létre semmi újat.”
  (Woody Allen)

  Gondolkodtál már azon, hogy Péter apostol miért lépett ki a csónakból? Miért akart ő is, egyedül a tanítványok közül vízen járni? Vagy amikor megjelent Mózes, Illés a hegyen és Isten hallható hangon szólt, miért ő volt az egyetlen tanítvány, aki azt gondolta, neki is kellene valami okosságot mondani? Végül miért csak ő fogadkozott, hogy nem árulja el Jézust, aztán mégis megtette?
  A végeredmény pedig az lett, hogy a Biblia az elsők között említi, az összes apostol közül. Merjél hibázni, aztán tanulj a hibáidból és megint kezdjél valami újba. Így a te életed mindig boldogabb és sikeresebb lesz a környezetedénél, függetlenül attól, hogy hol élsz. Ehhez nem kell hinned sem, pusztán az Istentől kapott életedet kell használnod. A döntés egyedül rajtad múlik.

  „Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni.”
  (Mark Twain)

  Más szóval, ha megvan a képességed – és mindenkiben vannak képességek – de nem használod azokat, pontosan úgy nézel ki, mint egy magatehetetlen ember. Ha keresztény vagy és így tékozlod el az életed, várva az örök boldogságot, akkor még szégyent is hozol arra, akiben hiszel. Nem tehetsz arról, hogy megszülettél, ahogy arról sem, hogy hova. Idővel azonban minden egyre inkább rajtad fog múlni. Az idő múlásával egyre nagyobb lesz a múltad és egyre kevesebb a jövőd. Ezzel párhuzamosan pedig a döntési lehetőségeid is egyre inkább csökkennek.

  Végül hadd idézzek egy példázatot a Máté evangéliumából, igazából ezzel kellett volna kezdenem, csak attól tartottam, hogy esetleg hosszúnak találod ezt a bibliai szakaszt és átugrod mindazt, amit mondani akartam neked.

  „Mert úgy van ez, mint amikor egy idegenbe készülő ember hívatta szolgáit, és átadta nekik vagyonát. Az egyiknek adott öt talentumot, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek képessége szerint, és elment idegenbe.

  Az, aki az öt talentumot kapta, azonnal elindult, vállalkozásba fogott velük, és nyert másik ötöt. Ugyanígy az is, aki a kettőt kapta, nyert másik kettőt. Aki pedig az egyet kapta, elment, gödröt ásott a földbe, és elrejtette ura pénzét.
  Hosszú idő múlva aztán megjött ezeknek a szolgáknak az ura, és számadást tartott velük. Eljött az, aki az öt talentumot kapta, odavitte a másik öt talentumot, és így szólt: Uram, öt talentumot adtál át nekem: nézd, másik öt talentumot nyertem. Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára! Odament az is, aki a két talentumot kapta, és ezt mondta: Uram, két talentumot adtál át nekem: nézd, másik két talentumot nyertem. Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára!

  Odament hozzá az is, aki az egy talentumot kapta, és ezt mondta: Uram, tudtam, hogy kérlelhetetlen ember vagy, aki ott is aratsz, ahol nem vetettél, és onnan is gyűjtesz, ahová nem szórtál. Félelmemben elmentem tehát, és elástam a talentumodat a földbe: nézd, itt van, ami a tied.
  Ura így válaszolt neki: Te, gonosz és rest szolga, tudtad, hogy ott is aratok, ahol nem vetettem, és onnan is gyűjtök, ahova nem szórtam? Ezért el kellett volna vinned a pénzemet a pénzváltókhoz, és amikor megjöttem, kamattal kaptam volna vissza azt, ami az enyém.
  Vegyétek el tőle a talentumot, és adjátok annak, akinek tíz talentuma van!

  Mert mindenkinek, akinek van, adatik, és bővelkedni fog; attól pedig, akinek nincs, még az is elvétetik, amije van. A haszontalan szolgát pedig vessétek ki a külső sötétségre: ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás.”
  (Jézus Krisztus)

  A szerző teológus, informatikus

  Forrás: Link

  [comment] => http://keresztenycsalad.blog.hu/2015/02/27/amit_ma_megtehetsz_283 [html_description] => Amit ma megtehetsz… [html_keywords] => munka ambíció keresztény [html_title] => Amit ma megtehetsz… [image_id] => 103 [image_name] => 103 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => lazy.jpg [image_filesize] => 14636 [image_width] => 500 [image_height] => 300 [image_thumbnail_size] => 500x300 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Pataki Dávid [created_at] => 2015-04-03 17:33:21 [date] => 2015-04-03 17:33:21 [view] => articles_view ) [1] => Array ( [id] => 33 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => A keresztény férfi 10 típusa, akihez nem kellene hozzámenned [alias] => a_kereszteny_ferfi_10_tipusa_akihez_nem_kellene_hozzamenned [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Az én tanácsom a következő: ne érd be kevesebbel mint Isten legjobbjával. Manapság túl sok keresztény nő megelégedik egy Izmaellel, így a türelmetlenségük belekényszeríti őket egy boldogtalan házasságba. [content] =>

  Mikor társat választasz, ne légy türelmetlen. Istennek van egy megfelelő számodra. 

  A feleségem és én négy lányt neveltünk fel – anélkül hogy fegyvert tartottunk volna a házunkban – és három már közülük házas. Szeretjük a vőinket és nyilvánvaló, hogy Isten kiválasztott bennünket arra, hogy a lányaink vérmérsékletének és személyiségének megfelelő társat találjunk. 

  Én mindig is hittem, hogy Isten benne van a társkeresésben. Ha meg tudta tenni a lányaimnak, számodra is megteszi. 

  Közelről ismerek néhány egyedülálló hölgyet akik nagyon-nagyon szeretnének egy megfelelő társat találni. Néha elmondják, hogy a felhozatal nagyon sovány a gyülekezetükben, ezért megkockáztatják, hogy belépjenek az on-line társkeresők világába. Mások sajnálkozva emelik fel a kezüket, és csodálkoznak ha a tűrhető keresztény srácok eltűnnek. Így meglepődnek, mikor lejjebb kell vinni az elvárásaikat azért, hogy találjanak egy társat. 

  Az én tanácsom a következő: ne érd be kevesebbel mint Isten legjobbjával. Manapság túl sok keresztény nő megelégedik egy Izmaellel, így a türelmetlenségük belekényszeríti őket egy boldogtalan házasságba. Kérlek fogadd meg az én atyai tanácsomat: 
  Sokkal jobban jársz ha egyedül vagy, mintha egy hamis férfival! 

  Hamis férfi. Összegyűjtöttem neked a 10 legfontosabb férfitípust, amit el kellene kerülnöd, mikor férjet keresel: 

  1. A hitetlen
  Kérlek írd le a II. Korinthusi levél 6:14 versét egy post-it-re és ragaszd fel a munkahelyeden a monitorra.„Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?” Ez nem egy lejárt vallásos szabály. Ez ma Isten szava a számodra. 

  Ne engedj egy férfi vonzó külsejének, vonzerejének vagy anyagi helyzetének (vagy a hajlandóságnak hogy majd veled fog gyülekezetbe járni), hogy kompromisszumot köss azzal amit úgy is tudsz, egy „evangélizációs randevú” sohasem egy bölcs stratégia. Ha a jelölted egy nem újjászületett keresztény, húzd ki a listádról. Ő nem nyerő a számodra. Én még nem találkoztam olyan keresztény nővel, aki ne sajnálta volna, hogy hozzáment egy hitetlen férfihez. 

  2. A hazudozó 
  Ha rájössz, hogy a férfi akivel találkozgatsz, hazudott a múltjáról vagy előtted minidig homályban tartja a lépéseit vagy titkait, menekülj el a legközelebbi kijáraton. A házasságnak a bizalmon kell alapulnia. Ha ő nem tud szavahihető lenni, szakíts most, mielőtt rászed téged egy mégnagyobb csalással. 

  3. A playboy 
  Bárcsak azt mondhatnám, ha találkozol egy helyes fiúval a gyülekezetben, feltételezheted, hogy szexuálisan tiszta élete van. Sajnos ma nem ez a helyzet. Szörnyű történeteket hallottam egyedülálló férfiakról, akik vasárnap a gyülekezeti dicséretben szolgáltak, de a hét többi napján úgy éltek mint Casanova. Ha hozzámész egy olyanhoz aki szexuális kalandokba bocsátkozik az esküvőd előtt, biztos lehetsz abban, hogy utána is ezt fogja tenni. 

  4. A felelőtlen 
  Nagyon sok szilárd keresztény férfi van aki korábban megtapasztalt egy tönkrement házasságot. Mióta elváltak, megtapasztalták a Szentszellem helyreállítását és újra akarnak házasodni. A második házasság nagyon boldog lehet. De ha azt látod, hogy a kiszemelt vőlegényed nem gondoskodik az előző házasságában született gyermekeiről, egy óriási hiányosságot ismerhettél fel. Bármely férfi aki nem hajlandó fizetni a múltbeli hibáiért vagy támogatni a gyermekeit az előző házasságából, nem fog felelősen viszonyulni hozzád sem. 

  5. A függő 
  Az a gyülekezetbe járó férfi, akinek alkohol vagy drogfüggősége van, megtanulta elrejteni a problémáit, de neked nem kell várnod a nászutadig, amikor rájössz, hogy igazából ő egy tintás. Soha ne menj olyanhoz hozzá, aki visszautasítja, hogy segítséget kérjen a függősége miatt. Ragaszkodj hozzá, hogy szakmai segítséget kapjon és állj tovább. Ne kerülj egy kölcsönösen függő kapcsolatba, ahol a szenvedélybeteg férfi azt kéri, te maradj józan. Így nem tudod őt meggyógyítani. 

  6. A leégett 
  Ismerek valakit aki miután megházasodott rájött, hogy a férje nem is tervezte, hogy állandó munkát találjon. Viszont kidolgozott egy kiváló stratégiát: Ő otthon marad és egész nap számítógépen játszik mialatt a képzett felesége dolgozik és minden számlát kifizet. Pál apostol azt mondta a thesszalonikabelieknek: „Ha valaki nem akar dolgozni, ne is egyék” (2 Thess. 3:10). Ugyanez a szabály érvényes itt is: Ha egy férfi nem hajlandó dolgozni, ne számítson arra, hogy hozzámész. 

  7. A nárcisztikus 
  Őszintén remélem hogy olyan fiút találsz, aki jóképű. De légy óvatos: Ha a kiválasztottad hat órát tölt el egy nap az edzőteremben és rendszeresen közeli képeket posztol a facebook-on a bicepszéről, akkor van egy problémád. Ne szeress bele egy önimádó srácba. Lehet, hogy helyes, de egy férfi aki belehabarodott a saját külsőjébe és saját szükségleteibe, sohasem lesz képes téged szentül szeretni, úgy ahogy Krisztus az egyházat szereti. (Ef. 5:25) A férfi aki mindig saját magát bámulja a tükörben, sosem fog rád figyelni. 

  8. Az erőszakos 
  Egy erőszakos hajlamú férfi képtelen uralkodni a haragján, miután az elért egy bizonyos szintet. Ha a fiúnak akivel találkozgatsz könnyen eljár a keze, feléd vagy másfelé, ne gondold hogy meg tudod rendszabályozni a viselkedését. Neki komoly gondja van, és ha hozzámész, akkor minden nap egy aknamezőn kell majd egyensúlyoznod, hogy egy újabb dühkitörést elkerülj. Dühös férfiak és sérült nők – verbálisan és van, hogy fizikálisan. Keress egy férfit, aki szelíd. 

  9. A gyerek férfi 
  Tartsatok régimódinak, de én gyanakvó vagyok, ha egy srác 35 éves korában még mindig a szüleivel él. Ha még az anyukája meg is főz neki, takarít és vasal rá ebben a korban, biztos lehetsz benne, hogy legalábbis érzelmileg egy időcsapdába került. A bajért esedezel, ha azt gondolod, hogy felesége tudsz lenni egy srácnak aki még nem nőtt fel. Fordulj vissza, és barátodként bátorítalak, hogy inkább egy mentort találj aki felnőttet farag belőle. 

  10. A szuperszellemi 
  Néhány keresztény férfi abban hisz, hogy a házasság a férfi felsőbbrendűségének a terepe. Esetleg fennkölt módon idézik a szentírást, de a megtévesztő férfi felsőbbség mögött mély bizonytalanság és gőg változik át szellemi bántalmazássá. Az I. Péter 3:7 arra utasítja a férfiakat, hogy kezeljék a feleségüket egyenlő félként. 

  Ha a férfi akivel randevúzól lekezelően beszél hozzád, lekicsinylő megjegyzéseket tesz a nőkről vagy úgy tűnik, hogy leszólja a szellemi képességeidet, tűnj el most. Az ilyen nem a földön jár. Azok a nők akik hozzámennek egy szuperszellemihez, gyakran depresszióba esnek és az életük végül egy rémálommá válik.

  Ha te Istennek egy leánya vagy, ne pazarold az újjászületésből fakadó jogaidat azzal, hogy hozzámész egy férfihez aki nem érdemel meg téged.

  A legokosabb döntés az életben ha vársz arra az emberre, aki átadta magát Jézusnak.

  Forrás: Link

  [comment] => http://keresztenycsalad.blog.hu/2014/06/06/a_kereszteny_ferfi_10_tipusa_akihez_nem_kellene_hozzamenned [html_description] => A keresztény férfi 10 típusa, akihez nem kellene hozzámenned [html_keywords] => párválasztás keresztény férfi nő [html_title] => A keresztény férfi 10 típusa, akihez nem kellene hozzámenned [image_id] => 101 [image_name] => 101 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => Men-women-marry.jpg [image_filesize] => 262305 [image_width] => 618 [image_height] => 340 [image_thumbnail_size] => 618x340 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Pataki Dávid [created_at] => 2015-04-03 17:14:44 [date] => 2015-04-03 17:14:44 [view] => articles_view ) [2] => Array ( [id] => 39 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => 7 tipp, hogyan törj ki az adósságcsapdából [alias] => 7_tipp_hogyan_torj_ki_az_adossagcsapdabol [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => A kezdeti lelkesedés könnyen elkopik, az idő múlása pedig demotiválttá tesz és visszatérsz a régi szokásaidhoz. Nagyon nehéz a végső célt mindvégig fejben tartani. [content] =>

  Az olvasóimtól gyakran kapok mindenféle pénzügyi problémával kapcsolatos kérdéseket, melyekben a segítségemet kérik. A kérdések skálája az egyszerű pénzügyi tervezéstől a nagyon részletesen kifejtett üzleti veszteségekig, átverésekig, karrier problémákig és még ki tudja mi mindenig terjed. 

  Ma úgy gondoltam, hogy szakítok időt az egyik olvasóm „Annie” kérdésének megválaszolására, mivel az cseppet sem mondható egyedinek. 

  A kérdése rövid és egyszerű: 

  „Már többször próbáltam az adósságcsapdából kikeveredni, de sohasem sikerült. Hogyan tudnék még fegyelmezettebb lenni és megőrizni a motivációmat, akaratomat ahhoz, hogy kikerüljek az adósságból?” 

  Az alábbi cikkben megosztok néhány tapasztalatot, és adok 7 olyan tanácsot, amely segít a kitartásodat megerősíteni ebben a harcban. 

  Ahogy én látom 

  Az elmúlt években sok embert láttam izgalomba jönni attól a gondolattól, hogy megszabadulhatnak az adósságcsapdából, de sohasem mentek keresztül a szükséges folyamaton. Legtöbbjük nagyon tűzbe jött a lehetőségtől és a legjobb szándékkal vágtak neki a dolognak. Miután azonban tettek egy vagy két apró lépést, nemsokára elveszették az indulás utáni motivációjukat. 

  Mások pedig figyelemreméltó javulást értek el az adósságuk leépítésében, de valamilyen okból az út közepén elveszették a kitartásukat és visszazuhanta a régi szokásaikba anélkül, hogy befejezték volna, amit elkezdtek. 

  Hogyan kerülj a helyes pályára és hogyan maradj rajta 

  Amikor megpróbálkozol az adósságból kikecmeregni, könnyen izgalomba hoz a tudat, hogy egyszer szabad leszel. Az ehhez szükséges munkát elvégezni azonban sokkal keményebb. 

  Magad mögött kell hagynod a saját magadról kialakított képet és hagynod kell, hogy arcul csapjon a valóság. Meg kell barátkozz a gondolattal, hogy az adóság leépítése némi munkát feltételez és egyedül rajtad múlik, hogy a munka végéig motivált tudsz-e maradni. 

  Ha eldöntötted, hogy hajlandó vagy megcsinálni az ezzel járó munkát, a következő dolog, hogy felismerd, ez időbe fog telni. Az a véleményem, hogy a legtöbb ember az időtényező miatt veszti szem elől az adósságcsapdából való megmenekülést. A kezdeti lelkesedés könnyen elkopik, az idő múlása pedig demotiválttá tesz és visszatérsz a régi szokásaidhoz. Nagyon nehéz a végső célt mindvégig fejben tartani. 

  Ahogy ígértem, megosztom veled a 7 kedvenc tippemet ahhoz, hogy mindvégig megőrizd a lelkesedésed.

  1. Őrülj meg az adósságtól 

  Az adósságcsapdából való kikerülés egy olyan szituáció, ahol az érzelmi tényezők nagyon hasznosak tudnak lenni. Mikor az adósságaidra gondolsz és ez felidegesít, akkor már egy lépést tettél afelé, hogy kilépj a börtönből. El kell szánnod magad, hogy bármit megteszel, ami közelebb visz a célhoz még akkor is, ha ez nagyon nehéz lesz. 

  Esetleg képzeld el magad mint Bruce Willis valamelyik Drágán add az életed moziban, egy pisztollyal a kezedben addig lősz amíg minden ellenséget elpusztítasz és eléred a célod, vagy bármi olyat képzelj el, ami fenntartja a küzdőszellemet benned. 

  2. Vetkőzz le 

  Rá kellett jönnöm, hogy sok ember még mindig használja a hitelkártyáját mialatt az adósságokból igyekszik szabadulni. A többség azért „vészhelyzet esetére” mindig megtart egyet. 

  Viszont tudnod kell, hogy a hitelezés egy üzlet. Ha van elérhető hiteled, az azért van, mert használni fogod. 
  Ezért én a követőimnek azt mondom, hogy vetkőzzenek le. Arra gondolok, hogy meg kellene szabadulnod minden hitelkerettől és légy csupasz. Ez a koncepció rettentő ijesztő lehet. 
  Emlékszem, hogy éreztem magam amikor Angie és én megszabadultunk a hitelkártyáinktól, hogy később jobb legyen. Nagyon hátborzongató érzés volt. 

  Valóban azt gondolom, hogy ezt az állapotot a meztelenséghez hasonlítani egy nagyon jó analógia, mivel kiszolgáltatottnak és sebezhetőnek érzed magad. De ha megteszed a megfelelő lépéseket, rá fogsz jönni, hogy igazából akkor vagy kevésbé sebezhető mikor hitelkeret nélkül vagy csupasz. 

  3. Szerezz egy kiszámítható társat 

  Az adósságból kivezető utat gyakran érezheted magányosnak. Ez az út gyakran sokáig is eltarthat, így ha ezalatt van valaki aki morális segítséget tud nyújtani, az nagy segítség lehet. Oszd meg az anyagi egyensúly visszanyerésével kapcsolatos célodat egy barátoddal vagy mentoroddal, aki hajlandó ebben téged bátorítani. 

  A legjobb az lenne, ha olyasvalakit találnál, aki már kiszabadult az adósságaiból és megértenéd, mi mindent tett ahhoz, hogy eljusson ide. Egy megbízható társ segíthet folyamatosan látni a fényt az alagút végén. Segíthet mikor elakadsz, és észreveheti azokat a dolgokat amik nem vezetnek sehova. Egy jó és kiszámítható társ mindig a helyes úton fog tartani. 

  4. Vezess naplót vagy blogot az előrehaladásodról 

  A dolgok írásba foglalása a fókusz megtartásának egy nagyon jó módja. Amikor az írsz az érzéseidről, szenvedéseidről, győzelmeidről vagy bármi másról, amit a pénzvisszafizető utazásod alatt megtapasztaltál, rá fogsz jönni, hogy ez a tevékenység rákényszerít történésekről való gondolkodásra. Segíteni fog abban, hogy elkötelezett maradj a harcban és minden egyes apró cél mentén folyamatosan haladj előre. Az utazásodról való írás azért is nagyszerű, mert hátra tudsz tekinteni a korai bejegyzéseidre és látni fogod, milyen messzire jutottál, ami segíteni fogja a motivációdat a folytatásban. 

  Mindemellett, néhány ismert személyes üzleti blog is úgy indult, hogy emberek elkezdték részletesen leírni az adósságból kivezető útjukat, így képesek lehettek másokat is inspirálni, sőt, még egy kis pénzt is kerestek a blogukkal! 

  5. Folyamatosan képezd magad! 

  A legjobb dolog, amit tehetsz az az, hogy pénzügyekben és az adósság rendezés területén folyamatosan képzed magad. Olvass könyveket, hallgass előadásokat, nézz videókat és olvass blogokat ezekről a témákról. 
  Minél többet megtudsz arról, amit megpróbálsz megcsinálni, annál jobban megérted. Minél jobban megérted, annál jobban motivált leszel a célodhoz való ragaszkodásban és látni fogod az utadat egészen a végéig. Minél többet tanulsz a pénzed okos felhasználásáról, annál nagyobb irányítást szerzel a helyzeted felett. 

  6. Dolgozz azon, hogy új szokásaid alakuljanak ki 

  Nyilvánvaló, hogy nem tudsz kikerülni az adósságból, ha ugyanazokat a dolgokat csinálod, amik belevittek abba. Fektess nagy súlyt az új szokásokra, mint például a készpénzhasználatra (Emlékszel? Vetkőzz le!), tanulj meg havonta pénzügyi tervet készíteni, kevesebbet járj étterembe, ebédelj a munkahelyeden, csak akkor vásárolj, amikor szükséged van valamire stb. 

  A szokásaid megváltoztatás igazából a gondolkodásmódod megváltozását is jelenti, ami egy maradandó változáshoz vezethet! 

  7. Fókuszálj egy kicsit minden nap az adósságból való kikerülésre 

  Az adóssághegyek eltávolítása egyszerre csak egy lapáttal történhet. Találd meg a módját, hogy minden nap foglalkozhassál az adósságból való kikerülés folyamatával. Olvass el egy cikket, legyen egy gondolatod a napra, mondj egy imát, találj valami újat amivel pénzt spórolhatsz, vagy hallgass meg valamit a témában. Egy kis erőfeszítés minden nap segít, hogy végig kitartó maradj és segít fenntartani a motivációdat a folytatáshoz. 

  Megéri kikerülni az adósságból! 

  Az önfegyelem fejlesztése és a pénzügyi tervhez való ragaszkodás valamint a kitartás egészen végig bizonyos embereknek nehezebb lehet, mint másoknak. De ha az utazás során kérlelhetetlen vagy, amikor az akadályok legyőzéséről van szó, az jócskán megkönnyíti a kijutást a kelepcéből. 

  Az adósságcsapdából való kikerülés nem mindig könnyű, de mindig megéri a fáradságot! 

  Forrás: Link

  [comment] => http://keresztenycsalad.blog.hu/2014/07/07/7_tipp_adossag [html_description] => 7 tipp, hogyan törj ki az adósságcsapdából [html_keywords] => adósság gyarapodás [html_title] => 7 tipp, hogyan törj ki az adósságcsapdából [image_id] => 110 [image_name] => 110 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => fired-up2.jpg [image_filesize] => 37533 [image_width] => 372 [image_height] => 253 [image_thumbnail_size] => 372x253 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Pataki Dávid [created_at] => 2015-04-04 10:24:04 [date] => 2015-04-04 10:24:04 [view] => articles_view ) [3] => Array ( [id] => 38 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => 4 kérdés, amit fel kell tenned, mielőtt egy gyülekezethez csatlakozol [alias] => 4_kerdes_gyulekezet [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Egy új helyre költözöl. Megtalálod, hogy hol fogsz lakni és dolgozni. Beíratod a gyerekeid az iskolába. De ahol letelepedsz, gyülekezetet találni egy jóval hosszabb és bonyolultabb folyamat. [content] =>

  Ezt a kérdést jópár alkalommal feltették nekem, nemcsak a gyakorlati pásztorlással foglalkozó weboldalamon keresztül, hanem mostanában mégtöbben azok közül, akik látogatóként érkeztek a gyülekezetembe. Ez egy általános kihívás. Egy új helyre költözöl. Megtalálod, hogy hol fogsz lakni és dolgozni. Beíratod a gyerekeid az iskolába. De ahol letelepedsz, gyülekezetet találni egy jóval hosszabb és bonyolultabb folyamat.

  Miután végiglátogattad a szóbajöhető gyülekezeteket, az itt található négy kérdés segítségével tovább tudod szűkíteni a kört ahhoz, hogy biztos döntést tudjál hozni.

  1. Ez az a gyülekezet, ahol a családom rendszeres táplálékot kaphat Isten igéjéből?

  Az első kérdés, amit meg kell tudnod válaszolni. Nemcsak az Isten szavához való hűség a fontos, de a prédikáció és a tanítás is éppoly módon történik, ami folyamatosan kielégíti az én és a családom lelki szükségleteit?

  Más szóval, a prédikáció a biblia könyvein keresztül jövő kielégítő, rendszeres és alapos étrendet tartalmaz a gyülekezet számára? Ez a fajta megközelítés nem nyújt automatikusan választ a kérdésre, de egy alapvető szempont az induláshoz és kiértékeléshez.

  2. Ez az a gyülekezet, ahol meggyőződtem arról, hogy fontosnak tartják a lelkemmel való törődést?

  A gyülekezetnek igazi pásztora/szolgálója van, aki elsődleges feladatának tartja, hogy szellemileg felügyelje a gyülekezet tagjainak lelkét? Egyszerűbben fogalmazva, az erőteljes, biblikus prédikáció nem jelenti azt, hogy az a jó neked. A személyiséged, lelked, szellemed helyes alapokon nyugszik. Kérdezd meg a pásztort. Kérdezz meg más gyülekezeti tagokat. Nem kell nagyon komoly nyomozásba bonyolódnod, ha a gyülekezet vezetésének részéről a lelki gondozás egy kiemelt feladat.

  3. Ez az a gyülekezet, ahol a családom megtapasztalja a tartalmas Krisztusi közösséget és elszámoltathatóságot?

  Jobb, ha tudod, szükséged lesz némi elköteleződésre egy gyülekezet felé, időt kell szakítanod a kapcsolatok kiépítéséhez, jó részt venni egyházi rendezvényeken és ahhoz, hogy ismeretséget köthess néhánnyal a pásztorok és elöljárók közül. Azért persze az elvárásaid is legyenek reálisak, mivel még nem vagy tag, ezért ne is várd el, hogy tagként foglalkozzanak veled.

  4. Ez az a gyülekezet, ahol tudom szolgálni Isten népét, illetve épülésre tudom használni a kapott ajándékaimat?

  Ez a kérdés segít rájönnöd, hová tudsz beilleszkedni illetve hol van szükség rád. Néhány szükség be tud töltődni a puszta jelenléteddel és elkötelezettségeddel is. Ugyanakkor, ne feltételezd, hogy a még kevesebb rálátásoddal minden ilyen szükséget azonnal képes vagy felismerni.

  Ha igazán odateszed magad egy gyülekezetben, néhány hónap alatt ezekre a kérdésekre képes kell legyél megtalálni a válaszokat. Ha mind a négy kérdésre megerősítően tudsz válaszolni, akkor valószínűleg megtaláltad a következő gyülekezeted. Ennél a pontnál én bátorítanálak, hogy ne habozz, törekedj a beépülésre.

  Végül egy fontos megjegyzés

  Az utolsó dolog, hogy légy kitartó és buzgó a keresésben. A családodnak és neked ébernek kell maradni tudva azt, hogy nem kötöttetek szerződést a helyi gyülekezettel és nem vagytok a pásztor fennhatósága alatt amikor veletek foglalkozik. A szabadság és a számonkérhetőség hiánya egy olyan tapasztalat a gyülekezet keresésében, amit ha figyelmen kívül hagysz, az bűnös megelégedettséghez vezethet.

  Más szóval, sohase dőlj hátra a székben amikor azt látod, hogy Istennek egy báránya elcsatangolt a nyájtól. Ne felejtsd el, hogy a pásztor számadási kötelezettsége az, ami vigyáz rád, még akkor is, ha ez a keresgélési idő vidám és izgalmas.

  Forrás: Link

  [comment] => http://keresztenycsalad.blog.hu/2014/06/23/4_kerdes_amit_fel_kell_tenned_mielott_egy_gyulekezethez_csatlakozol [html_description] => 4 kérdés, amit fel kell tenned [html_keywords] => gyülekezet keresztény [html_title] => 4 kérdés, amit fel kell tenned [image_id] => 109 [image_name] => 109 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => church.jpg [image_filesize] => 342016 [image_width] => 2048 [image_height] => 1366 [image_thumbnail_size] => 2048x1366 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Pataki Dávid [created_at] => 2015-04-04 10:18:21 [date] => 2015-04-04 10:18:21 [view] => articles_view ) [4] => Array ( [id] => 37 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => A lista, amely megmentette a házasságom [alias] => a_lista_amely_megmentette_a_hazassagom [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Amire egy, a férjem hiányosságairól készített leltár megtanított. [content] =>

  Amire egy, a férjem hiányosságairól készített leltár megtanított

  Eljött a nap. Olyan hosszan kitartottam a házasságomban, amennyire csak tudtam. Egyszer, mikor a férjem, Bill elment dolgozni, összecsomagoltam egy táskába magamnak és a 14 hónapos fiamnak és eljöttünk otthonról. Ez volt az egyetlen év a házasságom alatt, amikor ugyanabban a városban éltünk a szüleimmel. Nyilvánvalóan a lehetőség, hogy kényelmesen a mamámhoz és a papámhoz szaladhatok, könnyebbé tette a döntésemet, hogy elhagyom Billt. 

  Mérgesen és könnyes arccal léptem anyukám konyhájába. Tartotta a gyereket mialatt elzokogtam a függetlenségi nyilatkozatomat. Egy kézmosással és egy csésze kávéval később, a mamám megígérte, hogy apával együtt segíteni fognak nekem. 

  „De mielőtt elhagyod Billt,” – mondta, „van egy feladatom a számodra, amit végig kell csinálnod.” 

  Anya letette az alvó kisfiamat, elémtett egy üres papírt és egy tollat, majd a lap közepén húzott egy függőleges vonalat. Megkért, hogy a bal oldalra írjam le az összes olyan dolgot, amit Bill tesz és lehetetlennek tartom, hogy együtt éljek vele. Miközben az elválasztó vonalat néztem, azt gondoltam, a jobb oldalon majd az összes jó tulajdonságot kell majd felsorolnom. Biztos azt akarja elérni, hogy a bal oldali rossz tulajdonságok listája hosszabb legyen. Ez egyszerűnek tűnik, gondoltam. Gyorsan telefirkáltam a bal oldalt. 

  Bill sosem veszi fel a földről a ruháit. Sose szól ha elmegy. Alszik a gyülekezetben. Kínos, gusztustalan szokásai vannak, mint például turkálja az orrát vagy a vacsoraasztalnál böfög. Még sosem vett nekem szép ajándékokat. Mindig visszautasító a ruhapróbálásnál. Zsugori ha pénzt kell adni. Nem segítene a házimunkában. Keveset beszél velem. 

  Kicsit önelégülten azt mondtam: „Gondolom most megkérsz, hogy a jobb oldalra írjam le Bill jó tulajdonságait.” 

  „Nem”, mondta. „Már tudom melyek Bill jó tulajdonságai. Inkább mindegyik rossz mellé írd le azt, hogy hogyan reagálsz rájuk. Mit csinálsz?” 

  Ez még keményebb volt, mintha a jókat kellett volna leírnom. Azon gondolkodtam, melyik az a pár jó dolog, ami Billben talán megvan. Magamat figyelembe sem vettem. Tudtam, hogy anyám nem fog békén hagyni, amíg nem csinálom meg a házifeladatot. Így el kellett kezdenem írni. 

  Duzzogva, sírva és mérgesen nekiláttam. Haragudnom kell rá. Úgy viselkedek mint egy mártír. Azt kívánom, bárcsak hozzámehetnék valaki máshoz. Megsértődöm és nem szólok hozzá. Úgy érzem, túl jó vagyok neki. A lista végtelennek tűnt. 

  Amikor elértem a lap alját, anya felvette a papírt és odament a fiókhoz. Elővett egy ollót és a vonalon kettévágta. A bal oldalt összegyűrte és a kukába hajította, majd a maradékot a kezembe nyomta. 

  „Becky,” – szólított meg, „vidd haza ezt a listát. Töltsd el ezt a napot úgy, hogy elgondolkodsz ezeken a dolgokon, a saját életeddel kapcsolatban. Imádkozz ezek felől. Addig vigyázok én a gyerekre. Ha komolyan megteszed amit kérek tőled és még mindig el akarod hagyni Billt, apád és én minden segítséget megadunk neked.” 

  Szembenézés a tényekkel 

  Hátrahagyva a csomagom és a fiam, hazavezettem a házunkhoz. Miközben a darab papírral a kanapén ültem, képtelen voltam elhinni amivel szembenézek. A mérleg másik serpenyője nélkül, ami Bill idegesítő szokásait tartalmazza, ez a lista maga volt a rémálom. 

  Rekordot döntöttem kicsinyes viselkedésben, szégyenletes praktikákban és destruktív válaszokban. A következő néhány órában kértem Istent, hogy bocsásson meg. Erőért, vezetésért és bölcsességért könyörögtem a változásokhoz, amiket meg kellett lépnem. Ahogy tovább imádkoztam, rájöttem, mennyire gusztustalanul viselkedtem. Már alig emlékeztem Bill dolgaira, melyeket a bal oldalra írtam. Hogy lehettem ennyire nevetséges? Nem volt semmi erkölcstelen vagy szörnyű azon a listán. 
  Őszintén végiggondolva egy jó emberrel voltam megáldva – nem egy tökéletessel, de egy jó emberrel. 

  Visszagondoltam az elmúlt öt évre. Tettem egy fogadalmat Billnek. Szeretni és értékelni fogom őt betegségben és egészségben. Jóban rosszban vele leszek. Ezeket a szavakat Isten, a családom és a barátaim jelenlétében mondtam. Mégis ezen a mai reggelen kész voltam őt idegesítő szokások miatt elhagyni. 

  Visszapattantam a kocsimba és a szüleimhez hajtottam. Csodálkoztam, ahhoz képest mennyire másként érzem magam, ahogy ma először érkeztem. Békességet, megnyugvást és hálát éreztem. 

  Mikor felvettem a fiamat, megrémisztett, hogy akarhattam egy ennyire drasztikus változást csinálni az életében. A kicsinyességemért majdnem azzal fizetett, hogy elszakad a csodálatos apukájától. Gyorsan, megköszöntem anyukámnak a segítséget és kirohantam az ajtón, hogy minél előbb hazaérjek. Mire Bill otthon volt, én már kicsomagoltam és vártam. 

  Egy új remény 

  Szeretném azt mondani, hogy Bill megváltozott. De nem. Ő még mindig azokat csinálja, amik nagyon bosszantanak és zavarnak, néha majd felrobbanok. 

  Egy dologra visszagondolok: Bill aludt a gyülekezetben. Abban a pillanatban, hogy elkezdett szundikálni mindig figyelmeztettem, hogy a rajongásom elpárolgott. 

  Annyira gyakran gondoltam, hogy ez már tényleg súlyos, mennyire nem érdekli az üzenet – ráadásul az apám volt a prédikátor! De hozzá kellett szokjam, hogy Bill képtelen ébren maradni, ha hosszabb ideig kell ülnie egy széken. Egész idő alatt ő bólogat, én pedig füstölgök, megalázottan feszengek a padban. Ilyenkor nem értem miért mentem hozzá ehhez az emberhez. Pedig azt gondoltam magamban, hogy nem érdemel egy annyira istenfélő feleséget mint én voltam. 

  Mostanra azonban már igazán látom magamat. Az életem egy jelentős részét a büszkeségem tette ki – a saját imádatom. Ez nem Bill problémája volt, hanem az enyém. Mikor Bill elaludt a gyülekezetben, én alámerültem a hálában és az imában. Levettem a szemeimet magamról és Billről, és Istenre néztem. Ahelyett, hogy az istentiszteletről dühöngve távoztam volna, örömmel mentem el. 

  Ez nem tartott sokáig mielőtt Bill felfigyelt a különbségre. Egyszer megjegyezte egy vasárnapi ebédnél: ”Úgy látom, egyre jobban tetszenek az összejövetelek. Korábban azt gondoltam, nem jön be neked a prédikátor!” Szinte azonnal vissza akartam vágni, hogy milyen sok vasárnapi istentiszteletemet tette tönkre. De ehelyett, elfogadtam a kijelentését anélkül, hogy bármit is reagáltam volna. 

  Tizenöt évvel később, 49 évesen, Billnél Alzheimer kórt diagnosztizáltak. Ott kellett hagynia a tanári munkáját, rámhagyva a családról való gondoskodást, ami folyamatos aggodalomra kellett késztessen. A látvány, ahogy harcolt, hogy képes legyen a mindennapi dolgainak elvégzésére, a fiaimmal együtt nagyon inspirálólag hatott ránk. A hitünkre kellett hagyatkoznunk, hogy Isten irányítja a dolgokat, különösen amikor azt éreztük, hogy minden kicsúszott a kezeink közül. A bibliában válaszokat kerestünk a nyomasztó kérdésekre, melyeket nem értettünk. Órákat töltöttünk különféle érzések közt, a szomorúságtól a haragig. Egyre csak azt kérdeztük, miért? Isten minden meghaladó békességéért könyörögtünk. 

  Sajnálatosan, sokszor híján voltam a türelemnek, még akkor is, amikor tudtam, hogy Bill nem tudja megakadályozni, hogy olyan dolgokat tegyen, amik engem felidegesítenek. Felismertem a felelősségemet abban, hogy azzal a szeretettel kellett volna válaszolnom, amit Isten mutatott nekem. Istenhez kiáltok az Ő szeretetéért, mert tudom, hogy én nem vagyok képes Bill-t úgy szeretni, ahogy Isten szereti őt. 

  Számtalanszor hálát adtam Istennek édesanyámért, aki szellemileg támogatott. Bár biztos, hogy kísértést érzett rá, de nem kezdett el nekem prédikálni vagy a viselkedésemről a véleményét megosztani. Hanem elvezetett az igazság felfedezéséhez, ami megmentette a legnagyobb kincsem, a házasságom. Ha nem tanultam meg keresztény feleségként válaszolni Bill apró problémáira, most nem lennék képes megfelelően hozzáállni ehhez a mostani, sokkal nagyobbhoz. 

  A fiam egy nap, amikor hazajött és megkérdezte: „Anya, mit kellene tennünk amikor apa már nem is emlékszik ránk?” A válaszom az volt: „Mi emlékezni fogunk rá. Mi emlékezünk arra a férjre és apára, aki volt. Emlékezni fogunk minden dologra, amit tanított és arra a csodálatos érzésre, ahogy minket szeretett.” 

  Forrás: Link

  [comment] => http://keresztenycsalad.blog.hu/2014/06/17/a_lista_amely_megmentette_a_hazassagom [html_description] => A lista, amely megmentette a házasságom [html_keywords] => válás házasság keresztény feleség [html_title] => A lista, amely megmentette a házasságom [image_id] => 108 [image_name] => 108 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => angrycouple.jpg [image_filesize] => 32535 [image_width] => 590 [image_height] => 350 [image_thumbnail_size] => 590x350 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Pataki Dávid [created_at] => 2015-04-03 17:51:29 [date] => 2015-04-03 17:51:29 [view] => articles_view ) [5] => Array ( [id] => 36 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Hogyan jutottunk idáig? [alias] => hogyan_jutottunk_idaig [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Szerelembe esni izgalmas volt, az esküvő is csodálatosan sikerült, de az azt követő évek rémálommá váltak. Egy nehéz nap után a házaspár azon tűnődött: „Hogyan jutottunk idáig?” [content] =>

  Szerelembe esni izgalmas volt, az esküvő is csodálatosan sikerült, de az azt követő évek rémálommá váltak. Egy nehéz nap után a házaspár azon tűnődött: „Hogyan jutottunk idáig?” Jó kérdés. Az utat, amely egy házaspárt egy fájdalmas és nehéz házasság felé visz, könnyű felismerni, ha tudjuk, mit keresünk.

  A házaspár számára gyakran nehéz meglátni azt, hogyan vált a nyugodt, boldog házasságuk szorongással és stresszel teli kapcsolattá. A kapcsolatukban valami megváltozik és hirtelen az összetartozás érzése elmúlik. A kapcsolat egyik résztvevője visszavonul, míg a másik a köztük kialakult távolság miatt szorongani kezd. Az pedig, hogy hogyan oldja meg a házaspár a problémát, befolyásolja majd a házasság kimenetelét.

  A jó hír, hogy mindig van remény. Amikor úgy érezzük, elvesztünk, csak egy jó útmutatásra van szükségünk ahhoz, hogy a helyes utat újra megtaláljuk. Egy útmutatásra, amely megmutatja, hogy hogyan és miért jutott kezdetben boldog házasságunk ilyen nehéz helyzetbe. Ez minden házaspár életében bekövetkezik. Ha követjük ezt az utat, akkor a házasságban fellépő problémákat helyre tudjuk hozni.

  „A házasságba mindannyian elvárásokkal érkezünk, de az elvárásaink csalódáshoz vezetnek, a megoldatlan csalódás pedig fájdalomhoz és haraghoz, melyet neheztelés követ. A sérelem keserűségbe torkollik és a keserűség pedig érzéketlenségbe, amely váláshoz vezethet.” (P. Guerin, 1982)

  A folyamat tehát a következő módon néz ki:

  ⇒ Elvárások
               ⇒ Csalódás
                           ⇒ Fájdalom és harag
                                        ⇒ Sérelem
                                                       ⇒  Keserűség
                                                                      ⇒ Érzéketlenség
                                                                                        ⇒ Válás

  A házasság felé vezető út elvárásokkal indul. Azért kötünk házasságot, mert valami jót és csodálatosat várunk tőle. Szerelmet, támogatást és megértést remélünk. Azt reméljük, hogy gyermekkorunk boldog emlékeit a házasságunkban újra megélhetjük. A házasságtól új, pozitív élményeket várunk, amelyek segítenek elfelejteni a régi, rossz emlékeket.

  Mivel mindenkinek egyéni elvárásai vannak, az emberek gyakran nagyon különböző elvárásokkal érkeznek a házasságba. Egyikük érzelmi közelséget vár el, míg a másikuk távolságtartó. Például a nő azt gondolja, hogy nem kell elmondania a házastársának, mire van szüksége, mert azt hiszi, ha a másik igazán szereti őt, akkor azt úgyis tudnia kell. Közben a férfi úgy érzi, ha a felesége szeretne valamit, majd elmondja. Ezek nagyon különböző elvárások. Amikor összeházasodunk, általában nem gondolunk ezekre a dolgokra. Azt hisszük, hogy a másik mindig megért minket.

  Az elvárások után mindig jön a csalódás is. A csalódás természetes és minden kapcsolatunkban bekövetkezik. Fiatal párok a házasságuk kezdetén nem szólnak semmit a másiknak arról, ha csalódás éri őket. Nem szívesen mondanak nemet a házastársuknak és nem foglalkoznak a fájdalommal, ami őket éri. Ebben a szakaszban még hisznek abban, hogy megértik, elfogadják és szeretik őket. Így inkább nem mondják el, mi bántja őket. Aztán a fájdalom és a bánat is elmúlik és az élet megy tovább.

  Az újra és újra megismétlődő és megoldatlan csalódás viszont egy erősebb reakcióhoz, fájdalomhoz és dühhöz vezet. Salamon azt írta, „A hosszú várakozás beteggé teszi a szívet.” (Példabeszédek könyve 13:12) Itt már egy kicsit fenyegetve érezzük magunkat. Nem tapasztalunk megértést és szeretnénk felhívni a párunk figyelmét arra, hogy valami nincs rendben.

  A férj azt kezdi érezni, hogy nem tisztelik, míg a felesége, hogy nem szeretik. A férj visszavonul, kevesebbet beszélget és több időt tölt távol az otthonától. A feleség kifogásolja, hogy férje nem beszél vele, túl sokat dolgozik és már semmi romantika nincs a kapcsolatukban.

  A fájdalom és a harag neheztelést szül. Ez egy nagyon jelentős pont a házasságban, mert a házastársak másképp kezdenek viselkedni. A veszekedések végtelenné válnak és nincs rájuk megoldás. Napokig nem szólnak egymáshoz. Valamelyikük elmeséli a barátoknak vagy rokonoknak, hogy milyen rossz a kapcsolatuk vagy milyen magányosak a házasságukban.

  A sérelmek végül keserűséghez vezetnek. A bizalom teljesen eltűnik a kapcsolatukból és mindketten azt hiszik, hogy a másik nem támogatja már hanem csak bántani akarja őt. Az alapvető kommunikáció is megszűnik közöttük. Amikor valakit keserűség ér, egy rossz kapcsolat áldozatának érzi magát. Ilyenkor gyakran felteszi a kérdést magában: „Hogyan tudtam összeházasodni egy ilyen szörnyű emberrel?”

  Az emberek belefáradnak a folytonos fájdalomba és érzéketlenné válnak. Azt gondolják: „Nem engedem, hogy többé bántsanak! Jól akarom magam érezni. Megérdemlem ezt, ez alapvető emberi jogom.” Sértéseket vágnak egymás fejéhez és azt keresik, hogyan tudják egyre jobban elnyomni a fájdalmukat. Ennek tipikus módjai lehetnek: viszonyt kezdenek valakivel, alkoholba menekülnek, vagy elköltöznek otthonról.

  Az érzéketlenségtől már csak egy kis lépés a válás. Egyikük ügyvédet fogad és néhány hónap múlva véget ér a házasságuk. A barátoknak, a családnak és a gyerekeknek okozott kár egy életre szól. A válás nagyon fájdalmas és az azt követő hónapokban állandóan azt kérdezik maguktól: „ Hogyan jutottunk idáig?”

  Fontos hozzátenni, hogy mindig van remény, függetlenül attól, hogy a házaspár az idáig vezető út melyik szakaszán van. Ha ezen az úton találod magad, tudnod kell, hogy mi a teendő. A legjobb kiindulási pont, hogy mindenekelőtt a keserűségnek és a sérelemnek kell megváltoznia. Az, hogy a keserűség hogyan múlik el egy ember életéből, egy másik történet. De fontosnak tartom megemlíteni, hogy a keserűség mögött ott a szomorúság és a csalódás is, hogy az elvárások sohasem teljesülnek.

  A házasság egy bonyolult és fontos feladat, egy nagyon lényeges fejlődési folyamat. Amíg korábban csak magunkra figyeltünk, most a másik válik fontosabbá. Figyelmünket magunkról már a házastársunkra irányítjuk. Mint férjnek, az a feladatom, hogy segítsek fejlődni a feleségemnek. Segítek neki azzá válni, amivé Isten teremtette. Ezzel én is fejlődöm és egyre hasonlóbbá válok Jézushoz. Egyetlen példát kell követünk, ez a példa pedig Isten szeretete. Az ő szeretete az, ami megment, gyógyít és megújít minket.

  Isten szeretete mindig hűséges és soha nem feltételhez kötött. Jézus a példaképünk, „Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, életét adja váltságul sokakért.” (Márk evangéliuma 10:45)

  Dr. Evan Parks

  Forrás: Link

  [comment] => http://keresztenycsalad.blog.hu/2015/03/13/hogyan_jutottunk_idaig_690 [html_description] => Hogyan jutottunk idáig? [html_keywords] => házasság válás [html_title] => Hogyan jutottunk idáig? [image_id] => 106 [image_name] => 106 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => download.jpg [image_filesize] => 7659 [image_width] => 275 [image_height] => 183 [image_thumbnail_size] => 275x183 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Pataki Dávid [created_at] => 2015-04-03 17:43:29 [date] => 2015-04-03 17:43:29 [view] => articles_view ) [6] => Array ( [id] => 32 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Hogyan legyél jó szülő a csúcstechnológia korában? [alias] => hogyan_legyel_jo_szulo_a_csucstechnologia_koraban [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => A TV feltalálása előtt a gyerekek mindig kint játszottak, de most, egy a legalapabb kábeltévés csomag is tartalmaz annyi csatornát, hogy a nap 24 órájában elszórakoztassa őket. [content] =>

  Minden generációban, a gyermekek felnevelése egy olyan új kihívás elé állítja a szülőket, amit korábban nem tapasztaltak. Gondold végig, hogy évszázadokon keresztül ez a feladat hogyan változott. A villanykörte feltalálása előtt a gyerekek a sötétség miatt a házon belülre kényszerültek. De mára, sokáig kimaradhatnak és egész éjjel elkószálhatnak. Az autó feltalálása előtt pedig a család lovára kellett pattani vagy gyalogolniuk kellett. Ezzel szemben ma már néhány óra alatt több száz mérföldet képesek utazni. A TV feltalálása előtt a gyerekek mindig kint játszottak, de most, egy a legalapabb kábeltévés csomag is tartalmaz annyi csatornát, hogy a nap 24 órájában elszórakoztassa őket. Az internet megjelenése előtt a gyerekeinknek  órákat kellett a könyvtárban kutatással tölteniük. Ma pedig csak néhány kattintás és már percek alatt meg is találják amit csak akarnak. Régebben a szülők ahhoz voltak szokva, hogy térbeli határokat vagy kijárási tilalmat rendeljenek el a gyerekeiknek, hogy engedelmességre bírják őket. Ebben a korban azonban ezek a határok főként online húzódnak meg. A „Ne menj túl azon a határkövön!”  ma már úgy hangzik: „Ne nézd meg azt az oldalt a neten!” 

  Tetszik vagy sem, a technológiai fejlődés gyorsabb mint valaha és úgy tűnik, a gyermekek felügyeletében legalább olyan gyorsan kell a szokásainkat megváltoztatnunk, ahogy a technológia fejlődik. Csak az utolsó 15 évben, a szülőknek a következő technológiai szőnyegbombázásokkal kellett szembenézniük: MP3 zeneletöltők, iPod, YouTube, MySpace, Twitter, Facebook, Nook, Kindle, chat, webkamerák, mobiltelefonok, sms/mms küldés, Xbox, DVR, TiVo és a sort még hosszan folytathatnánk… Egy idősebb fülnek, ezek közül jónéhány kínaiul hangzik. 

  Egy „régimódinak”, a YouTube egy fogkrémmárkának tűnhet (A te tubusod). A Kindle (gyújtós) nem egy olyan eszköz, amivel tüzet lehet gyújtani? Folytathatnánk a sort, de a szülőknek mégtöbb technológiát kellene megismerni és megtanulni használni ahhoz, hogy képesek maradjanak a gyerekeikkel való kommunikációra. Mit lehet ebben a helyzetben tenni? Hogyan tarthatnak a szülők lépést a fejlődéssel, kapcsolatban maradva, sőt megértve a gyermekeiket egy ilyen korban? 

  1. Képezd magad

  Figyelj a gyermekeidre, és sokat fogsz tőlük tanulni. Beszélni fognak a legfrissebb technológiákról, és arról, hogy hogyan használják vagy hogyan akarják ezeket használni. Tegyél fel kérdéseket. Menj fel a netre és a „google” megtalálja a válaszokat. Menj el egy műszaki áruházba és tegyél fel kérdéseket az eladóknak is. A tudás erő és a szülők túl gyakran erőtlenek egyszerűen azért, mert azt sem tudják, hogy mit kellene tudniuk. 

  2. Használd az internetet 

  Ha a gyermekeid fent vannak a Facebookon, szükséged van egy Facebook hozzáférésre. Ha a gyermekeid használják a Twittert, akkor használd te is és iratkozz fel az oldalukra. Ha gyermeked Xbox-on játszik, a minimum, hogy legalább nagyjából tudjad milyen játékokkal játszik. Ha a gyermeked szeret rövid szöveges üzenetekben kommunikálni, tanuld meg te is, hogyan kell. Semmi sem tudja gyorsabban növelni a távolságot mint az, ha a szülő nem érti a gyermekei világát. Már ki is alakult a hatalmas szakadék a gyerek és az "ős" között. De ha te is "online" vagy, és próbálsz a virtuális térben kapcsolatot teremteni a gyermekeddel, az segíthet a hídépítésben. 
  Persze ez nem azt jelenti, hogy mindent lájkolnod kell amit a gyereked posztol. Nem azt jelenti, hogy minden fényképeden meg kell jelölnöd a gyermekedet, amin szerepel. Csupán azt, hogy a közelében legyél, online. Nem ez lenne a gyereknevelés lényege? (Viszont ha nem ismerősek ezek a kifejezések a számodra, hogy: “Twitter,” “subscribe,” “like,” “tag,” és  “post,” akkor biztos lehetsz, hogy mást is el kell olvassál még ezen a cikken kívül.) 

  3. Ne reagáld túl a dolgot

  Ne feledd, nem a technológia a probléma. A vele való élés vagy a visszaélés lehet a probléma. Csak azért, mert hallottál egy történetet néhány gyerekről, akik a MySpace-t erőszakra használták, nem jelenti azt, hogy a te gyermeked is ezt teszi. Csak mert más tinik „sextingelnek” (meztelen képeket küldözgetnek magukról elektronikusan), nem jelenti azt, hogy a te gyereked is ilyen vagy ilyet fog tenni. Magyarázd el számukra a csapdákat és ismertesd fel velük a valós következményeit annak, ha a technológiát gonosz célokra használják. Pont úgy, ahogy figyelmeztetnéd őket az autóvezetés veszélyeire, ugyanígy szükséges megértetned velük a virtuális világ és a különféle technológiák veszélyeit is. 

  4. Túlságosan ne bízz meg a gyermekeidben 

  Miközben a túlreagálás is probléma lehet, ugyanígy, a túlzott bizalom is. Csak azért, mert egy „jó” gyermeked van, az nem azonos azzal, hogy bizonyos technológiákkal nem kerülhet bajba. A gyermekek, különösen a tizenéves gyermekek, értelmileg még mindig a fejlődés szakaszában vannak. Az alapvető érzékelésük és az értelmi képességeik még mindig bővülnek. Ezek a tényezők a barátaik hatásával valamint az új technológiákhoz való könnyű hozzáféréssel kombinálva könnyen oda vezethetnek, hogy egy olyan úton indulnak el, amiről nem is álmodtál volna. Ha képzed magad, az segíteni fog, hogy tudjad, miként tarthatod őket ettől távol, és melyek a veszélyek, melyekre figyelned kell. Ha ismered a gyermeked és fenntartasz egy nyitott, közvetlen kapcsolatot, akkor az segíteni fog képben maradnod és segíthetsz, hogy hogyan használják az újabb és újabb technológiákat. Ha valóban érdekel, hogy a gyereked  csinál-e helytelen és destruktív dolgokat az interneten, léteznek forgalom- és billentyűzetfigyelő alkalmazások melyek jól jönnek ilyenkor. 

  5. Ismerd meg a barátait

  Mégis hogyan? Gyakran találkoznak nálatok, otthon? Szervezel olyan alkalmakat, ahol kapcsolatot teremthetsz velük? Beléptél az internet világába, hogy a közelből láthasd, hallhasd vagy olvasd mi történik a saját kis világukban? Ki az aki rendszeresen ír nekik? Ha nem ismered a gyermekeid legközelebbi barátait, nem tudod ki hat rájuk, pozitívan, vagy éppen negatívan. 

  6. Beszélj más szülőkkel

  Meg lennél lepve, ha tudnád mennyit tanulhatsz ebből. Minden szülő szeret a gyerekeiről beszélgetni. Kérdezd meg őket. Oszd meg a kétségeidet. Nemcsak felismered, hogy a gyereknevelésben hasonló problémáid vannak, de néhányuknak lehet pár jó javaslata, hogyan oldd meg őket. 

  7. Szerezd meg a jelszavakat

  Ez a javaslat vitatott, de az egyetlen, amiben erősen hiszek, hogy óriási különbséget hozhat a gyermeked védelmében. Ha megvan a gyermek jelszava, az lehetőséget ad számodra, hogy hozzáférj az online világához. Ha nagyon ellenkeznek mikor ezeket meg kellene adniuk, valószínűleg jó nyomon jársz, amikor azt gondolod, hogy olyasmit mondanak vagy csinálnak amit nem kellene. Ez nem azt jelenti, hogy el kell olvasnod az emailjeit, de amikor szükségesnek érzed, akkor megteheted. Néhányan rögtön megkérdezhetik: „Ez nem egy erőszakos behatolás a gyermekek privát szférájába?” Ha financiális szempontból nézed az életüket, kell, hogy legyen jogod látni, mibe keveredtek. Egy jelszó ismerete olyan mint egy véletlenszerű drogteszt. A privát szféra egy olyan dolog amit ki kell érdemelni, miután bizonyítást nyert egy folyamatos bölcs viselkedés. Minél felelősebbnek bizonyul a gyermeked, annál nagyobb szabadságot adhatsz neki. 

  8. Légy önmagad 

  Sose légy olyan „cool” mint a srácaid. Az nagyon elszomorító lesz, amikor saját magadat kapod vissza miután felnőttek. Ne próbálj az ő „örökké legjobb barátjuk” lenni, csak légy a szülőjük, aki megpróbál eléggé vigyázni rájuk miközben bátorítja őket a pályájukon. Ne kommentelj minden képet, amit posztoltak, vagy ne nyomj lájkot mikor a borítóképük frissült. Ne válaszolj minden üzenetükre vagy ne próbálj minden beszélgetésükbe bekapcsolódni. Légy önmagad. Mindezen túl, te csak az ő szülőjük vagy. Ne amortizáld le az előkelő pozíciódat azáltal, hogy a barátjuk próbálsz lenni. Nekik van elég barátjuk így is. 

  9. Mozduljatok ki

  Emlékszel, amikor gyerekek voltunk, voltak dolgaink, mint például a fák, parkok, múzeumok, sportesemények, állatkertek, könyvek és napsütés? Pontosabban ezek még mindig megvannak. Bár a technológia egyre növekvő szerepet játszik a világunkban, nagyon fontos, hogy még most is találjunk lehetőséget a gyermekeinkkel való offline időtöltéshez, a levegőn való aktív kikapcsolódáshoz. A gyermekeidet lehet, hogy nem érdeklik vagy nem lesznek jók a sportokban, de nagyon fontos, hogy bátorítsd azokat az időtöltéseket, amihez nem kell szélessávú internet kapcsolat. A Wii sportok nagyszerűek, de nem egyenértékűek azzal, mintha a szabad levegőn lennétek. 

  Az én tinédzser fiam (nagyon) szeret Xbox-on játszani. Nos, létrehoztam egy hozzáférést, és akkor játszom vele amikor csak tudok. Az igazság az, hogy nagyon béna vagyok. Elvesztek minden futamot és én vagyok az első aki meghal minden játékban amiben játszunk. Szerencsétlenségemre, ez sosem változik. Jobban tenném, ha mondjuk frizbiznék vele? Igen. De ez az a mód, ahol együtt tudunk lenni és ahogy egy drága barátom évekkel ezelőtt emlékeztetett: „együtt jobb”. 

  A múlt héten, kaptam egy szöveges üzenetet a 12 éves lányomtól, hogy vigyek neki inni. Ezt a nappaliból küldte, hét méterre a hűtőtől. Válaszképpen küldtem neki egy képet egy pohár narancsléről. A lányom megtanulta, hogy hasznosabb ha az apjával szemtől szemben kommunikál. 

  Az eredeti cikk 2011 nyarán jelent meg a Columbia Living című lapban, de szintén megtalálható Rod Arters  hivatalos blogjában. 

  Forrás: Link

  [comment] => http://keresztenycsalad.blog.hu/2014/06/30/jo_szulo_csucstechn [html_description] => Hogyan legyél jó szülő a csúcstechnológia korában? [html_keywords] => gyermeknevelés csúcstechnológia [html_title] => Hogyan legyél jó szülő a csúcstechnológia korában? [image_id] => 99 [image_name] => 99 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => parent_Teen.jpg [image_filesize] => 314937 [image_width] => 2000 [image_height] => 1000 [image_thumbnail_size] => 2000x1000 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Pataki Dávid [created_at] => 2015-04-03 17:02:35 [date] => 2015-04-03 17:02:35 [view] => articles_view ) [7] => Array ( [id] => 31 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Egy lelkész vallomásai [alias] => egy_lelkesz_vallomasai [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Az élet sokkal komplikáltabb és nehezebbé vált, ami rákényszerített bennünket arra, hogy sokkal jobban belekapaszkodjunk egymásba és Istenbe. [content] =>

  Azért írok, mert megint itt az ideje, hogy valamit írjak az „INFO for Families” blogunkba. Ahogy nekifogok ennek a cikknek, egy kicsit úgy érzem magam mint Jerry Maguire érezhette magát egy késő éjszakai megvilágosodásakor, amikor rájött, hogy mi hiányzik a sportmenedzseri vállalkozásából. Egész éjjel fennmaradt, hogy leírja a gondolatait. Emlékeim szerint, küldetésnyilatkozatnak nevezte el. Vagy csak egy feljegyzés volt? Igazából mindegy is. 

  Néhány beszélgetés miatt elkalandoztak a gondolataim, amit mostanában folytattunk néhány emberrel a feleségemmel közösen. Teljesen elképedtünk, amikor elmondták a benyomásaikat arról, hogyan is képzelik el egy lelkész otthonát. Valamilyen oknál fogva, ezek az emberek úgy gondolták, hogy Johnsonéknál minden este többórás bibliatanulmányozás van, hétvégenként pedig megmossuk egymás lábait, illetve a gyermekeink végeláthatatlan jótékony tetteket hajtanak végre mások és a szüleik felé. Megálmodták a tökéletes házasságot a tökéletes gyermekekkel és egy természetes, könnyed engedelmességet Isten felé, akinek minden parancsa beteljesedik az életünkben. 

  Micsoda hülyeség. 

  Az ilyen elképzelések nemcsak elszakadtak a valóságtól, hanem igazságtalanok is. Mi mindannyian (hasonlóan hozzátok) ugyanolyan egyszerű emberek vagyunk, ugyanazokkal küzdelmekkel és problémákkal, amelyek minden családnál előfordulnak. Istent és az Ő legjobb akaratát keressük minden dologban, amit teszünk, de ez mindig nehezen megy. Ráadásul a dolgok ritkán sikerülnek úgy, ahogy eltervezzük őket. 

  Szóval engedd meg, hogy elrugaszkodjak ezektől a gondolatoktól és visszatérjek arra, hogy miért is ragadtam billentyűzetet ma: szeretnélek benneteket emlékeztetni, hogy miért is vagyunk annyira elkötelezettek az „INFO for Families” nevű blogunk iránt. 

  Mindez azért van, mert EGY CSALÁD SEM TÖKÉLETES – beleértve a miénket is. Mindannyiunknak  vannak problémái. 

  Ez pedig azért van, mert a legtöbbünk családja NORMÁLIS. Nem az a lényeg, hogy az erőlködéseink mennyire nevezhetőek bizarrnak, annak a valószínűsége elég nagy, hogy mások is ugyanazokkal a problémákkal küzdenek. 

  Minden CSALÁD szűkölködik abban a kegyelemben, reményben és vezetésben, amit CSAK Krisztus tud megadni a számunkra. 

  A blogom CSAK a BEFEJEZETLEN & NORMÁLIS CSALÁDOKNAK szól. Ez pedig mindenkit magában foglal. 

  Tehát miért csinálom ezt az egészet és miért próbálok hasznos forrásokat és bepillantást adni a gyermeknevelés és a házasság témájába? Azért, mert szükségem van a segítségre. Az én családom befejezetlen és normális. Úgyanúgy küszködünk napról-napra, ahogy te is teszed. Nem hiszel nekem? Akkor engedj meg nekem néhány őszinte vallomást, amelyet  most fel is sorolok itt neked. Vedd úgy, hogy ez az én „Wittenberg Vártemplomának Kapujára” kiírt listám. Remélem, ez a tizenöt „vallomás” a saját családod kihívásainak közepette egy kicsit bátorítólag fog hatni rád. 

  1. A lelkész házában, vannak jó és vannak rossz napok. Vannak az örömnek és vannak az intenzív bánatnak is időszakai. Tudjuk, hogy Isten közel van, de néha nagyon távolinak érezzük Őt. 

  2. Jenifer és én nagyszerű házasságban élünk, de ez messze van a tökéletestől. Harcolunk. Kiabálunk. Gyakran idegesítjük a másikat. Azonban büszkén elmondhatom, hogy sohasem gondolkodtunk váláson. Azon, hogy "megöljük" egymást, igen. De a váláson, nem. 

  3. Négy gyermek nevelésében vagyunk. (Az elsőszülöttünk már elhagyta a házat, megházasodott és gyermeke született.) Mindannyiunknak teljesen más a temperamentuma. Meg se lepődünk, ha egymás idegeire megyünk. A türelem és a megértés olyan tulajdonságok, amire Isten még mind tanít bennünket. Mi pedig nem mindig vagyunk jó tanulók. 

  4. A gyermekeink valószínűleg hasonlítanak a te gyermekeidre. Normálisak. Nem szeretik a házimunkát. Veszekednek a kaja, a számítógép miatt, vagy azon, hogy ki üljön előre a kocsiban. Mindemellett valószínűleg a TV-t is túl sokat nézik. 

  5. A mi házunk gyakran rendetlen. Ha egyszer eljönnél hozzánk, tanúja lehetnél azon ritka alkalomnak amikor minden rendezett és tiszta és nem hinnéd el, hogy itt kosz és káosz is tud lenni. Mindez azért lenne, mert mi tudnánk, hogy jössz. Ha meglepetésszerűen beállítanál, valószínűleg hatalmas felfordulással találkoznál. Kedves olvasóink: szeretünk benneteket … de ha jöttök, szóljatok előtte. 

  6. Vannak pillanatok, amikor nagyon közel érezzük magunkat egymáshoz. De bőségesen akadnak olyanok is, amikor egyszerűen úgy érezzük, hogy hét szobatárs él ugyanazon a helyen. Ezeket a napokat nem szeretem. 

  7. Amikor megkérem a gyermekeimet, hogy takarítsák ki a szobájukat és pakolják ki a mosogatógépet, ők nem azt mondják, hogy „Természetesen, drága apa, pont ezt szeretném csinálni.” Helyette rendszerint elkezdenek nyavajogni, miközben fura arcokat vágnak. Mindezt rendkívüli átérzéssel. 

  8. A házasságunkban hajlamosak vagyunk, hogy újra és újra ugyanazokat vitákat folytassuk le. Úgy tűnik, hogy van néhány olyan dolog és szokás, amit sohasem tudunk legyőzni. 

  9. A kamasz gyermekeink küzdenek az érzelmeikkel, keresik az identitásukat és próbálnak beilleszkedni a világba. Miért? Mert kamaszok. Néha azt gondolom, Dobson tudott valamit amikor azt mondta: „a célunk csupán annyi, hogy átsegítsük őket ezen az időszakon”. 

  10. A gyermekeim szeretik Jézust, de nem mondhatnám, hogy szellemi óriások lennének. Van amikor elképesztő szellemi érzékenységről tesznek tanúságot, de van amikor úgy tűnik, egyszerűen „nem értenek semmit”. A saját hitüket csak lassan veszik birtokba és ehhez idő kell. 

  11. Miközben Jenifer és én sokat tanítunk a házasság különböző területeiről, mi mégis buta hibákat követünk el, amikor formáljuk a saját kapcsolatunkat. Gyakran találjuk magunkat úgy, hogy azon gondolkodunk: „Jobban kellene csinálnunk.” Csak azért, mert tanítunk valamit, az nem jelenti azt, hogy azt mind el is sajátítottuk. Inkább hasonlítunk Anakinra, és sokkal kevésbé Yodára. 

  12. Szülőként megpróbáljuk a bölcsesség morzsáit megosztani a gyermekeinkkel, akik lehet hogy figyelnek, de ebben korántsem vagyok biztos. A tekintetük ilyenkor gyakran elkalandozik. De alkalmanként halljuk őket amint valaki másnak elismétlik, amit tőlünk hallottak .. ez pedig nagyszerű érzés. 

  13. Imádkozom a gyermekeimért és a gyermekeimmel, de nem eleget. Ez egy jellemző hiányosság az én apai kötelezettségeim között. 

  14. Szerencsére Jenifer és én ahhoz képest, amikor 20 éve összeházasodtunk megismertük a szerelem egy mélyebb szintjét. Az élet sokkal komplikáltabb és nehezebbé vált, ami rákényszerített bennünket arra, hogy sokkal jobban belekapaszkodjunk egymásba és Istenbe. Ez egy nagyon jó dolog és kizár minden más alternatívát. A házasságban, a harc jobb mint a szüntelen való szárnyalás. 

  15. Végezetül, a hiányosságok, hibák és napi szenvedések az otthonunkban arra emlékeztetnek bennünket újra és újra, hogy az életünkben Isten kegyelmének és erejének végtelen szűkében vagyunk. Minél tovább élek, annál jobban szükségem van Rá. 

  Összességében itt van 15 őszinte vallomás. Remélem, ezek a szívedben kinyitnak egy kis ablakot, egy kevés bepillantást abba, miért is hiszek ebben a blogban. Imádkozom ebben az évben, hogy maradj hűséges olvasóm és térj vissza az újabb és újabb cikkek miatt, amelyeket fontosnak tartok megosztani veled. Ahogy mindig, érezd magad szabadnak, hogy tudasd velem, mi az ami még hasznosabb lenne a számodra, ha szót ejtenénk róla itt a blogon. Írj nekem bármikor és én mindig nagyra fogom értékelni amikor nyomsz egy „like”-ot a Facebookon vagy megosztasz egy cikket a barátaiddal. Mindent örömmel veszek, amit megteszel, hogy minél több embert érjenek el ezek az üzenetek. 

  Legyünk elkötelezettek a családunkkal való foglalkozásban ebben az évben is. Kezdjük el Isten kérése által megölni magunkban azokat a dolgokat, amelyekből sehogysem tudunk kijönni … azért, hogy erőteljesen közelebb vonjuk egymást Őhozzá.

  A 16. vallomásom pedig az lenne, hogy egyre jobban szükségem van a Tőle való függésre. Kérlek imádkozz, hogy így legyen. Mint egy BEFEJEZETLEN és NORMÁLIS CSALÁD egy tagjának, CSAK Ő egyedül az igazi reményem. 

  Forrás: Link

  [comment] => http://keresztenycsalad.blog.hu/2014/10/01/egy_lelkesz_vallomasai [html_description] => Egy lelkész vallomásai [html_keywords] => cikk [html_title] => Egy lelkész vallomásai [image_id] => 100 [image_name] => 100 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => JM.jpg [image_filesize] => 17483 [image_width] => 400 [image_height] => 288 [image_thumbnail_size] => 400x288 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Pataki Dávid [created_at] => 2015-04-03 16:51:21 [date] => 2015-04-03 16:51:21 [view] => articles_view ) [8] => Array ( [id] => 34 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => A keresztény nő 8 típusa, akit nem kellene elvenned [alias] => a_kereszteny_no_nyolc_tipusa_akit_nem_kellene_elvenned [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Lehet, már nagyon szeretnél megházasodni, de nem bölcs dolog addig felkötni a nyakkendőt amíg a menyasszonyod problémája az arcára van írva. [content] =>

  Istenfélő módon elgondolkodnál ezekről a személyiség típusokról, amikor feleség jelöltet keresel? 

  A múlt heti „A keresztény férfi tíz típusa, akihez nem kellene hozzámenned” írásom vírusként terjedt a neten. Ezt a cikket több mint 1.2 millió ember osztotta meg, valószínűleg azért, mert a társválasztásban olyan sok egyedülálló férfi és nő igényel útmutatást. 

  A visszajelzésekben nagyon sokan kérték, hogy készítsek egy hasonló útmutatót azoknak a férfiak számára is, akik feleséget keresnek. Mivel mentorálok néhány fiatalembert és az elmúlt években néhányat közülük láttam már sikeresen megházasodni, nem volt nehéz összeállítani az alábbi listát. A tanítványaimnak mindig azt mondom, ezeket a nőket kerüljék el. 

  1. A hitetlen 
  Az előző cikkemben már emlékeztettem a hölgyeket, hogy a biblia teljesen világosan fogalmaz ebben a kérdésben: A keresztények ne menjenek hozzá hitetlenekhez. A II. Kor. 6.14 azt mondja: „Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?” Ha nem nézzük a Krisztus követése mellett való döntést, a házasság az egyedüli legfontosabb döntés amit valaha meghozol. Ne rontsd el azzal, hogy kizárod a nyilvánvalót. Neked egy olyan feleségre van szükséged, aki jobban szereti Jézust még nálad is. A szellemi érettséget tedd az első helyre a vágyaid listáján. 

  2. Az anyagias 
  Egy fiatal barátom egy gazdag családból származó lányt jegyzett el. Hónapokig spórolt, hogy vehessen egy gyűrűt, de amikor megkérte a lány a kezét, akkor az visszaküldte az ékszerészhez, hogy vegyen egy nagyobb gyémántot. Képes volt egy gyűrű miatt adósságokba hajszolni, mert az nem egyezett az elvárásaival. Egy Luis Vuitton életstílust akart a fiú Tesco-s pénztárcájából. A barátomnak felhívtam a figyelmét, óriási hibát követ el. 
  Hacsak nem adósságban akarod élni a hátralévő életed, ne vegyél el egy olyan lányt akinek a szemében dollár jelek vannak és a Gucci pénztárcájában meg nyolc hitelkártya. 

  3. A díva 
  Néhány macsó férfi szeret felvágni és úgy tenni, mintha a nők felett állna. A dívák ennek a rémálomnak a női verziói. Azt gondolják, hogy a világ körülöttük forog, és lazán megsértenek bárkit, aki nem ért velük egyet. Szavaik sértők és elszállt igényeik teljesíthetetlenek. Néhányan közülük végül vezetők lesznek a gyülekezetben, de a szuperszellemi szövegüktől ne ájulj el. Az igazi vezetők alázatosak. Ha nem látod a Krisztusi alázatot a lánynál, akivel randevúzgatsz, hagyd ott és keress mást. 

  4. A Delila 
  Emlékszel Sámsonra? Isten emberfeletti erővel felkentje volt, de amikor egy csábító nő kikutatta a titkát, az erejét elvesztette és részese lett a világ leghíresebb hajvágásának. Hasonlóan Delilához, a nő, aki nem adta át a szexualitását Istennek, megvakít a bájával, összetöri a szívedet és elveszi rólad a kenetet. Ha „keresztény nő” akivel találkozol a gyülekezetben, provokatívan öltözködik, másokkal flörtöl, szexuális tartalmú üzeneteket küldözget a Facebookon vagy közli veled, hogy neki nem okoz gondot a házasság előtti szex, kerülj ki a hálójából, mielőtt csapdába ejtene. 

  5. A veszekedő 
  Mostanában mesélte egy fiatalember, hogy randizott egy lánnyal, akinek egy régebbi sérelem miatt komoly neheztelés volt a szívében. „Mielőtt megkértem, szóltam a mátkámnak, hogy ezt előbb rendeznie kell,” – magyarázta. „Ha nem így tett volna akkor mindent tönkretehetett volna, de így egy hatalmas áttörést értünk el, és már jegyesek vagyunk.” Ez a fiú felismerte, hogy a feloldatlan keserűség tönkreteheti a házasságot. A Példabeszédek. 21:9 azt mondja: „Jobb a tető sarkán lakni, mint zsémbes asszonnyal együtt a házban.” Ha a lány, akivel találkozgatsz, nem tud megbocsátani és forrong benne a düh, elveszed, akkor az egész életetek egy ajtó csapkodás és végtelen dráma lesz, amit a harag tesz tönkre. 

  6. Az irányító 
  A házasság fele-fele arányban partnerségről szól, és az egyedüli mód ahogy működni tud ha mind a férj, mind a feleség kölcsönös engedelmességet gyakorol az Efézus 5:21 szerint. Csak néhány srác gondolja, hogy sikerre viheti a házasságát, ha diktátorként viselkedik, néhány nő pedig megpróbálja a döntéseket a számára megfelelő módon befolyásolni. Ezért is nagyon fontos a házasság előtti tanácsadás! Nem várhatod meg a házasságkötésed utáni két hetet, hogy rájöjj, a feleséged nem bízik benned és totális befolyást akar. 

  7. A mama kislánya 
  Ha egy újdonsült feleség rendszeresen felhívja az anyukáját támogatásért és segítségért az normális. De az nagyon nincs rendben, ha naponta ötször megbeszéli vele a házasságának minden részletét, beleértve a szexualitást is. Ez hátborzongató. Még mindig találkozok olyan fiatalemberekkel akiknek a felesége megengedi az anyjának (vagy az apjának) hogy totális kontrollban tartsa a házasságukat. Az I. Mózes 2:24 azt mondja, hogy a férfi elhagyja a szüleit és ragaszkodik a feleségéhez. A szülőknek a háttérben kellene maradniuk, amikor a gyerekek házasságáról van szó. Ha a barátnőd nem vágja el a szálakat, jobb ha óvatos vagy. 

  8. A függő 
  A gyülekezetben manapság nagyon sok ember nem tanítvány. Sokan közülük még mindig valamilyen függőségtől szenvednek, - alkohol, drog, felírt gyógyszerek vagy pornográfia – mivel a szószékről egyik bűnnel sem konfrontálunk vagy nem nyújtunk elég könyörületes segítséget a szenvedőknek. Jézus teljesen meg tudja szabadítani az embert ezektől a szokásoktól, de te akarsz várni a házasságkötésedig hogy rájöjj, a feleséged egy alkoholista? Lehet, már nagyon szeretnél megházasodni, de nem bölcs dolog addig felkötni a nyakkendőt amíg a menyasszonyod problémája az arcára van írva. 

  A feleségkeresésnél a legfontosabb szabály amit kövess, a Példabeszédek 31:30-ban található: „Csalóka a báj, mulandó a szépség, de az Urat félő asszony dicséretre méltó.” A világ szerint a külső jegyek a fontosak, de te azt nézd, mi van a szívben. 

  Forrás: Link

  [comment] => http://keresztenycsalad.blog.hu/2014/06/13/a_kereszteny_no_8_tipusa_akihez_nem_kellene_hozzamenned [html_description] => A keresztény nő 8 típusa, akit nem kellene elvenned [html_keywords] => keresztény nő férfi párválasztás [html_title] => A keresztény nő 8 típusa, akit nem kellene elvenned [image_id] => 102 [image_name] => 102 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => Man-wife-marriage.jpg [image_filesize] => 194562 [image_width] => 618 [image_height] => 340 [image_thumbnail_size] => 618x340 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Pataki Dávid [created_at] => 2015-04-03 17:21:46 [date] => 2015-04-03 17:21:46 [view] => articles_view ) [9] => Array ( [id] => 412 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Ajánlott anyagok [alias] => segedanyagok [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Ajánlott anyagok [content] =>

  Dr. Evan Parks előadása a strssztől, depresszióról

  Szeretetnyelv könyvek

  Budaörsről információk :-)

  [comment] => [html_description] => Ajánlott anyagok [html_keywords] => Ajánlott anyagok [html_title] => Ajánlott anyagok [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2015-05-08 12:57:39 [date] => 2015-05-08 12:57:39 [view] => articles_view ) [10] => Array ( [id] => 433 [youtubelink] => 1hJy6ryMrVg [language_id] => 1 [title] => Csiki kert 2015 [alias] => Csiki kert 2015 [place] => [room] => [device] => [type] => youtube [eventfor] => Publikus [short_content] => Minden évben egy tavaszi vasárnap a Csiki Közösségi Kertben rendezzük meg az összejövetelünket, ahol sütünk, főzünk és jókat beszélgetünk. [content] =>

  Minden évben egy tavaszi vasárnap a Csiki Közösségi Kertben rendezzük meg az összejövetelünket, ahol sütünk, főzünk és jókat beszélgetünk.

  [comment] => [html_description] => Csiki kert 2015 [html_keywords] => Csiki kert 2015 [html_title] => Csiki kert 2015 [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Pataki Dávid [created_at] => 2015-07-18 17:39:46 [date] => 2015-07-18 17:39:46 [view] => articles_view ) [11] => Array ( [id] => 443 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => kirándulás ELMARAD [alias] => kirandulas_elmarad [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => kirándulás ELMARAD [content] =>

  Áttanulmányoztuk a legfrissebb időjárási adatokat, műholdképeket :-) az eredmény, hogy sajnos le kell fújni a kirándulást :-(
  A "B" terv következik, tehát találkozunk a terraparkban.
  Amire számíthattok, hogy egy kicsit tömörebb, interaktívabb lesz az alkalom, "KÖSZI" gyerek foglalkozások nem lesznek.
  A már elkészített szendvicseket nyugodtan hozzátok el, a végén közösen elmajszolnánk.

   

  [comment] => [html_description] => kirándulás ELMARAD [html_keywords] => kirándulás ELMARAD [html_title] => kirándulás ELMARAD [image_id] => 158 [image_name] => 158 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => Rainy commute 001.jpg [image_filesize] => 181496 [image_width] => 2640 [image_height] => 1980 [image_thumbnail_size] => 2640x1980 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2015-09-20 07:45:08 [date] => 2015-09-20 07:45:08 [view] => articles_view ) [12] => Array ( [id] => 450 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Köszi - GY.I.K. [alias] => koszi___gy_i_k_ [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Köszi - GY.I.K. [content] =>

  GY. I. K. - gyakran ismételt kérdések

   

  • Mi az a Köszi Gyerek Klub?

  A Köszi egy rövidítés – Kőszi(kla) Gyülekezet gyermekalkalmának neve. A Köszi Gyerek Klub olyan 1 órás alkalom, ami időben illeszkedik az istentisztelet időtartamához, és lehetőséget biztosít a szülőknek arra, hogy részt tudjanak venni az istentiszteleten és kicsit elcsendesedjenek, a gyerekeknek pedig arra, hogy korosztályuknak megfelelő csoportokban, foglalkozáson vegyenek részt szeretetteljes légkörben.

   

  Iránytűnk:        

              Útravaló élmények, hitben, szeretettel, minden napra!

   

  • Honnan tudom, melyik csoportba tartozik a gyermekem?

  Ha már jár oviba, akkor a HARMATCSEPP ovis csoportot keressétek.

  Az alsó tagozatosoké a KINCSKERESŐ csoport.

  A felsősök pedig a HAL-adó csoporthoz tartoznak.

   

  • Mikor kezdődik a foglalkozás, és mikor ér véget?

  A foglalkozások nem 10 órától indulnak, hanem akkor, amikor a tanítás elkezdődik. Ezt jelezni is szokták. Amikor a „most pedig elengedjük e gyerekeket a foglalkozásokra” mondatot hallod, akkor jött el az ideje, hogy bekísérd vagy elengedd. Ezek hossza illeszkedik a tanítás hosszához, általában 1 órás.

  A csemetédet rád bízzuk a maradék időkben, hogy az érkezéstől a távozásotokig minden rendben legyen.

  A biztonságuk érdekében a gyerektermekben, konyhában (szülői) felügyelet nélkül nem tartózkodhatnak a gyerekek.

  Köszönjük, hogy együttműködsz velünk ebben.

   

  • Mi történik a foglalkozás alatt a gyerekemmel?

  Csupa jó dolog. Játszik, barátkozik, szeretetteljes légkörrel vesszük körül, és segítjük a beilleszkedését. Úgy igyekszünk hitben útravalót adni neki, hogy az élmény legyen a számára – a korosztályi sajátosságokra koncentrálva.

   

  • Az én gyermekem még nincs 3 éves, milyen lehetőségeim vannak?

  Gondoltunk a picikre. A nagy terem mellett egy ablakkal elválasztott babaszoba biztosítja anya és baba kényelmét, ahol elláthatod a gyermekedet. A szobában van kihangosítás, így semmiről nem maradsz le.

  Ennek a szobának a tisztaságára különösen figyelünk, így mindenki cipő nélkül használja, és 3 év alatti gyerekek (és szüleik) számára tartjuk fenn.

   

  • A foglalkozás idején kívül van-e gyerekfelügyelet?

  Az érkezéstől a gyerekalkalomig (kezdés, éneklés alatt) és a foglalkozás utáni közösségi időben a rád bízzuk a gyermeked, hogy legyen olyan idő, amit itt ti is közösségben tudtok tölteni egymással.

  A zenei résznél (dicsőítés) nyugodtan legyetek a nagyteremben, a tapasztalatunk az, hogy egy kis otthonról hozott játékkal, színezővel szívesen töltik még a kisebbek is bent az időt.

   

  • Szükséges-e váltócipőt hoznom a gyermekemnek?

  Ha a gyermeked ovis korú, akkor a Harmatcsepp csoportban sokat kúszik--mászik, játszik majd, ezért kérjük, hogy legyen nálatok váltócipő vagy szandál. A többi csoportban nem szükséges.

   

  • Maradhat-e felügyelet nélkül a termek valamelyikében?

  A biztonságuk érdekében a 14 év alatti gyerekek a gyerektermekben és a konyhában (szülői) felügyelet nélkül nem tartózkodhatnak, így az eszközöket sem használhatják (tábla, táblafilc, flipchart papír stb.). Kérjük a segítségedet ennek a kérésnek a közvetítésében a gyermeked felé.

   

  • Szükséges-e a jelenlétem a csoportalkalmakon?

  Ha újak vagytok nálunk, és ovis korú a gyermeked, akkor a tanítók kérhetik, hogy vegyél részt pár gyerekalkalmon, ha úgy látják, hogy a csemetédnek ez segítséget és biztonságérzetet nyújt. Ezzel is azt szeretnénk elérni, hogy kialakuljon egy bizalom benne, feloldódjon, és szívesen jöjjön a foglalkozásra.

   

  • Van-e olyan területe a helyiségeknek, ahol kifejezetten nem tartózkodhat a gyermek?

  Igen, vannak olyan részei a nagyteremnek, ahol a gyerekek nem tartózkodhatnak, szintén saját biztonságuk és az eszközök megóvása érdekében. Ez a hangszeres terület és a hangosításhoz kapcsolódó műszerekkel teli sarok, hátul.

   

  • Kihez fordulhatok, ha további kérdéseim vannak?

  Keresd bátran a tanítókat, érdeklődj nyugodtan, hogy ki tartja az éppen aktuális foglalkozást, és tedd fel a kérdésed.

  Készséggel állunk rendelkezésedre és a gyermekedére is!

   

  …és amit mi kérünk:

  Kérlek, oszd meg a tanítóval az alkalom előtt, ha bármilyen fontos információd van, amit hasznos lehet tudnunk a gyermekedről.

   

  Köszönjük! 

  Köszi Gyerek Klub tanítói

  [comment] => [html_description] => Köszi - GY.I.K. [html_keywords] => Köszi - GY.I.K. [html_title] => Köszi - GY.I.K. [image_id] => 159 [image_name] => 159 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => köszi.jpg [image_filesize] => 813983 [image_width] => 3996 [image_height] => 1385 [image_thumbnail_size] => 3996x1385 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2015-10-02 15:44:42 [date] => 2015-10-02 15:44:42 [view] => articles_view ) [13] => Array ( [id] => 451 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Vasárnapi beszámoló - október 11. [alias] => vasarnapi_beszamolo___oktober_11_ [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Tabula Rasa [content] =>

  Tabula Rasa 

  Ezen az esős reggelen kissé lassan tömörült össze a gyülekezet, már javában állt a zenekar, amikor a legtöbben megérkeztek. Tudtátok, hogy most már nem vár senki a kezdéssel fél tizenegyig? Hanem tíz óra tízkor legkésőbb, de már az Úr előtt állunk, tiszta szívvel, dalra nyíló ajakkal? 
  Ma egy új dicsőítő éneket is megismerhetett a gyülekezet: a Szerelmes Dalt. Amit, először kissé bátortalanul követett a vetítőről, majd egyre lelkesebben énekelt mindenki Léman Máté vezetésével, Uzonyi Péter gitárjával, Révész Kinga, Kungl Kriszti, Mike Adams énekével és Tóth Péter szintetizátor játékával.

  Amikor már eléggé nyitottá vált a megjelentek szíve a Mindenható felé, Révész Zola igehirdetéséből megtudhattuk, hogy milyen nagy szükségünk van az Isten regenerációjára, ahhoz, hogy szükség esetén tiszta lappal újra kezdhessük az életünket. 

  Amennyiben lemaradtál a legutóbbi Istentiszteletről, akkor olvasd el az Apostolok Cselekedetinek 12 fejezetének 20-24 közötti sorait. Révész Zola kiemelte: ne feledd, a Szentírás útján segítséget kaphatsz a döntéseid helyessége felől. Hagyjuk, hogy az Úr legyen a mi bíránk. 

  Ezen a vasárnapon Timothy Bench, a gyülekezet egyik alapítótagja is jelen volt Amerikából utazott hozzánk, hogy előkészítse a Crescendo Nyári Akadémiát. Vele ritkán találkozhatunk élőben. 

  [comment] => [html_description] => Vasárnapi beszámoló - október 11. [html_keywords] => Vasárnapi beszámoló - október 11. [html_title] => Vasárnapi beszámoló - október 11. [image_id] => 160 [image_name] => 160 [image_extension] => png [image_orig_filename] => tr.png [image_filesize] => 256101 [image_width] => 646 [image_height] => 220 [image_thumbnail_size] => 646x220 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2015-10-12 14:26:00 [date] => 2015-10-12 14:26:00 [view] => articles_view ) [14] => Array ( [id] => 452 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Misszionáriusoktól búcsúztak Kárpátalján [alias] => mb_karpatalja [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Durkó István, a Budaörsi Kőszikla gyülekezet lelkésze, a Magyarországi Baptista Egyház missziós vezetője október első hétvégéjén Kárpátaljára látogatott a Kárpátaljai Baptista Gyülekezetek meghívásából. [content] =>

  Durkó István, a Budaörsi Kőszikla gyülekezet lelkésze, a Magyarországi Baptista Egyház missziós vezetője október első hétvégéjén Kárpátaljára látogatott a Kárpátaljai Baptista Gyülekezetek  meghívásából. A Kőszikla Gyülekezetet Pataki Dávid is képviselte, a László Klári és László Imre misszionárius búcsúztatására szervezett hálaadáson.

  Az ünnepséget megelőzte, a szombati napon tartott egynapos keresztény kurzus, a Zápszonyi Magyar Baptista Közösség imaházában, ahol Durkó István a bibliai elvű vezetésről, míg Pataki Dávid a keresztény életvezetésről tartott előadást a helyi gyülekezeti elöljárók, szolgálók részére.

  A kárpátaljai magyar baptista testvérek vasárnapra szervezték a búcsúztatást. A beregszászi magyar főiskolán lelkesítő beszéd hangzott el Papp János, a magyarországi baptista egyház elnökétől, azokról az elődökről, akik Kárpátalján évtizedeken keresztül szolgálták hűségesen az evangélium hirdetésének ügyét, a magyar gyülekezetek fennmaradását és fejlődését.

  László Imre és felesége, László Klári immáron nyolc éven át szolgáltak Kárpátalján, a budaörsi Kőszikla Baptista Gyülekezet és az IMB missziós szervezet kiküldetésében.

  A hálaadó Istentisztelet, - a búcsúztatás mellett - nagyszerű lehetőség nyújtott az új generáció bemutatására is. A fiatal lelkészek és szolgálók eredményes munkájának köszönhetően növekedésnek, fejlődésnek indult a Kárpátaljai baptista közösség, egyre több helyi fiatal szívében és lelkében vet gyökeret Krisztus. Áldás volt megismerni a fiatal utánpótlás szolgálatát.

  [comment] => [html_description] => Misszionáriusoktól búcsúztak Kárpátalján [html_keywords] => Kárpátalja misszionárius [html_title] => Misszionáriusoktól búcsúztak Kárpátalján [image_id] => 162 [image_name] => 162 [image_extension] => JPG [image_orig_filename] => msz3.JPG [image_filesize] => 45571 [image_width] => 619 [image_height] => 412 [image_thumbnail_size] => 619x412 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Pataki Dávid [created_at] => 2015-10-19 06:55:46 [date] => 2015-10-19 06:55:46 [view] => articles_view ) [15] => Array ( [id] => 453 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Vasárnapi beszámoló - október 25. [alias] => ertekesebb_a_penznel_is [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Értékesebb a pénznél is [content] =>

  Értékesebb a pénznél is

  Gyűrtetek már össze bankjegyet? Lelkészünk, Durkó Pisti most vasárnap megtette. Elég nehezen tudta utána kihajtogatni, rögtön meg is jegyezte nem teszi többet, pedig hatásos volt az illusztrációja.  Miszerint Isten előtti értékünk akkor sem csorbul, ha mi magunk úgy érezzük értéktelenek vagyunk, mint egy összegyűrt vagy netalántán szétszakadt bankó. Az október 25-ei Istentiszteletesen arról tanulhattunk, hogyan szól ma a Szentlélek hozzánk. Jelek által prédikációk, álmok, kijelentéseken keresztül vagy bölcsessége által? Az Úr halad a mi internetes korunkkal, és széles sávon kommunikál velünk. Akár a facebookon is szólhat hozzánk. Olvassuk tehát a Szentírást, imádkozzunk és igyekezzünk mindenhonnan meghallani, meglátni üzenetét felénk.

  [comment] => [html_description] => Értékesebb a pénznél is [html_keywords] => Vasárnapi beszámoló [html_title] => Értékesebb a pénznél is [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2015-10-27 13:19:23 [date] => 2015-10-27 13:19:23 [view] => articles_view ) [16] => Array ( [id] => 454 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Vasárnapi beszámoló - november 1. [alias] => vasarnapi_beszamolo___november_1_ [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Vasárnapi beszámoló - november 1. [content] =>

  Az emlékezés vacsorája
   
  November elsején szép számmal sorakoztak fel gyülekezetünk tagjai, hogy Isten megbocsátásának és elkötelezettségünk vacsoráját vegyük. Nemcsak új vendégek színesítették a Kőszikla hallgatóságát, hanem köszönthették egymást azok is, akik már régen találkoztak. 

  Láthatóan vége már az indián nyárnak, hiszen valóban tele volt a Kőszikla bázisa. Sokan jöttek el azok közül is, akik ritkábban járnak, vagy akik éppen gyógyulóban vannak egy betegségből, vagy máshová is szólítja őket a kötelesség. Még a babaszoba is telt házas volt, külön áldás volt látni a legkisebbeket.
   
  A sor is szép hosszú volt az Úrvacsora asztala előtt. Hiszen van jelentősége annak, hogy megtörjük a kenyeret és kitöltjük a bort. Jézus értünk halt meg, emlékezett mindenki, aki vett az Úrvacsorából.
   
  A múlt heti és a mostani Istentiszteleten két összefüggő résszel foglalkoztunk: Pálék ciprusi útja valamint a történelmi és személyes reformáció hatása . Az elhangzottak tanulságos eleme, hogy mindkettőnek az alanya a Szentlélek. Emlékezzünk, hogy múltkor arról hallottunk az Isten vezetése kapcsán hogy a Szentlélek választotta ki Barnabást és Pált missziós szolgálatra, most pedig arról volt szó, hogy a Szentlélek küldi ki őket, és szól általuk!!
   
  Milyen alapelv vonható le ebből? Láthatjuk hogy a missziók, az egyházak, gyülekezetek alakuljanak meg, emberek térjenek meg.  Isten,  ötlete és Szentlelkén keresztül választ ki, küld el és használ a szolgálatban embereket. 
   
  Tóth Krisztián az igehirdetésben kiemelte, a reformáció nem lázadás vagy politikai mozgalom hanem lelki és szellemi visszatérés a forráshoz! Krisztushoz, az Ő igéjéhez; és az ős keresztyén 2000 éves alapelvekhez!!
  Arról szól, hogy legyen fontos a vágyunk: egyszerűen és őszintén Isten személyes, mély megismerése. Hiszen túl sok minden rakódott ránk ami elfedi a lényeget. Pedig a lényeg: CSAK TE = egyedül Krisztus! 
  Tóth Krisztián továbbá hangsúlyozta Jézus Krisztus kizárólagosságát: Az 5 SOLA - a reformáció alapelvei - hangosan beszélnek ma is hogy EGYEDÜL / CSAK -> az írás, a hit, a kegyelem, Krisztus, és csak Istené a dicsőség! 
   
  Amennyiben lemaradtál, olvasd el az Apostolok Cselekedeteinek 13:4-12 részeit, és hallgasd meg a youtube-on Pintér Béla: "Nincs más csak Te, egyedül, így egyszerűen..." dalát 

   

  [comment] => [html_description] => Vasárnapi beszámoló - november 1. [html_keywords] => Vasárnapi beszámoló - november 1. [html_title] => Vasárnapi beszámoló - november 1. [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2015-11-05 19:03:45 [date] => 2015-11-05 19:03:45 [view] => articles_view ) [17] => Array ( [id] => 460 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Várom Őt [alias] => varom_ot [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Várom Őt [content] =>

  Papp János egyházelnök , 2015. november 26. csütörtök

  Odatapad a fülünk a rádióra, szemünk a televízió képernyőjére. Halljuk, nézzük a borzalmas támadások emlékeit, a kétségbeesés belénk égő képeit. Párizs, Bamakó, Bejrut, Szíria, Franciaország, Hannover, Brüsszel...

  Felmerül a kérdés: mi lesz a következő? Ki lesz a következő? Hát várjuk a híreket. Mintha az egész világ összeszűkülne egy kicsit, és félelemmel teli várakozás öltene testet minden híradóban, az újságok hasábjain és az internet oldalain. Várunk.  Figyelünk. Óvatosabbá lettünk.

  De mit is várunk igazán? Vajon nem a gonosz mételyezte-e meg a szívünket akkor, amikor a rossz válik csak hírré, a pusztulás fontossá, a félelem uralkodóvá és a bizonytalanság az alap érzéssé? Hol van az igazi adventi várakozás? Hol van a "szépet akarok látni és láttatni" öröme, hol van az ÉLET jövő-teljes reménye? Hová lett az igazán értelmes és fontos várakozás? 

  Advent van. Krisztus elé készülünk. Ő az Út, Igazság és az Élet. Ő nem félelemmel vagy fájdalommal akarja megtölteni a várakozásunkat, hanem örömmel, életváltoztató erővel és reménnyel. Mindazzal, amit el akar tőlünk venni a jelenvaló világ zűrzavara, rettenete. Hát éppen ezért szükség van a krisztusi várakozásra. A Szentlélek által bennünk élő Úr ki tudja tisztítani az elménket minden összezavarodottságtól, és rendet tud tenni abban. Ő meg tudja újítani a hitünket, hogy nem a láthatóba kapaszkodjunk. meg tudja sokszorozni a reményt, hogy bátoríthassunk másokat ezekben a különös napokban is.

  Hát várjuk az Urat. Jobban, mint mást. Jobban mint az őrök a reggelt, jobban mint az emberek a híradókat. Jobban mindennél. Várom az Urat. 

  "Várom az Urat, várja lelkem, és bízom ígéretében. Lelkem várja az Urat, jobban, mint az őrök a reggelt..."  130. Zsoltár 5-6

  Forrás: www.baptist.hu

  [comment] => [html_description] => Várom Őt [html_keywords] => Várom Őt [html_title] => Várom Őt [image_id] => 164 [image_name] => 164 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => csempe_várom.jpg [image_filesize] => 58804 [image_width] => 1079 [image_height] => 755 [image_thumbnail_size] => 1079x755 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2015-11-26 16:13:01 [date] => 2015-11-26 16:13:01 [view] => articles_view ) [18] => Array ( [id] => 457 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => CIPŐSDOBOZ AKCIÓ [alias] => ciposdoboz_akcio [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => CIPŐSDOBOZ AKCIÓ 2016 [content] =>

  Tizennegyedik alkalommal hirdette meg a Baptista Szeretetszolgálat  a Cipősdoboz Akciót. December 19-ig országszerte 200 gyűjtőponton várják a szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei az ajándékokat, melyeket még karácsony előtt eljuttat a rászoruló gyerekekhez. 

  A budaörsi koorditátor, illetve gyűjtőpont a Kőszikla Baptista Gyülekezet.

  A Cipősdoboz Akció kedvezményezettjei olyan nehéz sorsú gyerekek, akiknek nem ritkán ez az ajándék jelenti az egyetlen ajándékot karácsonykor. 
  A cipősdobozok elosztásánál szeretnénk budaörsi, továbbá kárpátaljai szükségleteket betölteni. Már felvettük a kapcsolatot intézmény vezetőkkel, akik segítenek, hogy minél személyre szabottabban tudjuk kézbesíteni a dobozokat.
  A Baptista Szeretetszolgálat 2500 cipősdoboz ajándékot pedig Erdélybe, Böjte Csaba otthonaiban élő gyerekek hagyományos parajdi karácsonyi ünnepére visz.
  Bővebb információ: ciposdoboz@kosziklagyulekezet.hu

  Cipősdoboz leadási lehetőség a Terraparkban (Budaörs, Liget u. 3/2) vasárnap 8.30-13.00 között.

  Fontos információk a dobozok összeállításával kapcsolatban.

  [comment] => [html_description] => CIPŐSDOBOZ AKCIÓ [html_keywords] => CIPŐSDOBOZ AKCIÓ [html_title] => CIPŐSDOBOZ AKCIÓ [image_id] => 163 [image_name] => 163 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => i_love_ciposdoboz_medium-1.jpg [image_filesize] => 40257 [image_width] => 400 [image_height] => 322 [image_thumbnail_size] => 400x322 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2015-11-19 13:42:19 [date] => 2015-11-19 13:42:19 [view] => articles_view ) [19] => Array ( [id] => 464 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Isten veletek! [alias] => isten_veletek [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Az IMB szervezet misszionáriusai mintegy hat éven keresztül dolgoztak velünk együtt a Kőszikla gyülekezetben... [content] =>
   

   

  Mindannyiunknak van személyes élménye Terryvel és Mikeal, s mindegyik történet egészen biztos egytől-egyig kedves.

  Az IMB szervezet misszionáriusai mintegy hat éven keresztül dolgoztak velünk együtt a Kőszikla gyülekezetben, s mindenki aki ismerhette őket, pontosan tudják, mennyire kedves emberek. Ez alatt az idő alatt mindannyiunk emlékezetébe mély nyomot hagytak, meséljünk akár arról, hogy milyen türelemmel beszéltek velünk angolul, milyen lelkesedéssel szervezték a nyelvi táborokat, a törökbálinti missziókat.

  Vendégszerető házi csoportot vittek, szociális jellegű missziókban vettek részt, és Mike a gyülekezet zenei életében is aktívan részt vett. Milyen jó volt hallani őt magyarul énekelni!

  A héten fájó szívvel, de haza kellett engednünk őket az Egyesült Államokba. Kívánjuk, hogy áldás kísérje őket a továbbiakban, és soha ne szűnjenek meg olyan bájosak lenni, mint ahogy mi megismerhettük őket. Viszlát Terry és Mike, itt vagy ott, Amerikában vagy majd odaát! 

  [eper]

  [comment] => [html_description] => Isten veletek! [html_keywords] => Misszionárius [html_title] => Isten veletek! [image_id] => 165 [image_name] => 165 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => mike.jpg [image_filesize] => 350070 [image_width] => 1632 [image_height] => 916 [image_thumbnail_size] => 1632x916 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Pataki Dávid [created_at] => 2015-12-17 21:34:09 [date] => 2015-12-17 21:34:09 [view] => articles_view ) [20] => Array ( [id] => 465 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Vasárnapi beszámoló - december 13. [alias] => vasarnapi_beszamolo_december13 [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => A harmadik gyertyát gyújtottuk meg az adventi koszorún, és sorra vettük az üdvtörténet fontosabb eseményeit. [content] =>
   
  A harmadik gyertyát gyújtottuk meg az adventi koszorún, és sorra vettük az üdvtörténténteket. Lelkészünk, Pista felhívta figyelmünket a világban most történő fontosabb eseményekre, és azok összekapcsolódására azzal, ami még elöttünk áll a Krisztus második eljöveteléig. Beszélt Jézus tanításairól a végidőkkel kapcsolatban. Közösen gondolkodhattunk el arról, hogy mire kell vigyázni és pontosan mit is várunk advent idejében önmagunktól, egymástól. Lelkesített bennünket, hogy álljunk meg hét közben egy kis időre, és imádkozzunk a tisztánlátásért!
   
  Az Igehirdetéssel egyidőben gyermekeink is kaptak tanítást. A haladó csoportban Kovács Kriszta vezetésével  a sóról volt szó. S miért éppen e fűszerről? Mert Jézus azt mondta az őt körülülő prófétáknak: "Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek."
  A gyerekek megállapították, hogy a só értékes is nemcsak azért mert ízt ad, hanem mert a só felemel/fenntart, a só fertőtlenít, a só szomjassá tesz, és nem utolsó sorban konzervál, tartósít. És remélhetőleg megtanulták, hogy mindez rájuk is vonatkozik. 
   
  Az óvodások a harmatcsepp csoportban Gergely Lizával és Carrie Parksszal mesét olvastak, karácsonyi dalt tanultak, kicsit összekeverték a térdüket, talpukat amikor már elég gyorsan kellett énekelni, de annál nagyobb volt a vígadság, és a legvégén papírból karácsonyfát készítettek. 
   
  Huszadikán vasárnap már nemcsak a negyedik gyertya lángja lobban fel, hanem közösségünk csodaszép karácsonyfája is vár bennünket, hogy együtt ünnepeljünk! Gyertek el! 
   
  Áldott hetet! 
   
  [eper]
  [comment] => [html_description] => Vasárnapi beszámoló - december 13. [html_keywords] => beszámoló [html_title] => Vasárnapi beszámoló - december 13. [image_id] => 166 [image_name] => 166 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => advent_3.jpg [image_filesize] => 259654 [image_width] => 1200 [image_height] => 843 [image_thumbnail_size] => 1200x843 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Pataki Dávid [created_at] => 2015-12-18 10:26:56 [date] => 2015-12-18 10:26:56 [view] => articles_view ) [21] => Array ( [id] => 466 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Ünnepre hangolódva [alias] => unnepre_hangolodva [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => A rendhagyó igehirdetésen a kisebb gyerekek szavaltak, a nagyobbak a karácsonyi csodáról játszottak színdarabot, és rajzfilm részleteket néztünk a közelgő szenteste, Jézus megszületése tiszteletére. [content] =>

   

  Az angyalok már jártak nálunk a Kősziklában: 20-án vasárnap egy csodaszép karácsonyfa várta a gyülekezet. Az ünnepre megtelt a Terraparki bázisunk, szép számmal köszönthettünk vendégeket is, és azok is eljöttek, akik csak ritkábban jutnak el az Istentiszteletre. Fellobbant a negyedik adventi láng is.  

  A rendhagyó igehirdetésen a kisebb gyerekek szavaltak, a nagyobbak a karácsonyi csodáról játszottak színdarabot, és rajzfilm részleteket néztünk a közelgő szenteste, Jézus megszületése tiszteletére. A születésnapra a Sztasák család – ezúttal is köszönjük – meglepett bennünket egy óriási nagy csokoládétortával.

  A gyerekek csillogó szemekkel fogyasztották a finomságot, nézték a karácsonyfát, a felnőttek is elérzékenyültek. Mindannyian érezhettük Jézus jelenlétét. Az Istentisztelet után a hazasietés is elmaradt, aki csak tehette maradt még beszélgetni.

  Folytatás 25-én pénteken, a karácsonyi Istentiszteleten! Gyere el te is! 

  [comment] => [html_description] => Ünnepre hangolódva [html_keywords] => beszámoló [html_title] => Ünnepre hangolódva [image_id] => 167 [image_name] => 167 [image_extension] => png [image_orig_filename] => blog_home_advent_reflections.png [image_filesize] => 205836 [image_width] => 427 [image_height] => 323 [image_thumbnail_size] => 427x323 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Pataki Dávid [created_at] => 2015-12-22 14:16:09 [date] => 2015-12-22 14:16:09 [view] => articles_view ) [22] => Array ( [id] => 467 [youtubelink] => https://www.youtube.com/watch?v=8g_EfpKB1zY [language_id] => 1 [title] => A házasság művészete [alias] => a_hazassag_muveszete [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => A házasság művészete [content] =>

  „A házasság művészete” egy népszerű, videofilmes rendezvény, amely lebilincselő történetek, szakértőkkel készült interjúk, komikus jelenetek és egyebek révén friss és izgalmas módon mutatja be Isten házasságra vonatkozó tervét. A 2011-es indulás óta több mint 500.000 ember vett részt „A házasság művészete” rendezvényeken, melyek most már Magyarországon is elérhetők!”
  A kurzus szeretné erősíteni a párok kapcsolatát — akár 40 napja, akár 40 éve vannak együtt.
  „A házasság művészete” rendezvényen a pároknak nem kell csoportosan beszélgetniük.
  A férjek és feleségek csak a házastársukkal beszélik meg a feladatokat és projekteket.
  Szeretettel várunk, ha még tartalmasabb és bensőségesebb kapcsolatot szeretnél pároddal!

  Időpont: 2018. szeptember 7-8. (pénteken 18–20 óráig, szombaton 8:30–18 óráig)
  Helyszín: Terrapark

  Részvételi díj: 5000 Ft/ pár (ami magában foglalja a munkafüzeteket, szombati ebédet és frissítőket is).
  Megpróbálunk gyermekfelügyeletet biztosítani!

  Jelentkezni augusztus 30.-ig lehet a díj befizetésével Polgár Ágnesnél:
  Email: polgar.agnes<kukac>kosziklagyulekezet.hu
  Számlaszám: Kőszikla Baptista Gyülekezet - K&H 10403758 - 00026775 - 00000009 

  Az első 15 pár jelentkezését tudjuk fogadni!

  TERVEZETT IDŐBEOSZTÁS
  Péntek (18–20 óráig)
  Köszöntés és bevezetés
  1. rész: Megszülető szeretet

  Szombat (8:30–18 óráig)
  2. rész: Meggyengülő szeretet
  1. projekt
  3. rész: Táncoló szeretet
  Szünet: a 2. projekt elvégzése
  4. rész: Megzavart szeretet
  Ebédszünet és a 3. projekt elvégzése
  5. rész: Izgalmas szeretet
  Szünet
  6. rész: Múlhatatlan szeretet

  További infó: www.ahazassagmuveszete.hu

   

  [comment] => [html_description] => A házasság művészete [html_keywords] => A házasság művészete [html_title] => A házasság művészete [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2016-01-07 23:28:28 [date] => 2016-01-07 23:28:28 [view] => articles_view ) [23] => Array ( [id] => 468 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => ÜNNEPEINK - ilyen volt a karácsony és a szilveszter a Kősziklában [alias] => unnepeink___ilyen_volt_a_karacsony_es_a_szilveszter_a_kosziklaban [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => ÜNNEPEINK - ilyen volt a karácsony és a szilveszter a Kősziklában [content] =>

  ÜNNEPEINK - ilyen volt a karácsony és a szilveszter a Kősziklában

  A Kőszikla gyülekezet sajátossága a nem szűnő baráti, családi hangulat, ami az ünnepek alkalmával különösen meghittebb a hétköznapokhoz képest. Idén a karácsonyt két lépésben éltük meg együtt, az ünnep előtti vasárnapon és a karácsony első napján tartott istentiszteleteken. Az első alkalommal inkább a gyermeki lelkületünkön, a mesevilágon keresztül, míg 25-én a komolyzenén át vezetett az utunk Isten, és Jézus felé.

  Az ünnep előtti vasárnapon, december 20 – án kisebb mesefilm részletet néztünk meg együtt. A kisebb gyerekek szavaltak a rendhagyó igehirdetésen, a nagyobbak a karácsonyi csodáról játszottak színdarabot. S egy Mickey egér rajzfilm részletet néztünk a közelgő szenteste, Jézus megszületésének tiszteletére.  (na igen, még Walt Disney is tud meglepetést szerezni nekünk) 

  Jézus születésnapját egy óriási téglalap alakú csokoládétortával ünnepeltük az alkalom végén. A gyerekek csillogó szemekkel fogyasztották a finomságot, nézték a karácsonyfát, a felnőttek is elérzékenyültek. Az Istentisztelet után a hazasietés is elmaradt, aki csak tehette maradt még beszélgetni.

  December 25 –én, a zenés karácsonyon elhangzott Illési Erika - hegedű, Heizer Zsófia - zongora, és Fejérvári Zsolt - nagybőgő előadásában az Adeste fideles, J.S.Bach G-dúr gambaszonátájának III. és IV. tétele. 
  J.S.Bach F - dúr kétszólamú invenció és J. Haydn: Jákob álma zongorás trióban. 

  A kamarazenét a bizonyságtételek szakították meg, igazi karácsonyi csodákról, az Úrjézus gondosságáról, a hit erejéről győződhettünk meg. Illés Erika  gyermekkori karácsonyi emlékeit osztotta meg velünk, melyeket régen eltemetett magában, de most mégis felszínre hozta, hogy feltegye a kérdést önmagának és a gyülekezetnek: Mit felelsz a gyermekednek, ha egyszer megkérdezi tőled, miért ünnepled úgy a karácsonyt ahogy, és miért pont úgy? - sokan gondolkodtunk el ezen. Hagyományainkon, emlékekeinken, ünnepi terveinken.

  Lémanné Varga Rita bizonyságából megtudtuk, a lelkében a karácsonyt már teljesen másképpen éli meg mióta ​megszületett kislányuk, Eszter. Most értette meg igazán, Eszter születésén keresztül, hogy Isten mit is tett az emberekért, hogy egyszülött fiát adta értünk.​ ​Mindezt eddig is tudta, ám​ mélységében most tudta igazán átélni. Továbbá, amire még Isten rávilágított​ a számára, az, ​hogy amilyen különleges szeretettel szeret​i ő a gyermekét, Esztert, az Úr​ is ​olya​​n különleges szeretettel ölel​i​ át ​őt ​nap mint nap. Ezt a​z​ Isten szeretetet szeretné tovább adni ės megértetni Eszterkével.​ 

  Léman Máté​ elmesélte nekünk a gyermekkori élményeiből, hogy minden karácsonykor hagyomány volt náluk is, tetőtől talpig kitakarítani a lakást, szenteste napján. Mire elérkezett az este, a nagy sürgés-forgásban mindenki jócskán elfáradt és bizony a testvéreivel néha akaratlanul is veszeked​tek olyankor. Ám az édesanyja ilyenkor mindig azt javasolta nekik: bocsátsanak gyorsan meg egymásnak.​ Máté ezért azt szeretné a karácsony szokásaival továbbadni a gyermekeinek, hogy a pompánál jóval fontosabb az együtt töltött minősėgi idő és a gyors megbocsátás. Tehát: minősėgi idő ės gyors megbocsátás!

  Bálint Emőke gyermekkora karácsonyainak szomorú pillanataiba engedett be bennünket, bizonyságát hallhattuk, arról, milyen nehéz utat tett meg az Úr segítségével, hogy ma már a saját gyermekeinek olyan hangulatot, szerete​t​adhat ebben az időszakban is, amiről a karácsonynak valóban szólnia kell. 

  S nem utolsó sorban Fejérvári Zsolt mesélt nekünk arról milyen hálás családjáért, a nem vér szerinti gyermekei szeretetéért ​, amellyel befogadták őt, s így a karácsonyt egy új megvilágításba helyezte számára.
  Köszönjük mindannyiuknak a bizalmat, az őszinteséget!

  A Csendes éj alatt, amit a gyülekezet együtt énekelt, könnycseppek gördültek arcokon, szemek csillogtak. Hálásak voltunk, hogy együtt lehettünk és szeretettel gondoltunk mindenkire, akik éppen máshol töltötték a Jézus születésének az ünnepét.

  Az új év együtt várása szilveszter éjjelén is megtöltötte a gyülekezetet, a dicséret és a rövid közös imádság után kezdődtek a fakultatív programok. A gyerekeknél a szilveszteri kikapcsolódást a kötetlen mozi jelentette: a  nagyobbak az U.N.C.L.E embere című amerikai akciófilmet nézték, míg a kicsik az Agymanó animációval ismerkedtek tátott szájjal.

  A szellemi vetélkedő házigazdája Pataki Dávid kérdéseivel megizzasztotta a négy csapatba tömörült játékosokat. A dartsversenyen Nagy Gergely vezetésével ment a szoros küzdelem. Éjfél előtt durrogtak a gyermekpezsgők, eper és alma ízekben, a hangos visszaszámlálás után mindenki kifejezhette egymásnak jövő évi jókívánságait. Volt, aki csak az asztal alól koccintott. A gyülekezet tűzijátéka további boldog mosolyt csalt főleg a gyerekek arcára.

  Az újév első Istentiszteletén is szép számmal gyűltünk össze. Úrvacsorával köszöntöttük az új évet és a szeretetről szólt az igehirdetést. Isten szeretetből teremtette az embert a vele való közösségre, és a fiát is szeretetből adta nekünk. Olvassuk el Pál első levelét a Korinthosziakhoz, abból is a 13-ik szakaszt emésszük 1 Korinthosz 13-at, biztatott bennünket Heizer Tamás és Durkó István. 

  [comment] => [html_description] => ÜNNEPEINK - ilyen volt a karácsony és a szilveszter a Kősziklában [html_keywords] => ÜNNEPEINK - ilyen volt a karácsony és a szilveszter a Kősziklában [html_title] => ÜNNEPEINK - ilyen volt a karácsony és a szilveszter a Kősziklában [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2016-01-14 12:08:22 [date] => 2016-01-14 12:08:22 [view] => articles_view ) [24] => Array ( [id] => 469 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Szellemi és lelki egészség szeminárium [alias] => szellemi_es_lelki_egeszseg_szeminarium [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Szellemi és lelki egészség szeminárium [content] =>

  Dr. Evan Parks – Szellemi és lelki egészség szeminárium - Miért tesszük azt, amit teszünk?

  Miért halasztgatunk dolgokat, félünk a kudarctól, válunk perfekcionistává, próbálunk másokat megváltoztatni, kerülni a felelősséget és idő előtt feladni az álmainkat? Hogyan tudnak az emberek túllépni az aggódáson, depresszión és  függőségeken? Szükségünk van egy olyan keretrendszerre, amelynek segítségével megérthetjük az embereket, a gondjaikat és olyan változást idézhetünk elő, amely az  igazságon alapul és valódi reményt kínál. 
  Négy alkalommal vasárnaponként, 18.00 és 20.00 között tartjuk. Január 24., Január 31., Február 14., Február 21.
  A szeminárium minimum 6 fő jelentkezése esetén indul el.
  Jelentkezés: szabados.zoltan<kukac>kosziklagyulekezet.hu címen január 22-ig.

  Négy részben olyan témákat dolgozunk fel, mint:

  Nevezzük nevén a problémát

  Annak ellenére, hogy milyen óriási gondok vannak a világban és bennünk, küszködünk azzal, hogy rájöjjünk, mi is okozza a szenvedésünket. A bűn miatt nem vagyunk képesek sem magunkat, sem másokat tisztán látni. Elrejtőzünk, másokat okolunk és nem vállalunk felelősséget a tetteinkért. De Isten a mi oldalunkon áll és cselekszik. Megnyitja a szemünket arra, hogy mi rossz és mire van szükségünk. Ezért van bennünk egy új és erőteljes vágy, hogy szeressünk és engedelmeskedjünk.

  A nem működő megoldások

  Létrehozunk egy képet az elménkben arról, milyen elvek szerint szeretnénk élni, kikkel szeretnénk időt tölteni, mit akarunk birtokolni, mit szeretnénk megtapasztalni. Az életünkben tapasztalható problémák kialakuásához a szükségeink betöltésére tett legjobb erőfeszítéseink vezetnek. Az a szívünk vágya, hogy a jó és igaz dolgok vezéreljenek mindket, ehhez viszont meg kell bíznunk Isten tervében és gondoskodásában, hogy Ő tölthesse be a szükségeinket.

  Belső és külső irányítás

  Azt hisszük, hogy a boldogtalanságunkat külső események okozzák, és ezért másokat próbálunk irányítani és megváltoztatni, hogy boldogok legyünk. A cselekedeteink mozgatórugói azonban belülről fakadnak, nem külső eseményekből. Ahogy tanuljuk, hogyan legyünk igazak és felelősek, a problémákról alkotott képünk is megváltozik. Egy új életszemlélettel felfedezzük, hogy sokféle lehetőségünk van arra, hogy hatékonyan megoldjuk a problémákat.

  [comment] => [html_description] => Szellemi és lelki egészség szeminárium [html_keywords] => Szellemi és lelki egészség szeminárium [html_title] => Szellemi és lelki egészség szeminárium [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2016-01-15 12:52:01 [date] => 2016-01-15 12:52:01 [view] => articles_view ) [25] => Array ( [id] => 475 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Vasárnap beszámoló - 2016. január 17. [alias] => boldogsag_es_keseruseg [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Minden Istentisztelet nyújt nekünk valami pluszt, amiből építkezhetünk. Megerősíthetjük a kapcsolatunkat az Úrjézussal, önmagunkkal, a családunkkal, a gyülekezeti tagokkal. Most vasárnap sokan éreztük úgy, hogy az elhangzott szavak személy szerint nekünk szóltak. [content] =>

  Bár túl vagyunk a Vízkereszten, a karácsonyfa szépítette még a környezetünket vasárnap, amikor telt házzal gyűltünk össze a Kősziklában.

  Vendégeket is szép számmal köszönthetett Tóth Krisztián az alkalom "házigazdája". A zenei vonalon meglepetésben volt részünk, Komáromi Krisztián újra a dobok mögé ült,  - a közös imánk eredménye a felépülésért, így nemcsak láthatóvá, hanem hallhatóvá is vált -, hiszen még gazdagabban szólt a dicsőítő zene.  

  Az igehirdetés vasárnapi témájában Ruth könyve kapta a főszerepet. Durkó István, a gyülekezet lelkésze, mindig kitűnően prédikál, ám most egy kivételesen lélekemelő igehirdetést hallhattunk tőle. Nemcsak azért, mert meglepően jó párhuzamot vont múlt és jelen között a migráció, népvándorlás igencsak problematikás kérdéskörében, hanem, mert Ruth történetén keresztül tökéletesen rávilágított arra, milyen vékony is az a mezsgye, ami elválaszthatja az ember lelkivilágát a Náomi és Mára nevek jelentése: azaz a Boldogság és a Keserűség között. 

  Vasárnap óta bizonyára sokan felütötték a Szentírást az említett történetnél, és találtak maguknak valami újat benne, amire eddig még nem figyeltek fel. Ám ha régen olvastad volna, vedd elő Ruth könyvét olvasd el, majd hallgasd meg felvételről Pista igehirdetését. Bár az egyik legrövidebb könyvek közé tartozik Ruth története, mégis velejéig tanulságos. 
   
  {Eper}
  [comment] => [html_description] => Boldogság és Keserűség [html_keywords] => Boldogság és Keserűség [html_title] => Boldogság és Keserűség [image_id] => 169 [image_name] => 169 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => RuthandNaomi_eating_1020-1.jpg [image_filesize] => 108518 [image_width] => 400 [image_height] => 600 [image_thumbnail_size] => 400x600 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Polgár Ági [created_at] => 2016-01-19 22:39:35 [date] => 2016-01-19 22:39:35 [view] => articles_view ) [26] => Array ( [id] => 476 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Vasárnapi beszámoló - 2016. január 24. [alias] => erintes___az_otodik_szeretet_nyelv___vasarnapi_beszamolo [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Testi érintés - az ötödik szeretet nyelv Az érintés, mint az ötödik szeretet nyelv volt a téma ​a negyedik heti Istentiszteleten a Kőszikla gyülekezetben. Az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás, a szívességek után a testi érintés felismeréséről beszélt Durkó István, lelkész. Az egyik legérzékenyebb, legfélreérthetőbb szeretetnyelv helyes használatáról. [content] =>

  Testi érintés - az ötödik szeretet nyelv 

  Az érintés, mint az ötödik szeretet nyelv volt a téma ​a negyedik heti Istentiszteleten a Kőszikla gyülekezetben. Az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás, a szívességek után a testi érintés felismeréséről beszélt Durkó István, lelkész. Az  egyik legérzékenyebb, legfélreérthetőbb szeretetnyelv helyes használatáról.

  Ugye, ugye mi is a Kőszikla gyülekezet küldetése? "Isten szeretetének továbbadása őszinte emberi kapcsolatokon keresztül." A hangsúly az őszinte kifejezésen van. Mint minden Istentiszteleten most is a bejáratnál állt egy fogadó ember, aki az érkezőket köszöntötte. Őszinte kézfogással, öleléssel vagy éppen egy puszival. A testi érintéssel már az első pillanatban találkozhatunk minden vasárnap. Most is. A Kőszikla gyülekezet egyik erőssége pont az a fajta őszinteség, mellyel kommunikálunk, és közelítünk egymás felé, akár mint egy nagycsalád: nyugodtan, nyitottan állhatunk egymás elé. A Kősziklában az sem hihetetlen, hogy a lelkész elárulja a gyülekezetének, az ő fő szeretetnyelvének az egyike az érintés. Neki jólesik egy biztató vállveregetés vagy egy ölelés a megfelelő helyen és időben.

  Ugyanakkor Durkó Pisti felhívta a hallgatóság figyelmét arra, sokan vannak, akiknek az ölelés, a kézfogás, a vállveregetés, mint testi kontaktus akár zavaró, bántó is lehet, amennyiben a másik fél nincs felkészülve annak a fogadására.

  Most én is elárulom, hogy bár tetszik a gyülekezet elején a fogadás gesztusa, de köszönésként kezet fogni nagyon nehezemre esik. Pedig a bemutatkozásnál a kézfogás nem idegen a számomra.

  Az érintés szeretetnyelve más és mást jelent a közéleti, a társas életben és mást egy párkapcsolatban. A párkapcsolati érintésen belül, különböztessük meg a házasság előtti és a házasság utáni testi kontaktusnak, a szexualitásnak a helyét bibliai alap mentén - hangsúlyozta a lelkészünk - tiszta módon, tiszta helyzetben éljük meg a szexualitást. 

  Lelkészünk természetesen most sem hagyott bennünket bibliai példa nélkül. Gondoljunk csak Illés történetére, amikor az előtte megjelenő angyal megérintette, gondoskodott róla (1Királyok:17) illetve a beteg asszony példáját, aki Jézus erejében bízva csak a ruhája szélét akarta megérinteni a gyógyulásáért (Márk 5:24-34) .

  Imádkoztunk Jézus mindennapi érintéséért, bátorításáért, hogy hittel és reménnyel, szeretben tudjunk élni a gyülekezetben, a családunkban, a munkahelyünkön, a mindennapokban. 

  Az alkalom végén Gergely Noémi Eliza biznyságtételét hallhattuk, akit hosszú ideig kellett nélkülöznünk, míg külföldön tanult, dolgozott. 

  [ Eper ]

   

   
   
  [comment] => [html_description] => Vasárnapi beszámoló - 2016. január 24. [html_keywords] => Vasárnapi beszámoló - 2016. január 24. [html_title] => Vasárnapi beszámoló - 2016. január 24. [image_id] => 170 [image_name] => 170 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => érintés.jpg [image_filesize] => 18272 [image_width] => 423 [image_height] => 281 [image_thumbnail_size] => 423x281 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Polgár Ági [created_at] => 2016-01-28 20:52:40 [date] => 2016-01-28 20:52:40 [view] => articles_view ) [27] => Array ( [id] => 478 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Önkéntes munka - Felhívás [alias] => onkentes_munka___felhivas [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Önkéntes munka - Felhívás [content] =>
  Ha érzel magadban erőt, elhívást, hogy próbára tedd magadat, és a hitedet, akkor hívunk, hogy vegyél részt a Kőszikla szolgálat különböző területeiben. Szeretnénk, hogy a közös munkánk eredményeképpen, egyre többen fordulhassanak és közeledhessenek Krisztushoz.
  Lehetőséget szeretnénk biztosítani, hogy a jelentkezést követően a vezetők segítségével, több terület működésébe is betekintést nyerhess és bekapcsolódhass, ajándékaidnak és a szükségleteknek megfelelően:
  Az alábbi területekre keresünk önkéntes munkatársakat:
  Gyerekmunka, ifimunka, technikai szolgálat, vendégfogadás, könyvasztal, zene, missziós csoportok
  Előzetes egyeztetést követően, és próbaidőszak után, rövidebb és hosszabb távú elköteleződésre van lehetőség.
  Várunk a Kőszikla lélekpálya programba!
  Ha érdekel a lehetőség, kérlek jelentkezz Durkó Pistinél vagy Szabados Zoltánnál.
  [comment] => [html_description] => Önkéntes munka - Felhívás [html_keywords] => Önkéntes munka - Felhívás [html_title] => Önkéntes munka - Felhívás [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2016-02-04 13:11:42 [date] => 2016-02-04 13:11:42 [view] => articles_view ) [28] => Array ( [id] => 481 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => KREATÍV ANGOL NYELVI TÁBOR - 2016 - elmarad [alias] => kreativ_angol_nyelvi_tabor___2016___elmarad [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => KREATÍV ANGOL NYELVI TÁBOR - 2016 - elmarad [content] =>

  Az idei évben az amerikai oldalon történt változások miatt, sajnos nem sikerült létrehozni ezt a közös programot.

  Reményeink szerint találkozunk 2017-ben.

  [comment] => [html_description] => KREATÍV ANGOL NYELVI TÁBOR - 2016 - elmarad [html_keywords] => KREATÍV ANGOL NYELVI TÁBOR - 2016 - elmarad [html_title] => KREATÍV ANGOL NYELVI TÁBOR - 2016 - elmarad [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2016-04-06 21:35:09 [date] => 2016-04-06 21:35:09 [view] => articles_view ) [29] => Array ( [id] => 486 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => 5 dolog, amit egy keresztény ne mondjon egy rákos betegnek [alias] => 5_dolog_amit_egy_kereszteny_ne_mondjon_egy_rakos_betegnek [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Talán már hívőként te is találtad magad szemben komoly betegséggel, akár olyannal is, mely halálos lehet. Mégis, hogyan viszonyuljunk egy ilyen helyzethez, egy ilyen súlyos állapotban lévő emberhez? [content] =>

  Már régóta problémát érzékelek a jószándékú gyülekezeti tagok és az olyan keresztények között, akik rákkal vagy valamilyen hasonlóan rettegett betegséggel küzdenek.

  Életem során magam is gyakran érintett voltam olyan problémával, mint a rákos megbetegedés, mostanában pedig a szűkebb családomban az ilyen jellegű helyzetek még nagyobb méreteket öltöttek. Több alkalommal, mindkét oldalon állva, elég tapasztaltnak éreztem magam egy lista elkészítéséhez, amely bemutatja, hogy a keresztényeknek mit kellene és mit nem kellene mondaniuk egy olyan másik kereszténynek, aki rákban szenved.

  Következzen tehát az 5 legrosszabb dolog, amit keresztényként egy rákos betegnek vagy a családtagjának mondhatsz:

   

  #5 „Imádkozom, hogy Isten akarata legyen meg!”

  Ezt pont akkor mondta nekem valaki, amikor elhatároztam, hogy össze kellene állítanom ezt a listát. Bár az ilyen kijelentés nagyon szellemien hangzik, sokkal inkább egy érzéketlen kibúvó. Ahogy azzal nagyon is tisztában vagy, nem kell azért imádkoznod, hogy az Isten akarata legyen meg. Isten akarata meglesz függetlenül attól, hogy külön megkéred arra, hogy tegye meg azt, amit akar. Tudom, hogy Jézus úgy imádkozott, hogy „legyen meg a te akaratod,” de ez nem az imádkozó akaratára vonatkozott. UgyanakkorJézus az imádkozásra való tanításban pontosan meghatározott kéréseket, például azt, hogy „a mi minden napi kenyerünket ad meg nekünk ma”. Igazából csak néhány konkrétummal szolgál az imádkozónak. „A legyen meg a te akaratod” nem az imádkozó egy dologra vonatkozó kérésével kapcsolatos.

  És amikor egy családtagomat rákkal (vagy valami mással) diagnosztizálják, őszintén és igazán remélem, hogy Isten akarata az, hogy meggyógyítsa őt. Tény, hogy Isten elé járulok és könyörgök azért, hogy ez megtörténjen. Mégis, ha személyesen azt is imádkozod majd, hogy „legyen meg a te akaratod”, inkább mondd azt a betegnek, hogy „imádkozom érted és gondolok rád.”

   

  #4. „Isten már elhordozta.”

  Mostanában ez egy nagyon trendi kijelentés. De ne mondd ezt. Mert mi történik akkor, ha a kezelés nem válik be? Vagy mi van akkor, ha Isten nem gyógyít meg mindenkit? Tudom, hogy Isten tud gyógyítani. Ahogy tudom azt is, hogy korábban már sokszor megtette és hiszem, hogy a jövőben is megteszi. De nem fogja mindig megtenni. Kellemes érzés lehet magas lovon ülve a hitben ilyen kijelentéseket tenni, de valóban azt mondod, hogy Isten pontosan ebben a szituációban gyógyítani szándékozik? Ha igen, honnan tudod? Ingoványos talajon vagy barátom, különösen, ha egy olyan valakivel beszélsz, aki igen törékeny érzelmi állapotban van.

   

  #3. „Ne feledd, elvégeztetett, hogy az ember egyszer meghaljon.”

  Egyszer egy szerettemre vonatkozóan pont ezt mondták nekem. Persze, igaz, hogy az embernek meg kell halnia, de éppen most? Nem várhatnánk még? Kérlek, ne prédikálj nekem ilyeneket. Csak légy ember és próbálj meg együtt érezni egy sebzett, rémült személlyel. Ne felejtsd el, hogy a tíz parancsolat igazából úgy is összegezhető, hogy „ne légy gyökér”!

   

  #2. „Csak hinned kell.” vagy „Minden megtörténik, ha csak akkora hited van, mint egy mustármag.”

  Az én hitem volt akkora, mint egy mustármag. Mégis részt vettem a temetésen. Akkor mégsem tudtam összeszedni egy mustármag méretű hitet sem magamban? Keresztényként bocsánatot kellene ezért kérnem? Mindenki meghal egyszer és nem a hitének a hiánya miatt történik ez vele. Az egyik személy a szeretteim közül, aki rákos volt, túlélte a betegségét és a kezelés után jól van.

  Pedig a mikor beteg volt, a hitem sokkal kevesebb volt, mint korábban, mikor néhányan meg meghaltak. Ez nem egy egzakt tudomány! Sem pedig egy varázslat, amelyhez egy csipet hit szükséges. Legyünk őszinték, időnként nagyon könnyen összezavarodunk. Egy bukott világban élünk, bár a következő életünkben meg fogunk menekülni, mégis, ebben a világban néha szenvednünk kell. A hozzám hasonló legtöbb embernek van olyan emléke, hogy olyan emberért imádkozott, aki később meghalt.

  Azokban a pillanatokban nem tudtuk elfogadni a halált, és azt hittük, hogy Isten elvesztette a meccset. Ezért ne mondd nekem, hogy létezik egy „mágikus recept” mely szerint Isten meg akarja gyógyítani a szerettemet (vagy engem). Tartsd a szád, és ha rákos beteg vagyok, mondd inkább azt nekem, hogy szeretsz és imádkozol értem. Mondd inkább azt, hogy hozol ma este vacsorát és nem kell az étel felől aggódnom. De ne mondd nekem azt, hogy „csak higgy” vagy „csak hinned kell”. Ne csináld ezt kérlek.

   

  #1 „Isten kinyilatkoztatta a számomra, hogy meg fogsz gyógyulni.”

  Ezt a kijelentést is személyesen megkaptam egy közeli családtagomra vonatkozóan, aki végül nem gyógyult meg. Ha őszinte akarok lenni, azt látom, hogy manapság túl sok ember gondolja magáról, hogy ismeri Isten gondolatait és szándékait. Ne feledd, még a tanítványok is csak találgatták, hogy ki fogja Júdás helyét betölteni a tanítványok között, mivel nem ismerték ebben az ügyben Isten akaratát.

  Még ezek az emberek, akik közvetlenül Jézussal jártak és beszéltek, még ők sem kaptak egyértelmű útmutatást Istentől! Az a sérült személy pedig, aki hall egy ilyen kinyilatkoztatást, gyakran magára van hagyva a hamis reményeivel és a kétségeivel, vajon ki hazudik neki? Te, vagy Isten? (Valószínűleg nem Isten.) Talán akkor a legjobb lesz, ha ezeket a vélt kijelentéseket inkább megtartod magadnak. Pontosan ez az oka annak, hogy az úgynevezett hit-gyógyítók nem szolgálnak kórházakban és ugyanez az oka annak is, hogy az ilyen „hívők” nem nyernek a lottón.

  Vedd figyelembe azt a tényt, hogy te egy sebezhető emberi létező vagy, aki egy olyan valamit gondolhatsz Isten hangjának, ami valójában nem az. Persze ez nem jelenti azt, hogy Isten nem szeret téged. Csupán azt, hogy tökéletlen ember vagy és Isten nem érzi a szükségét annak, hogy konzultáljon veled mielőtt bizonyos dolgokban döntést hoz.

  Miután megtörtént Jóbbal a tragédia, a bölcs barátai néhány napig csöndben maradtak. Viszont ott voltak vele, illetve elérhetőek voltak a számára.
  Ne érezz késztetést arra, hogy mindenáron valamilyen szellemileg mély kijelentést tegyél. És ne engedj a kísértésnek, hogy megmutasd a hitedet vagy a szellemi győzelmeidet. Csak ne tedd. A jelenléted sokkal fontosabb, mint a szavaid. Csak légy ott és légy jelen.

   

  Itt van viszont néhány dolog, amit megtehetsz, vagy meg kellene tenned:

  1. Hozz kaját.
  2. Vedd fel a gyereket az iskolában. Kérdezd meg, hogy vigyázzál-e rá egy este. Vedd magadhoz a kutyát néhány napra.
  3. Segíts a mosatlanban (csak szólj jó előre, hogy „bármikor amikor csak tudok, jövök, hogy segítsek a mosásban”). Ha igazán meg akarod mutatni a szolgálatkészséged, takarítsd ki a fürdőszobát, amíg ott vagy!
  4. Menj be a kórházba és csak ülj le az ágya mellé, vagy hozz neki ételt a büféből.
  5. Küldj virágot. Ezzel kifejezed a gondoskodásod és azt, hogy gondolsz rá. Ez rengeteget fog jelenteni annak során, amíg a szeretted átmegy ezen a hullámvölgyön.
  6. Kérdezd meg, kell-e valami a postáról, vagy vigyél-e el valamit.
  7. Ajánld fel, hogy kiváltod a receptjeit.
  8. Csúsztass egy ötezrest a zsebébe. Betegnek lenni sokba kerül.
  9. Kapd fel a kulcsait és szaladj el a kocsijával a benzinkútra, csak hogy megtankold.
  10. Ajánld fel, hogy elviszed a következő kontrollra. (Néha a családtagok túlságosan aggódnak és befeszülnek, hogy vajon milyen eredménye lesz a vizsgálatnak, így jobb, ha inkább nem vezetnek ilyenkor autót.)

  Forrás: Link

  [comment] => [html_description] => 5 dolog, amit egy keresztény ne mondjon egy rákos betegnek [html_keywords] => rák, betegség [html_title] => 5 dolog, amit egy keresztény ne mondjon egy rákos betegnek [image_id] => 174 [image_name] => 174 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => cancer.jpg [image_filesize] => 134958 [image_width] => 1200 [image_height] => 627 [image_thumbnail_size] => 1200x627 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Pataki Dávid [created_at] => 2016-05-08 16:29:30 [date] => 2016-05-08 16:29:30 [view] => articles_view ) [30] => Array ( [id] => 487 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Gyülekezet takarítása [alias] => gyulekezet_takaritasa [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Gyülekezet takarítása [content] =>

  Gyülekezeti helyünk rendben tartására lehet feliratkozni. A pontos feladat ki van függesztve a takarítószer raktárban. (Kb. másfél órás munka 2 embernek.) Feliratkozni itt lehet: Takarítói szolgálat

  [comment] => [html_description] => Gyülekezet takarítása [html_keywords] => Gyülekezet takarítása [html_title] => Gyülekezet takarítása [image_id] => 178 [image_name] => 178 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => takarítás.jpg [image_filesize] => 476377 [image_width] => 1919 [image_height] => 1081 [image_thumbnail_size] => 1919x1081 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2016-05-10 16:49:36 [date] => 2016-05-10 16:49:36 [view] => articles_view ) [31] => Array ( [id] => 492 [youtubelink] => https://youtu.be/wwRuEwJart0 [language_id] => 1 [title] => Persbiter avatás Pünkösdkor [alias] => persbiter_avatas_punkosdkor [place] => [room] => [device] => [type] => youtube [eventfor] => Publikus [short_content] => Persbiter avatás Pünkösdkor [content] =>

  Persbiter avatás Pünkösdkor

  [comment] => [html_description] => Persbiter avatás Pünkösdkor [html_keywords] => Persbiter avatás Pünkösdkor [html_title] => Persbiter avatás Pünkösdkor [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2016-06-02 10:45:42 [date] => 2016-06-02 10:45:42 [view] => articles_view ) [32] => Array ( [id] => 493 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Egy kivételesen meghitt hangulat - Első bemerítés a BudaSzívében [alias] => elso_bemerites_a_budasziveben [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => A fiatal BudaSzíve Gyülekezet igen büszke lehet arra az elhivatottságra, amit képvisel. A főváros zakatoló szívében csendességet hozni és megismerhetővé tenni Istent azok számára, akik még nem ismerik őt, és közelebb hozni azoknak, akik vágynak oltalmára, nem kis feladat. Bár csak október óta működik a BudaSzíve, mégis négyen, már náluk felkészülve vetették magukat a vízkeresztség alá. A júniusi bemerítésről és a BudaSzívéről, Fülöp Áronnal, a gyülekezet vezetőjével beszélgettünk. [content] =>

  A fiatal BudaSzíve Gyülekezet igen büszke lehet arra az elhivatottságra, amit képvisel. A főváros zakatoló szívében csendességet hozni és megismerhetővé tenni Istent azok számára, akik még nem ismerik őt, és közelebb hozni azoknak, akik vágynak oltalmára, nem kis feladat. Bár csak október óta működik a BudaSzíve, mégis négyen, már náluk felkészülve vetették magukat a vízkeresztség alá. A júniusi bemerítésről és a BudaSzívéről, Fülöp Áronnal, a gyülekezet vezetőjével beszélgettünk.

  Polgár Ágnes írása

  • Milyen távolra nyúlik vissza a tervezés ideje egészen a gyülekezet alapításáig?

  Négy évvel ezelőtt, amikor a teológia tanulmányaim elején voltam vetődött fel bennem először a kérdés, hogy az elhívásomnak milyen formája lesz vajon a jövőben.  Isten útmutatása egy böjtöléssel és imádkozással megerősített útkereső időszakban érkezett miszerint, egy új gyülekezet plántálása az én utam. Erről először a feleségemnek beszéltem csak. Egy éven keresztül vele imádkoztam erről, ezért. Később beavattuk a családot és néhány barátot is. Amikor egyre erősebben éreztem, hogy egy új gyülekezet vezetésében szeretnék részt venni, ám a szokásokkal ellentétben, nem egy meglévő gyülekezetben várni egy valamikori felkérésére, akkor már nyíltan így fordultam segítségért Durkó Istvánhoz, a Kőszikla Baptista Gyülekezet lelkipásztorához.

  • Rögös volt az út?

  Isten vezetése mellett, felemelő küzdelem volt ez a négy év.  A feleségemmel megtett két év után,

  a következő két év az alapító csapat összeállásáról, erősödéséről és a közös felkészülésről szólt.

  Terveztünk: a plántálással, a későbbi működéssel, az elhivatottsággal kapcsolatos elképzeléseinket, félelmeinket osztottuk meg egymással. Továbbá, ismeretlenül felkerestem Durkó Istvánt, a Budaörsi Kőszikla Gyülekezet lelkipásztorát, akiről hallottam, hogy jártas a gyülekezet plántálásban. Nagyon sokat köszönhettünk neki, az előbb említett anomáliákat folyamatosan megvitathattam vele, hittel támogatott engem, bennünket. A BudaSzíve gyülekezet egyébiránt a Kőszikla leánygyülekezeteként működik.

   

  • Mit tudhatunk a BudaSzívéről?

  A főváros közepén, a budai oldalon vagyunk. Jelenleg az Istentiszteleteinket az Addetur Iskolában, a 1022 Budapest, Marczibányi tér 3. szám alatt tartjuk. Nem vagyunk még sokan, valamivel több, mint húszan találkozunk minden második vasárnap délután 16 órától. Van házi csoportunk, továbbá rendszeresen más jellegű kulturális eseményeken veszünk részt közösen: hol a Bibliát tanulmányozzuk, hol csak a baráti kapcsolatokat építeni jövünk össze egy vacsora, egy társasjáték vagy egy film mellett. 

           Jellemzően 18-32 év közöttiek vagyunk, ám nagyon szeretnénk, ha fiatalabbak, gyerekek illetve nálunk idősebbek is megtalálnának bennünket. A fiatalok, a kisgyermekesek, a középkorúak, a nyugdíjasok, hiszen nagyon sokat tanulhatnánk egymástól, mind a hitéletben és mind egyáltalán. Szeretnénk, ha a tiszta evangelizációnk túlmutatna a családtagjainkon és barátainkon, ha elérnénk ténylegesen Buda szívét. Több kivételesen jó gyülekezet található meg a főváros agglomerációjában és a pesti oldalon, mi szeretnénk a budai oldalon, a nyüzsgő város közepén megismertetni az Élő Istent azokkal, akik még nem ismerik őt, és akiknek nehézséget jelent a közlekedés.  

  • Közben presbiterré avattak. Hol tartasz a teológia tanulmányaidban?

  A presbiteressé avatásom csak egy lépcsőfok. Fontosabb ennél, hogy a gyülekezet megszületett és kezdi betölteni a funkcióját, ami egyre többünk lelki otthona. A teológián az alapképzés után néhány év szünetet követve most fogom elkezdeni a mesterképzést. 

   

  • Az első bemerítésetek kivételes hangulata minek volt köszönhető?

  Adriány Dalma, Gyetvai Ágnes, Ledniczky György és Varga Tamás döntött úgy, hogy 2016. június 19-én megpecsételik Jézus Krisztusba vetett hitüket. A Budapest VIII. kerületi József utcai imaházban Durkó István, lelkész igehirdetése után hallgattuk meg a két fiú és két lány bizonyságát, arról, milyen nagy mértékben változott meg az életük a megtérésüket követően, pedig mindannyian különböző nehézséggel tűzdelt élethelyzetből érkeztek.

  A bemerítkezők egy része katolikus, de hitüket nem gyakorlók, a másik fele ateista családból érkezett. A későbbi visszajelzésekből kiderült számomra, hogy olyan családtagok, barátok is részt vettek a bemerítésen, akik nagyon távol állnak a hittől, sosem vettek részt semmilyen istentiszteleten, misén, de főként nem egy bemerítkezésen. Az elhangzott bizonyságtételek, olykor a bemerítkezők családtagjainak is újdonságot jelentettek.

  Volt olyan szülő, aki arról számolt be, hogy bár sokat beszélt a gyermekével otthon az átélt hitbizonyságról, ilyen életérzések, részletek még sem hangzottak el, így valójában itt értette meg mi ment végbe a gyermekében, amikor megtért. Mindez, és maga a szertartás szépsége varázsolhatta ezt a kivételesen meghitt hangulatot, amelyet én magam is éreztem, amikor csaknem százhuszan visszafojtott lélegzettel figyelték miként merítettem alá a megtérő szeretteiket.

   

   
  [comment] => [html_description] => budaszivebemerites [html_keywords] => kőszikla, BudaSzíve, bemerítés, [html_title] => budaszivebemerites [image_id] => 184 [image_name] => 184 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => 13501602_1044925288875971_5352703033530743362_n.jpg [image_filesize] => 63585 [image_width] => 960 [image_height] => 638 [image_thumbnail_size] => 960x638 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Polgár Ági [created_at] => 2016-07-08 12:47:28 [date] => 2016-07-08 12:47:28 [view] => articles_view ) [33] => Array ( [id] => 494 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Mit mond a Biblia a kölcsönkérésről? [alias] => kolcsonkeres [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Vajon mit mond a Biblia a kölcsönadásról? [content] =>

  Mostanában hallottam egy történetet egy barátomtól, mely szerint a (keresztény) kölcsönkérő azzal utasította vissza a tartozása megadását, hogy "neked úgysem okoz akkora kiesést ez az összeg, mint nekem". Sajnos a hívők között is nagyon elterjedt a kölcsönkéréshez való nem egyenes viszonyulás, de mit mond erről a Biblia? Az eredeti cikk ittjelent meg.

  „És ha azoknak adtok kölcsönt, akiktől remélitek, hogy visszakapjátok, mi a jutalmatok? Bűnösök is adnak kölcsönt bűnösöknek, hogy visszakapják azt, ami jár nekik. Ti azonban szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót, és adjatok kölcsön, semmit sem várva érte: nagy lesz akkor a jutalmatok, és a Magasságos fiai lesztek, mert ő jóságos a hálátlanok és gonoszok iránt.” (Lukács 6:34-35)

  Van egy elég egyértelmű különbség aközött, ahogy a világ viszonyul a kölcsönkéréshez valamint a kölcsönadáshoz és aközött, ahogy a Biblia erről a témáról beszél. Isten számunkra, hívők számára, jóval magasabbra teszi a lécet függetlenül attól, hogy a kölcsönt kérő vagy a kölcsönt adó szerepében vagyunk.

  A kölcsön nyújtás, kamatszedés és a kölcsön felvétele évezredek óta szorosan hozzátartozik az emberiség történelméhez, így nem vagyunk híján az instrukcióknak, hasznos tippeknek valamint a témában elhangzott tanításoknak. Az olyanok számára, akik nem ismerik a Biblia erre vonatkozó tanítását könnyen olyan helyzetben találhatják magukat, amely sem Istenre, sem emberre nincs tekintettel. Nézzük meg kicsit közelebbről ezt a „kölcsön kérdést”, hogy aztán megfontoltan tudjunk dönteni, ha szükség lesz rá.

  Az adósság bűn? Mi a dolgom, ha kölcsönt veszek fel?

  A Biblia sehol sem állítja az adósságról, hogy bűn lenne, viszont egyértelműen úgy hivatkozik rá, mint„szolgaság”. Az írás sehol sem bátorít bennünket a kölcsönkérésre. Amikor Mózes Izrael népéhez beszélt a kölcsönkérésről, akkor egy egész listát adott az engedetlenségük következményeiről. Mégis, milyen feltételeknek kellene megfelelnünk, amikor pénzt kérünk kölcsön?

  Fizess vissza minden forintot!

  A Biblia világosan fogalmaz, amikor eldöntjük, hogy eladósodunk, legyünk készek vissza is fizetni, amit kölcsönkértünk! A 37. zsoltárban a következőt olvassuk: „Kölcsönt kér a bűnös, és nem adja vissza,”  Vagy mit mond a prédikátor„Jobb, ha nem teszel fogadalmat, mint ha fogadalmat teszel, és nem teljesíted.” Mivel több alkalommal olvashatunk olyan szigorú utasítást az igében, hogy a kölcsönadó gyakoroljon kegyelmet azokkal szemben, akik nem tudják visszafizetni az adósságukat, hajlamosak vagyunk ehhez, mint egy lehetőséghez viszonyulni, mely felment az adós azon kötelezettsége alól, hogy visszafizesse a kölcsönkért pénzt. Az igazság viszont az, hogy a kölcsönt nyújtó kötelessége nem szabadít fel bennünket, adósokat a saját kötelezettségeink alól!

  Ne vegyél fel kölcsönt csak azért, hogy megvalósítsd az álmaidat!

  Sokan közülünk úgy viszonyulnak a hitelfelvételhez, mint a vágyaink megvalósításának egy lehetséges eszközéhez. Ez egész egyszerűen butaság. Ha egyszerűen képtelenek vagyunk nemet mondani egy„dologra”, elkezdjük bebeszélni magunknak, hogy nekünk szükségünk van arra a „valamire” és rövid időn belül nagyon komoly anyagi stresszhelyzetben találjuk magunkat és a családunkat. Mindig, mielőtt kölcsönkérnél, ülj le és gondold végig, hogy az adott összeget ki tudod-e gazdálkodni a havi bevételeidből. Ha a válasz nem, imádkozz és bízz Isten gondviselésében. Adj egy esélyt Neki, hogy helyetted cselekedjen, ahelyett, hogy azonnal egy emberi megoldáshoz nyúlj.

  Milyen kötelezettségek terhelnek, ha én adok kölcsön?

  Mind az ó- és újszövetség beszél a kölcsönadásról, és az a hitelezéssel kapcsolatos visszaélési gyakorlatról. Hívőként figyelmeztetve vagyunk arra, hogy legyünk tekintettel a szükségben lévőkre, adjunk kölcsön a szegényeknek anélkül, hogy valamit is várnánk vissza. A Lukács evangéliuma 6:34-ben ez áll: „És ha azoknak adtok kölcsönt, akiktől remélitek, hogy visszakapjátok, mi a jutalmatok? Bűnösök is adnak kölcsönt bűnösöknek, hogy visszakapják azt, ami jár nekik.”
  Amikor kölcsönadunk, a motivációnk legyen tiszta. Amikor a kölcsönkérő nem tud fizetni, minden neheztelés nélkül fel kell szabadítanunk őket ez adósság a súlyos terhe alól. Igen, ez nem egy könnyű dolog, de Isten útjai mások, mint a világéi általában.

  A kamatszedés rossz dolog?

  Mózes második könyvében ez áll: „Ha pénzt adsz kölcsön egy szegény embernek, aki népemből való, és melletted él, ne bánj vele úgy, mint egy uzsorás: ne vessetek ki rá kamatot!”
  Számos példát találunk a kamat nélküli kölcsönadásra, főleg olyan esetekben, amikor egy hívő testvérnek adunk kölcsön, de mi a helyzet a kívülállókkal? „Ti azonban szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót, és adjatok kölcsön, semmit sem várva érte: nagy lesz akkor a jutalmatok, és a Magasságos fiai lesztek, mert ő jóságos a hálátlanok és gonoszok iránt.” (Lukács 6:35)

  Függetlenül attól, hogy kölcsönadsz, vagy kölcsönkérsz, légy nagyon körültekintő és ne a szerint cselekedj, ahogy az a napjainkban általánosan elfogadott. Hanem vedd észre, kapzsiság rejtőzik mind a hülyeségekre való hitelfelvétel, valamint az uzsorakamat mögött is.

  Mindig többet, jobbat, nagyobbat akarunk … ugyanakkor minél több hozamot akarunk a pénzünk után is.

   Az eredeti cikk itt olvasható: http://keresztenycsalad.blog.hu/2016/08/12/a_kolcsonkeresrol

  [comment] => [html_description] => kolcsonkeres [html_keywords] => kolcsonkeres [html_title] => kolcsonkeres [image_id] => 188 [image_name] => 188 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => 1234887432penz.jpg [image_filesize] => 39640 [image_width] => 500 [image_height] => 300 [image_thumbnail_size] => 500x300 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => polgár ági [created_at] => 2016-08-22 11:30:59 [date] => 2016-08-22 11:30:59 [view] => articles_view ) [34] => Array ( [id] => 510 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Hitvalló bemerítés a Terraparkban [alias] => hitvallo_bemerites_a_terraparkban [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => A Budaörsi Naplóban is írtak a bemerítésről: http://www.budaorsinaplo.hu/kultura/20160919/hitvallo-bemerites-a-terraparkban [content] =>

  Hitvalló bemerítés a Terraparkban

   
   

  A terraparki irodaépületek, ha tudnának beszélni, leginkább a munkáról mesélnének, ám most vasárnap délelőtt egy nem mindennapi eseménynek lehettek a szemtanúi . A Liget utcai tömb udvarán a Kőszikla Baptista gyülekezet felállított egy úgynevezett bemerítési medencét, amiben hat fiatal "keresztelkedett meg".

  2016. szeptember 19., hétfő

  A terraparki irodaépületek, ha tudnának beszélni, leginkább a munkáról mesélnének, ám most vasárnap délelőtt egy nem mindennapi eseménynek lehettek a szemtanúi. A Liget utcai tömb udvarán a Kőszikla Baptista gyülekezet felállított egy úgynevezett bemerítési medencét, amiben hat fiatal "keresztelkedett meg". Igen, kint az udvaron, egy szauna kádhoz hasonlító kék medencét töltött fel vízzel a gyülekezet. Ebbe állt be Durkó István lelkész világos ingben és sötét nadrágban, hogy a fehér ruhát viselő fiatalokat teljes testtel hátra döntve alámerítse a vízbe. A baptisták hiszik, hogy a bemerítés egy változást fejez ki. A víz alá merülés a korábbi, Isten nélküli élet lezárását, a vízből való kiemelkedés pedig, az Istentől ajándékba kapott, új életet jelképezi. A bemerítés lehet élővízben - tavaly a gyülekezet a Balatonon tartotta a szertartást -,  vagy lehet medencében egy imaházban, uszodában, szállodában, de akár egy irodaház kertjében is.

  A szertartások alkalmával a bemerítkezők először bizonyságot tesznek, azaz elmesélik történetüket arról, miért hisznek Istenben, hogyan és mikor tértek hitre. Majd következik a látványos szertartás. A házasságkötéshez hasonló ceremóniáról  a Bibliában is olvashatunk a Hóseás próféta könyvében: "Eljegyezlek magamnak örökre, eljegyezlek magamnak az igazság és a törvény, a szeretet és az irgalom ajándékával. Eljegyezlek magamnak a hit ajándékával, és megismered az Urat. " (Hós 2:21-22) 

  A négy lány és két fiú megtérésének története mind nagyon egyedi, hétköznapi történet volt. Ők is megvívtak különféle félelmekkel, bizonytalanságokkal a családjukban, az iskolában, a barátságokban vagy éppen a munkaheyükön. A saját döntésük, miszerint hitüket most megpecsételték, megmutatta, hogy a mai világban is szükség van egy olyan útmutató értékre, befogadó közösségre, mint amit a Kőszikla Baptista Gyülekezet keresztény értékrendje is adhat. 

  A gyülekezet a Terraparkban a Liget uca 3. szám alatt lehet megtalálni, részletesebb információt awww.kosziklagyulekezet.hu vagy a https://www.facebook.com/koszikla.budaors/  érhető el. A gyülekezet honlapján a fiatalok bizonyságtétele is elérhető.

   

  http://www.budaorsinaplo.hu/kultura/20160919/hitvallo-bemerites-a-terraparkbancikk

  [comment] => [html_description] => Hitvalló bemerítés a Terraparkban [html_keywords] => Hitvalló bemerítés a Terraparkban [html_title] => Hitvalló bemerítés a Terraparkban [image_id] => 190 [image_name] => 190 [image_extension] => jpeg [image_orig_filename] => S1000011.jpeg [image_filesize] => 143849 [image_width] => 1280 [image_height] => 720 [image_thumbnail_size] => 1280x720 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => polgár ági [created_at] => 2016-09-19 13:55:56 [date] => 2016-09-19 13:55:56 [view] => articles_view ) [35] => Array ( [id] => 517 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => CIPŐSDOBOZ AKCIÓ 2016 [alias] => ciposdoboz_akcio_2016 [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => CIPŐSDOBOZ AKCIÓ 2016 [content] =>

  Idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz Akciót. A segélyszervezet tavaly csaknem 50.000 karácsonyi ajándékot juttatott el rászoruló gyerekekhez. December 18-ig országszerte 200 gyűjtőponton várják a szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei az ajándékokat, melyeket még karácsony előtt eljuttat a rászoruló gyerekekhez. 

  A budaörsi koorditátor, illetve gyűjtőpont a Kőszikla Baptista Gyülekezet.

  A Cipősdoboz Akció kedvezményezettjei olyan nehéz sorsú gyerekek, akiknek nem ritkán ez az ajándék jelenti az egyetlen ajándékot karácsonykor. 
  A cipősdobozok elosztásánál szeretnénk budaörsi, továbbá kárpátaljai szükségleteket betölteni. Már felvettük a kapcsolatot intézmény vezetőkkel, akik segítenek, hogy minél személyre szabottabban tudjuk kézbesíteni a dobozokat.
  A Baptista Szeretetszolgálat 2500 cipősdoboz ajándékot pedig Erdélybe, Böjte Csaba otthonaiban élő gyerekek hagyományos parajdi karácsonyi ünnepére visz.
  Bővebb információ: ciposdoboz@kosziklagyulekezet.hu

  Cipősdoboz leadási lehetőség a Terraparkban (Budaörs, Liget u. 3/2) vasárnap 8.30-13.00 között. 

  Közös csomagolás szállítás előtt: december 10-e délelőtt. 

  Fontos információk a dobozok összeállításával kapcsolatban. 

  [comment] => [html_description] => ciposdoboz_akcio_2016 [html_keywords] => ciposdoboz_akcio_2016 [html_title] => ciposdoboz_akcio_2016 [image_id] => 191 [image_name] => 191 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => bd360cc4190fc6b9c3509c0e87520d70_1920.jpg [image_filesize] => 1287816 [image_width] => 2481 [image_height] => 1754 [image_thumbnail_size] => 2481x1754 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => polgár ági [created_at] => 2016-11-07 10:22:51 [date] => 2016-11-07 10:22:51 [view] => articles_view ) [36] => Array ( [id] => 520 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Betlehemi utazás [alias] => betlehemi_utazas [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Betlehemi utazás [content] =>

  Adventi spirituális séta a Terra-parkban December 5. - 17. között. 


  Betlehemi történet - olyan emberekkel történt, mint mi vagyunk, vagy talán velünk, és velünk történik ma is ...
  A különleges installáció állomásai segítenek a résztvevőknek az ünnepi készülődés közepette a megállásban és a ráhangolódásban, mindezt úgy, hogy találkozhatunk az advent lényegével és talán saját magunkkal is. 
  ---
  Helyszín:  2040 Budaörs, Liget u. 3/2. Terrapark irodaház
  Nyitva tartás: Hétfő - Péntek 08.00 - 10.00 és 17.00 - 20.00 
  Szombat: 14.00 - 18.00 

  ---

  Ha szeretnéd, itt a Facebookon tudod jelezni a részvételi szándékodat. Nem kötelező, de örülünk neki :-)
  ---
  Belső Advent című kétrészes előadás
  Előadó: Kovács Endre, lelkiségi teológus 
  November 29. és December 6-án keddenként 18.30 órától. 

  [comment] => [html_description] => Betlehemi utazás [html_keywords] => Betlehemi utazás [html_title] => Betlehemi utazás [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2016-11-18 10:07:25 [date] => 2016-11-18 10:07:25 [view] => articles_view ) [37] => Array ( [id] => 558 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Kőszikla Kiscsoportok [alias] => koszikla_kiscsoportok [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Kőszikla Kiscsoportok [content] =>


  A Kiscsoportok kulcsfontosságú szerepet töltenek be emberi kapcsolataink építésében, és Krisztusban történő növekedésünkben. 

  A Kőszikla Kiscsoportok olyan 8-14 fős házi, otthoni közösségek, melyek hetente, kéthetente találkoznak, abból a célból, hogy megosszák az életüket, tanuljanak a szentírásból, egymástól és támogassák egymást. 
  Megízlelhetjük, milyen közösségben lenni másokkal, hiteles módon megismerni egymást, és beszélni arról, hogy mit jelet Jézus követése napról napra.
  A gyülekezeti élet legvalóságosabb színhelye egy olyan nappali, ahol közösen tanulmányozzuk Isten Igéjét, keressük a választ kérdéseinkre.

  A csoportok többsége igehirdetés alapúak, ahol lehetőségünk van az elhangzott vasárnapi üzenet átbeszélésére.  Ezen túl egyéb tematikájú, evangelizációs, bibliatanulmányozó vagy különböző élethelyzetekhez kapcsolódó csoportok is vannak.

  A csoportokat bátorítjuk, hogy évadonként legalább egy közösségi szolgálatban vegyenek részt. Ehhez a gyülekezet is ad segítséget, lehetőség javaslatokat, de a csoport maga is kereshet ilyen lehetőséget a kapcsolatrendszerén belül.

  A csoportok meghatározott ideig tartanak, túlnyomó részt az iskolai évadhoz igazodva októbertől májusig.
  Bátorítunk, hogy keress egy csoportot, vagy fogadd el a csoportvezetők meghívását, és csatlakozz egy kiscsoportba. 
  Szeretnénk, ha minél többen tartoznánk egy csoportba, ezért mindenkinek lesz egy kiscsoport otthona, ahova tartozni fog.
  Ha csoportot szeretnél indítani az otthonodban, munkahelyeden, vagy bárhol jelezd a vezetőknek, akik segítenek a tanulásban, és anyagokkal látnak el.

  Jelentkezés: Tóth Krisztián - toth.krisztian<kukac>kosziklagyulekezet.hu

  Aktív csoportok:

  • Fiatal felnőttek kiscsoportja (Diósd) 
  • Budaörsi Kiscsoport 1.
  • Budaörsi Kiscsoport 2.
  • Budaörsi Kiscsoport 3.
  • Őrmezei Kiscsoport (BP. 11. ker)
  • Budafoki Kiscsoport (BP. 22. ker)
  • Törökbálinti Kiscsoport 
  • Budakeszi Kiscsoport

  Tervezett csoport:

   

  • Kisgyerekesek + Családosok kiscsoportja (Buda?!) 
  [comment] => [html_description] => Kőszikla Kiscsoportok [html_keywords] => Kőszikla Kiscsoportok [html_title] => Kőszikla Kiscsoportok [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2017-10-02 12:26:29 [date] => 2017-10-02 12:26:29 [view] => articles_view ) [38] => Array ( [id] => 596 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Adatkezelési tájékoztató [alias] => adatkezelesi_tajekoztato [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Adatkezelési tájékoztató [content] =>

  Adatkezelési tájékoztató + Táboros adatkezelési szabályzat

   

  a http://www.kosziklagyulekezet.hu weboldal látogatói és regisztrált felhasználói részére

   

   

  Bevezetés

   

  Az adatkezelő a weboldal működtetése során, az oldalon regisztrált személyek adatait kezeli abból a célból, hogy részükre megfelelő szolgáltatást nyújthasson.

   

  A szolgáltató teljes mértékben meg kíván felelni a személyes adatok kezelésére vonatkozó jogszabályi előírásoknak, különösen az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendeletében foglaltaknak.

   

  Ez az adatkezelési tájékoztató a természetes személyek személyes adatai védelméről és az adatok szabad áramlásáról az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete alapján készült.

   

  Az adatkezelő megnevezése:

   

  Név:

  Magyarországi Baptista Egyház

  Székhely:

  1068 Budapest, Benczúr utca 31.

  Weboldal megnevezése, címe:

  www.baptist.hu

  adatvédelmi tisztviselő:

  Dr. Frank Edit

  elérhetősége:

  drfrankedit@t-email.hu  06 30 2806918

   

   

   

   

  Az adatkezelő elérhetőségei:

   

  Név:

  Magyarországi Baptista Egyház

  Székhely:

  1068 Budapest, Benczúr utca 31.

  Levelezési cím:

  1068 Budapest, Benczúr utca 31.

  E-mail:

  webmester@baptist.hu

  Telefon:

  06 20 886 1512

   

   

  Fogalommeghatározások

   

  • a GDPR (General Data Protection Regulation) az Európai Unió új Adatvédelmi Rendelete;

   

  • adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

   

  • adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

   

  • személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre (érintett) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

   

  • adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;

   

  • az érintett hozzájárulása: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

   

  • adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

   

  • címzett: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak;

   

  • harmadik fél: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak.

   

   

  Az adatkezelés irányelvei

   

  Az adatkezelő kijelenti, hogy az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint végzi a személyes adatok kezelését és betartja a vonatkozó jogszabályok előírásait, különös figyelemmel az alábbiakra:

   

  A személyes adatok kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon kell végezni.

   

  A személyes adatok gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történhet.

   

  A személyes adatok kezelésének célja megfelelő és releváns legyen, és csak a szükséges mértékű lehet.

   

  A személyes adatoknak pontosnak és naprakésznek kell lenniük. A pontatlan személyes adatokat haladéktalanul törölni kell.

   

  A személyes adatok tárolásának olyan formában kell történnie, hogy az érintettek azonosítását csak szükséges ideig tegye lehetővé. A személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, ha a tárolás közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történik.

   

  A személyes adatok kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve.

   

  Az adatvédelem elveit minden azonosított vagy azonosítható természetes személyre vonatkozó információ esetében alkalmazni kell.

   

  Fontos adatkezelési információk

   

  Az adatkezelés célja, hogy az adatkezelő a weboldal működtetése során az oldalon regisztrált személyek részére megfelelő többletszolgáltatást nyújthasson.

   

  Az adatkezelés jogalapja az érintett személy hozzájárulása.

   

  Az adatkezelésben érintettek köre a weboldal regisztrációs felhasználói.

   

  Az adatkezelés időtartama és az adatok törlése. Az adatkezelés időtartama mindig a konkrét felhasználói cél függvénye, de az adatokat haladéktalanul törölni kell, ha az eredetileg kitűzött cél már megvalósult. Az adatkezeléshez történő hozzájárulását az érintett személy bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben. Amennyiben a törlésnek jogszabályi akadálya nincs, ez esetben adatai törlésre kerülnek.

   

  Az adatok megismerésére jogosultak az adatkezelő és alkalmazottai.

   

  Az érintett személy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen.

   

  Az érintett személy bármely időpontban visszavonhatja az adatkezelési hozzájárulását, de ez nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

   

  Az érintett személy élhet a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogával.

   

  Amennyiben az érintett személy használni kívánja a regisztráció nyújtotta előnyöket, azaz igénybe kívánja venni a weboldal ez irányú szolgáltatását, szükséges a kért személyes adatok megadása. Az érintett személy nem köteles személyes adatokat megadni, az adatszolgáltatás elmaradása számára semmilyen hátrányos következménnyel nem jár. A weboldal egyes funkcióinak igénybe vétele azonban regisztráció nélkül nem lehetséges.

   

  Az érintett személy jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse illetve kiegészítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

   

  Az érintett személy jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat, az adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, amennyiben az adatkezelésnek nincs más jogalapja, mint az érintett hozzájárulása.

   

  A személyes adatok módosítása vagy törlése kezdeményezhető e-mailben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken.

   

  A Weboldalon az alábbi tipusú adatkezeléseket végezzük:

   

  Weboldalon történő regisztráció a napi áhitat című kiadvány megküldése és az adatkezelő részére történő üzenetküldés érdekében.

   

  Az adatkezelés célja többletszolgáltatás nyújtása és kapcsolatfelvétel.

   

  A regisztrációs adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása.

   Az adatkezelésben érintettek köre a weboldal regisztrációs felhasználói.

   

  Az adatkezelés időtartama. Az adatkezelés a hozzájárulás visszavonásáig történik. Az adatkezeléshez történő hozzájárulását Ön bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben.

   

  Az adatok törlése az adatkezeléshez történő hozzájárulás visszavonásakor történik meg.

  Az adatok megismerésére jogosultak az adatkezelő és alkalmazottai.

  Az adatok tárolási módja: elektronikus.

   

  A személyes adatok módosítása vagy törlése kezdeményezhető e-mailben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken.

   

  A személyes adatok megadása feltétlenül szükséges az adatbázisokban történő azonosítás és a kapcsolattartás miatt.

   

  Kezelt adatok köre

  Az adatkezelési adatok konkrét célja

  Név

  Azonosítás, kapcsolattartás

   

   

  Cím

  Azonosítás, kapcsolattartás,

  E-mail

  Azonosítás, kapcsolattartás.

  Telefon

  Azonosítás, kapcsolattartás.

  Regisztráció időpontja

  Technikai információs művelet.

  IP cím

  Technikai információs művelet.

   

  A felhasználó adatkezelési hozzájárulását a weboldalon található és kifejezetten erre szolgáló üres checkbox szándékos kipipálásával teheti meg.

   

  Ön, mint érintett személy tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen, e tekintetben a fentebb részletezett adatkezelési információk és ezen tájékoztató, valamint a tájékoztatóban ismertetett jogszabályok szerinti eljáráshoz jogosult.

   

  Sütik (cookie-k)

   

  A sütiket a meglátogatott weboldalak helyezik el a felhasználó számítógépén és olyan információt tartalmaznak, mint például az oldal beállításai vagy a bejelentkezés állapota.

   

  A cookie-k tehát a felkeresett weboldalak által létrehozott kis fájlok. A böngészési adatok mentésével javítják a felhasználói élményt. A cookie-k segítségével a weboldal emlékezik a webhely beállításaira, és helyileg releváns tartalmakat kínál fel.

   

  A weblap látogatóinak számítógépére a szolgáltató weboldala egy kis fájlt (cookie) küld annak érdekében, hogy a látogatás ténye és ideje megállapítható legyen. Erről a szolgáltató a weblap látogatóját tájékoztatja.

   

  Az adatkezelésben érintettek köre a weboldal látogatói.

  Az adatkezelés célja többletszolgáltatás, azonosítás, a látogatók nyomon követése.

   

  Az adatkezelés jogalapja. A felhasználó hozzájárulása nem szükséges, amennyiben a sütik használatához a szolgáltatónak feltétlenül szüksége van.

   

  Az adatok köre: egyedi azonosítószám, időpont, beállítási adatok.

   

  A felhasználónak lehetősége van arra, hogy a sütiket a Beállítások menüpontban bármikor törölje a böngészőkből.

   

  Az adatok megismerésére jogosul adatkezelők. A sütik használatával nem kezel személyes adatokat az adatkezelő.

   

  Az adatok tárolási módja: elektronikus.

   

  Közösségi oldalak

  A közösségi oldal egy médiaeszköz, ahol az üzenetet közösségi felhasználókon keresztül terjesztik. A közösségi média az internetet és az online megjelenési lehetőségeket használja annak érdekében, hogy a felhasználók tartalombefogadókból tartalomszerkesztővé váljanak.

  A közösségi média az internetes alkalmazások olyan felülete, amelyen a felhasználók által létrehozott tartalom található, például Facebook, Google+, Twitter, stb.

  A közösségi média megjelenési formái lehetnek nyilvános beszédek, előadások, bemutatók, termékek vagy szolgáltatások ismertetése.

   

  A közösségi médiában megjelent információk formái lehetnek fórumok, blogbejegyzések, kép-, videó-, és hanganyagok, üzenőfalak, e-mail üzenetek, stb.

   

  A fentieknek megfelelően a kezelt adatok köre a személyes adatokon túl lehet a felhasználó nyilvános profilképe is.

   

  Az érintettek köre: valamennyi regisztrált felhasználó.

   

  Az adatgyűjtés célja a weboldal vagy a hozzá kapcsolódó weblap népszerűsítése.

   

  Az adatkezelés jogalapja az érintett önkéntes hozzájárulása.

   

  Az adatkezelés időtartama: az adott közösségi oldalon megtekinthető szabályozás szerint.

   

  Az adatok törlési határideje: az adott közösségi oldalon megtekinthető szabályozás szerint.

   

  Az adatok megismerésére jogosultak: az adott közösségi oldalon megtekinthető szabályozás szerint.

   

  Az adatkezeléssel kapcsolatos jogok: az adott közösségi oldalon megtekinthető szabályozás szerint.

   

  Az adatok tárolási módja: elektronikus.

   

  Fontos figyelembe venni, hogy amikor a felhasználó feltölt vagy beküld valamilyen személyes adatot, világszerte érvényes engedélyt ad a közösségi oldal üzemeltetőjének arra, hogy az ilyen tartalmakat tárolhassa és felhasználhassa. Ezért nagyon fontos meggyőződni arról, hogy a közzétett információ közléséhez a felhasználó teljes jogosultsággal rendelkezik-e.

   

  Google Analytics

  Weboldalunk a Google Analytics alkalmazást  NEM használja.

   

  A Google Analytics belső cookie-k (sütik) alapján állít össze jelentést ügyfelei részére a weblap felhasználóinak szokásairól.

   

  A weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google az információkat arra használja, hogy

  kiértékelje, hogyan használják a felhasználók a honlapot. További szolgáltatásként a honlap aktivitásával összefüggő jelentéseket készít weboldal üzemeltetőjének részére, hogy az további szolgáltatásokat teljesíthessen.

   

  Az adatokat a Google szerverei kódolt formátumban tárolják, hogy megnehezítsék és elejét vegyék az adatokkal való visszaélésnek.

   

  A Google Analytics letiltása az alábbiak szerint történhet. Idézet az oldalról:

  Azok a webhelyfelhasználók, akik nem szeretnék, hogy a Google Analytics JavaScript jelentést készítsen az adataikról, telepíthetik a Google Analytics letiltó böngészőbővítményét. A bővítmény megtiltja a Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js, és dc.js) számára, hogy információkat küldjön a Google Analytics rendszernek. A böngészőbővítmény a legtöbb újabb böngészőben használható. A Google Analytics letiltó böngészőbővítménye nem akadályozza meg az adatküldést maga a webhely és más internetes elemzési szolgáltatások részére.

  https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu

   

  A Google adatvédelmi irányelvei: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

   

  Az adatok felhasználásával és védelmével kapcsolatos információk részletesen a fenti hivatkozásokon érhetők el.

   

  Adatvédelem részletesen:

  https://static.googleusercontent.com/media/www.google.com/en//intl/hu/policies/privacy/google_privacy_policy_hu.pdf

   

  Adatfeldolgozók

   

  Tárhelyszolgáltató:

   

  Név / cégnév:

  Arteries Stúdió

  Székhely:

  Magyarország, 1138 Budapest, Váci út 175.

  Telefon:

   

  E-mail:

  info@arteries.hu

   

  Az Ön által megadott adatokat a tárhelyszolgáltató által üzemeltetett szerver tárolja. Az adatokhoz csak munkatársaink, illetve a szervert üzemeltető munkatársak férhetnek hozzá, de mindannyian felelősséggel tartoznak az adatok biztonságos kezeléséért.

   

  A tevékenység megnevezése: tárhelyszolgáltatás, szerverszolgáltatás.

   

  Az adatkezelés célja: a weboldal működésének biztosítása.

   

  A kezelt adatok: az érintett által megadott személyes adatok

   

  Az adatkezelés időtartama és az adatok törlésének határideje. Az adatkezelés a weboldal működésének végéig, illetve a weboldal működtetője és a tárhelyszolgáltató közötti szerződéses megállapodás szerint. Az érintett személy szükség esetén a tárhelyszolgáltatót megkeresve is kérheti adatai törlését.

   

  Az adatkezelés jogalapja az érintett személy hozzájárulása, illetve jogszabályon alapuló adatkezelés.

   

  Az adatkezeléssel kapcsolatos jogok

   

  A tájékoztatás kéréshez való jog

  Ön a megadott elérhetőségeken keresztül tájékoztatást kérhet tőlünk, hogy cégünk milyen adatait, milyen jogalapon, milyen adatkezelési cél miatt, milyen forrásból, mennyi ideig kezeli. Az Ön kérelmére haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk.

   

  A helyesbítéshez való jog

  Ön a megadott elérhetőségeken keresztül kérheti tőlünk hogy valamely adatát módosítsuk. Erről az Ön kérelmére haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül intézkedünk, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk. 

   

  A törléshez való jog

  Ön a megadott elérhetőségeken keresztül kérheti tőlünk adatának törlését. Az Ön kérelmére ezt haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül megtesszük, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk. 

   

  A zároláshoz való jog

  Ön a megadott elérhetőségeken keresztül kérheti tőlünk adatának zárolását. A zárolás addig tart, amíg az Ön által megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását. Az Ön kérelmére ezt haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül megtesszük, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk. 

   

  A tiltakozáshoz való jog

  Ön a megadott elérhetőségeken keresztül tiltakozhat az adatkezelés ellen. A tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgáljuk, annak megalapozottsága kérdésében döntést hozunk, és a döntéséről Önt e-mailben tájékoztatjuk.

   

  Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőség

  Az Ön által tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén értesítse az adatkezelőt, illetve az adatvédelmi tisztviselőt, így lehetőség nyílik arra, hogy rövid időn belül helyreálljon a jogszerű állapot. Az Ön érdekében mindent megteszünk, hogy a jelzett probléma megoldódjon.

   

  Amennyiben az Ön megítélése szerint a jogszerű állapot nem állítható helyre, értesítse erről a hatóságot az alábbi elérhetőségeken:

  Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

  Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

  Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c 
  Telefon: +36 (1) 391-1400 
  Fax: +36 (1) 391-1410 
  E-mail: ugyfelszolgalat (kukac) naih.hu 
  URL https://naih.hu 
   

  Az adatkezelés alapjául szolgáló jogszabályok

   

  • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet).

  -2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról.

  Táboros kiegészítés:

  Tájékoztatjuk a gyermektábor, ifjúsági tábor résztvevőit, illetve törvényes képviselőiket, hogy a részünkre megadott  személyes adatokat abból a célból kezeljük, hogy a táborozókkal és törvényes képviselőikkel kapcsolatot tudjunk tartani.

   

  Az adatkezelés jogalapja szerződés teljesítése és jogi kötelezettség teljesítése, azok megadására nem köteles. Az adatszolgáltatás elmaradása esetén a táboroztatásban történő részvételt nem tudjuk biztosítani. A nyilatkozatokat 5 évig őrizzük meg. A megadott adatokhoz a tábor szervezői, az adóhatóság és a járási hivatal  jogszabályban meghatározott munkatársai férhetnek hozzá. 

  Joga van ahhoz, hogy kérelmezze a megadott személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését, vagy korlátozását és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen. Az Önt megillető jogok tartalmáról részletes tájékoztatást talál a www.baptist.hu weboldalon. Kérésére a tájékoztatót kinyomtatva is rendelkezésére bocsátjuk. 

  Amennyiben úgy ítéli meg, hogy az adatkezeléshez kapcsolódóan jogsérelem érte jogában áll bírósági jogorvoslatot kérni, és panasszal élni a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóságnál. (1530 Budapest, Pf.5.) 

  Adatkezelő: Magyarországi Baptista Egyház 

  elérhetősége: 1068 Budapest, Benczúr utca 31. 

  az adatkezelő képviselője: Varga László Ottó

  a képviselő elérhetősége: 06 20 886 0000, baptist@baptist.hu 

  adatvédelmi tisztviselő elérhetősége: 06 30 280 6918. 

   

   

  [comment] => [html_description] => Adatkezelési tájékoztató [html_keywords] => Adatkezelési tájékoztató [html_title] => Adatkezelési tájékoztató [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2018-05-28 10:08:59 [date] => 2018-05-28 10:08:59 [view] => articles_view ) [39] => Array ( [id] => 643 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Cipősdoboz Akció 2018 [alias] => ciposdoboz_akcio_2018 [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Cipősdoboz Akció 2018 [content] =>

  HOGYAN KÉSZÜLJÖN?

  Hogyan készíthetek ajándékot?

  Keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt! Ezután döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod, s a cipősdobozt töltsd meg ajándékokkal.

  Mit tegyek a cipősdobozba?

  Cipősdoboz ajándékodba bármit tehetsz, aminek egy gyerkőc örülhet. Ez életkortól és nemtől függően sok minden lehet, ajándékodnak szinte csak a fantáziád szabhat határt, na és persze a doboz mérete : )

  Dobozod tartalmazhat

  • mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt,

  • játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugráló kötelet, egyéb sporteszközt, stb.),

  • higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet), édességet ( cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet)

  • íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket ( füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt)

  • kedves lehet még egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal, de posta- vagy e-mail címed nem célszerű megadni.

  Van amit ne tegyek bele a dobozba?

  Arra kérünk mindenkit, ne ajándékaitokba ne tegyetek:

  • agresszivitásra késztető képeket, játékokat; pl.: játékpisztolyt, kést, pc-játékot

  • konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt

  • törékeny tárgyat (tükröt, porcelánbabát, stb.)

  • gyógyszereket

  • sampon, testápoló, egyéb folyékony tárgy esetén tanácsos gondosan becsomagolni azt egy zárható tasakba, hogy sérülés, szivárgás esetén se tegye tönkre az egész ajándékcsomagotokat

  Hogyan csomagoljam be a dobozom?

  Elkészített ajándékod csomagold be színes csomagolópapírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, majd ragaszd le átlátszó cellux ragasztó szalaggal, vagy kösd át zsineggel! Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor! A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod ajándékod, pl. így: “fiú 12″ vagy “lány 8″.

  ONLINE CIPŐSDOBOZ

  [comment] => [html_description] => Cipősdoboz Akció 2018 [html_keywords] => Cipősdoboz Akció 2018 [html_title] => Cipősdoboz Akció 2018 [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2018-11-28 11:13:58 [date] => 2018-11-28 11:13:58 [view] => articles_view ) [40] => Array ( [id] => 754 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => BudaSzíve bemerítkezés a Velencei-tónál [alias] => bemeritkezes_velence_budaszive [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => A BudaSzíve Baptista Gyülekezet öt éve alapult, Fülöp Áron és felesége Mogi plántálásával. A gyülekezet azóta évről-évre gyarapodik, de még mindig családias hangulatot mondhat magáénak. Augusztus 9-én vasárnap, meghitt hangulatú istentiszteleten ketten tettek bizonyságot arról, hogy megtértek és újjászülettek. [content] =>

  Délután 14 órára gyülekezett össze a közösség, családtagok és ismerősök is sokan eljöttek erre a különleges örömünnepre, mely a velencei Hajnalpír Baptista Gyülekezet vendégszeretetével valósult meg.


   

  – Mert a Keresztről szóló beszéd, bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik megtartattunk, Istennek ereje! – köszöntötte Fülöp Áron a gyülekezetet Pál apostol Korinthusbeliekhez írt szavaival. Kifejezte, hogy Jézus ma is megváltoztat emberi életeket, és erről fognak ma ketten tanúságot tenni.


   

  A dicsőítés után Balla Gábor így kezdte a bizonyságtételét:  –  Hiába hittem, úgy éreztem, nem köteleződtem el teljesen Isten felé. Nem mindig azt tettem, amit ő mondott, sokszor azt csináltam inkább, amit én gondoltam. Mostanra már teljes odaadás van a szívemben Isten felé, és teljes kidobása mindennek, ami eltávolít Tőle. Mindent, ami eltávolít Tőle, a vízben hagyom. 

  Hozzátette: –  Szeretném, ha a jövőben, amikor a Bűn kopogtat az ajtómon, akkor Jézust tudnám hívni a szívemből, hogy arra kérhessem, nyissa ki ő az ajtót. Nem csak mint egy ideiglenes albérlőt, hanem mint akinek örök lakása van nálam.

   

  Kalmár Lajos bizonyságtételében arról szólt, hogy mostanra tanult meg teljes hittel élni. – Egy olyan nagyobb fajta megértés költözött belém, ami az elmúlt évek, évtizedek alatt összegyűlt feszültséget már jól tudja oldani bennem – fejezi ki bátran.
  Elárulja, mostanra megtanulta kezelni a veszteséget, a fájdalmakat is. Szót ejtett komoly betegségéről is, úgy érzi, a gyógyulásában is Isten segítette. 

  Kifejezte, részéről a bizonyságtétel egyféle hálaadás is, mindenért, ami megváltoztatta az életét. Úgy érzi, az eddigi életét jól tükrözi a Tékozló Fiú esete.
  Elmeséli, gyerekként hitéletből indult, de fiatal felnőttként, a felsőfokú tanulmányai kezdetével nem csak otthonról ment el, hanem részben a hittől is elfordult. Különféle megkötöttségei, függőségei lettek, amiktől az elmúlt három-négy évben tudott megszabadulni, amiben a BudaSzíve Gyülekezet is a segítségére volt. 

   


   

  A jó hangulatú alkalmon Vadon Sándor a velencei gyülekezet lelkipásztora igehirdetése elején feltette a kérdést: Mi a bemerítkezés? 

  – Sok keresztény nem tudja, még a baptisták közül sem, akik a bemerítkezésről híresek – nevet fel itt a BudaSzíve gyülekezet, majd elmondja:  –  a bemerítkezéssel Isten két ajándékot ad. 
  – Két kötetes a keresztény élet. Ne felejtsük a könyvesboltban a második kötetet. Az első könyv arról szól mit vett el Isten Jézus Krisztusban, mit hagyunk magunk után a bemerítést követően. És a másik kötet, a bemerítés utánról szól, mit kapunk Istentől – adja meg a választ Vadon Sándor. Majd így folytatja: – Bűneitek bocsánatára kapjátok, ha veszitek a Szent Szellem ajándékát. Csak csavarjátok le a kupakot a szívetekről, mint egy vizes palack kupakját, és merüljetek el a Krisztusba, Isten szellemébe. Tárjátok ki a szíveteket. 


  A bemerítkezés a velencei Imaháztól egy negyedórás sétára elérhető sekély partszakaszon történt. A szikrázó napfényben testvéreink vallást tettek Jézus Krisztus, mint személyes megváltójuk mellett, ezután Fülöp Áron bemerítette őket a Velencei-tó vizébe. A vízből kijőve még a tó partján letérdelt a két frissen bemerítkezett testvér, az egész gyülekezet köréjük gyűlt és áldó imádságot mondtak életükre és az élő Istennel való kapcsolatukra.

   

   

  Szerző: Polgár Ágnes
  Kép: Kabai Katalin

   

   
  [comment] => [html_description] => BudaSzíve bemerítkezés a Velencei-tónál [html_keywords] => BudaSzíve bemerítkezés a Velencei-tónál [html_title] => BudaSzíve bemerítkezés a Velencei-tónál [image_id] => 228 [image_name] => 228 [image_extension] => jpg [image_orig_filename] => _KAB1675_b.jpg [image_filesize] => 6356989 [image_width] => 4289 [image_height] => 2863 [image_thumbnail_size] => 4289x2863 [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => polgár ági [created_at] => 2020-08-17 11:40:20 [date] => 2020-08-17 11:40:20 [view] => articles_view ) [41] => Array ( [id] => 762 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Dalok - CsikiPiknik [alias] => csiki2020 [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Dalok - CsikiPiknik [content] =>

  Nyisd meg a szívem, ó Jézus

  Nyisd meg a szívem, ó, Jézus
  Nyisd meg a szívem, Uram
  Látnom kell Téged, látnom kell Téged
  Nyisd meg a szívem, ó, Jézus
  Nyisd meg a szívem, Uram
  Látnom kell Téged, látnom kell Téged

  Jézus dicsőség Ura, ragyogj fel, mint hold az éjben
  Lelkemnek Pásztora, teremts tiszta szívet bennem

  Nyisd meg a szívem, ó, Jézus
  Nyisd meg a szívem, Uram
  Látnom kell Téged, látnom kell Téged
  Nyisd meg a szívem, ó, Jézus
  Nyisd meg a szívem, Uram
  Látnom kell Téged, látnom kell Téged

  Szent vagy, szent vagy szent vagy,

  Szent vagy, szent vagy szent vagy, látnom kell Téged


   

  Kell, hogy végre érezd…

   

  Kell, hogy végre érezd, hogy mennyire szeret az Isten, kegyelme éltet.

  És kell, hogy végre átéld, ahogy a megbocsátás, átformál egy népet.

   

  Győztes; hegyeket mozdít el 
  Király és Szabadító – ítél és megsegít
  Megváltó, Üdvösség Szerzője
  mert Ő legyőzte a sírt, Ő legyőzte a sírt!

  Ha hibáztam, Te védj meg; ölelj át ha félek, – töltsd be életem;
  Meghajlok előtted, szívemből követlek – csak Érted élek! 

  Életünkkel mondjuk el, hogy élsz;
  Hirdetjük, Megváltónk dicsőségét! Jézus.

   

  Útkészítő

  Te itt vagy, itt vagy közöttünk és imádunk és imádunk. 

  Te itt vagy, Szellemed leszáll és imádunk és imádunk. 

   

  Útkészítő, csodát cselekvő szavát megőrző, fény a sötétben te vagy egyedül, Uram. 

   

  Te itt vagy, miénk a megváltás - és imádunk, és imádunk 

  Te itt vagy, meggyógyítottál - és imádunk, és imádunk 

  Te itt vagy, hogy sorsokat írj át - és imádunk, és imádunk 

  Te itt vagy, mindent átformálsz - és imádunk, és imádunk 

   

  Akkor is, ha nem látom, nem érzem, akkor is ha nem látom, nem érzem, 

  Te akkor is itt vagy bennem, akkor is harcolsz értem.

   

  Csak bízz az Úrban

  Csak bízz az Úrban és soha ne csüggedj,
  Ezt mondom mindig a lelkemnek,
  Hűsége páncél és keze, mint árnyék követ.

  Emlékezz mindig az ígéretére,
  Mindennap megtart és nem enged el,
  Szárnyain hordoz, és egyenes úton vezet.

  Mert vele minden magas falon átlépek,
  Átfutok az ellenség táborán.
  A víz nem borít el, és a tűz nem éget meg,
  Mert Ő mellém áll.

  A víz nem borít el, és a tűz nem éget meg,
  Mert Ő mellém áll.

  Kelj fel én lelkem, miért adnád fel?
  Miért csüggednél tovább?
  Bízzál Istenben, nincs olyan vihar,
  Amin Ő ne vinne át! 2x

  Mert vele minden magas... 

   

  Tisztítsd meg a szívemet

   

  Tisztítsd meg a szívemet, újítsd meg az életem

  Nézd milyen hűtlen voltam én Te hozzád

  De most arra kérlek, áraszd kegyelmed rám

  Ref: 

  Jézus várok Rád, tölts be most Szellemeddel

  Add hogy életem Neked éljem

  Bocsásd meg hűtlenségem

  Hozom most eléd minden vétkem

  Szabaditásod örömét ad nekem.

   
  [comment] => [html_description] => Dalok - CsikiPiknik [html_keywords] => Dalok - CsikiPiknik [html_title] => Dalok - CsikiPiknik [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2020-09-20 07:05:11 [date] => 2020-09-20 07:05:11 [view] => articles_view ) [42] => Array ( [id] => 772 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Isten személyes megismerése [alias] => isten_szemelyes_megismerese [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Isten személyes megismerése [content] =>

  Hogyan lehet megismerni Istent?

  Ez a cikk elmagyarázza, hogy hogyan kezdhetsz személyes kapcsolatot Istennel. Akár most rögtön.

  Forrás: everystudent.hu

   
   

  Hogyan lehet Istennel kapcsolatot kezdeni? Várni kell, hogy lecsapjon egy villám? Önzetlen vallásos cselekedeteknek kell szentelni az életed? Jobb emberré kell válni, hogy Isten elfogadjon? EGYIK SEM. Isten nagyon világossá tette a Bibliában, hogyan kerülhetünk kapcsolatba vele:

   

   

   

  Első alapelv: Isten szeret, és csodálatos terve van az életeddel.

  Isten teremtett téged. És ez nem minden: annyira szeret, hogy azt akarja, hogy megismerd, és vele töltsd az örökkévalóságot. Jézus azt mondta: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”1

  Jézus azért jött, hogy mindannyian megérthessük és személyesen ismerjük Istent. Csak Jézus képes célt és értelmet adni az életnek.

  Mi választ el minket attól, hogy megismerjük Istent? A válasz a második alapelv:

   

   

   

  Második alapelv: Mindannyian vétkezünk, és a bűnök elválasztanak minket Istentől.

  A bűneink miatt Istentől való távolságot, elválasztottságot érzünk. A Biblia azt mondja: „Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta.”2

  Mélyen legbelül a hozzáállásunk vagy aktív lázadás, vagy passzív közöny Isten felé, ez pedig bizonyíték arra, amit a Biblia bűnnek nevez.

  A bűn következménye az éltünkben a halál – az Istentől való lelki elválasztottság.3 Noha lehet, hogy megpróbálunk saját erőnkből közeledni Istenhez, elkerülhetetlenül kudarccal járunk.

  Ez a diagram megmutatja, hogy milyen nagy szakadék van köztünk és Isten között. A nyilak azt illusztrálják, miként próbálhatjuk Istent a saját erőnkből elérni. Lehet, hogy megpróbálunk jó cselekedeteket tenni. Lehet, hogy „rendes” életünkkel vagy valamilyen erkölcsi filozófiával próbálunk megdolgozni Isten elfogadásáért. De a mi jó szándékú erőfeszítéseink nem elegendőek a bűnünk elfedésére.

  Akkor hogyan tudjuk áthidalni ezt a szakadékot? A válasz a harmadik alapelv:

   

   

   

  Harmadik alapelv: Jézus Krisztus Isten egyetlen megoldása a bűnünkre. Rajta keresztül ismerhetjük és tapasztalhatjuk Isten szeretetét és életünkre vonatkozó tervét.

  Azt érdemeljük, hogy megfizessünk a saját bűnünkért. A gond az, hogy ez a fizetség a halál. Jézus Krisztus helyettünk halt meg, hogy ne nekünk kelljen Istentől elválasztva, a felénk való szeretetétől távol meghalni.

  A Biblia kijelenti Jézusról, hogy „Ő a láthatatlan Isten képe, benne teremtetett minden…”4 Jézust istenkáromlásért feszítették meg – mivel nyíltan azonosította magát Istennel – merthogy az is volt.

  A kereszten Jézus felvette magára mindannyiunk bűnét, és teljesen, tökéletesen megfizetett érte: „Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bűnökért, az Igaz a nem igazakért, hogy Istenhez vezessen minket.”5 „nem az általunk véghezvitt igaz cselekedetekért, hanem az ő irgalmából üdvözített minket.”6 Jézus kereszthalála miatt már nem kell, hogy a bűnünk továbbra is elválasszon minket Istentől.

  „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”7

  Jézus nem csak hogy meghalt a bűneinkért, fel is támadt a halálból.8 Azzal, hogy ezt megtette, kétséget kizáróan bebizonyította, hogy joga van örök életet ígérni – azt hogy Ő az Isten Fia és az egyetlen mód, hogy Istent megismerjük. Ezért mondja, hogy „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.”9

  Ahelyett hogy még jobban erőlködnénk, hogy elérjük Istent, Ő mondja el nekünk, hogyan léphetünk kapcsolatba Vele már most. Jézus azt mondja „Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék. Aki hisz énbennem, … annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek!”10 Jézust a felénk való szeretete vitte rá, hogy vállalja a keresztet. És most arra hív, hogy menjünk hozzá, hogy személyes kapcsolatot kezdhessünk Istennel.

  Nem elég tudni, mit tett értünk Jézus és mit kínál. Ahhoz, hogy kapcsolatunk lehessen Istennel, be kell fogadnunk Őt az életünkbe. Erről szól a negyedik alapelv:

   

   

   

  Negyedik alapelv: egyénileg el kell fogadnunk Jézus Krisztust Urunknak és Megváltónknak.

  A Biblia azt mondja, „Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az ő nevében,”11

  Jézust hit által fogadhatjuk be: „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.”12

  Ebben a bibliai részben van néhány olyan szó, amit ritkán használunk manapság: a kegyelem azt jelenti, hogy „meg nem érdemelt jóindulat”. Az „üdvösség” eredeti jelentése pedig „megmenekülés”. A Bibliában az üdvösség: „megmenekülni az örök pusztulástól, Istenhez kerülni a mennybe”. Erről mondja a Biblia azt, hogy nem a mi (jó) cselekedeteinkért, hanem Isten meg nem érdemelt jóindulata miatt lehet a miénk, a „hit által”.

  Tehát még egyszer: Jézust hit által fogadhatjuk be. Jézust elfogadni azt jelenti, hogy hiszünk benne, hogy Ő az Isten Fia – akinek mondta magát – majd behívjuk, hogy irányítsa az életünket.13 Jézus azt mondta, „én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek.”14

  Jézus hívása a következő: „Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz.”15

  Hogyan válaszolsz Isten hívására?

  Nézd meg a következő köröket:

   


  Én-központú élet

   Az „Én” van a trónon.

   Jézus kívül áll az életemen.

   A döntéseket és tetteket csakis az „Én” irányítja, ami gyakran csalódáshoz vezet.

   


  Krisztus-központú élet

   Jézus az életemben van, és a trónon ül.

   Az „Én” aláveti magát Jézusnak.

   Az illető látja Jézus befolyását és vezetését az életében.


  Melyik kör jellemzi a te életedet?

  Mit szeretnél, melyik kör jellemezze az életedet?

  Kezdd el a kapcsolatot Jézussal:

   

   

   

  Krisztust akár már most elfogadhatod. Emlékezz arra, amit Jézus mond: „Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz.”16 Szeretnél válaszolni a hívására? Az alábbi módon teheted meg:

  Nem a konkrét szavak számítanak, amikkel elkötelezed magad Isten felé. Ismeri a szíved szándékait. Ha nem tudod, hogy mit imádkozz, a következő néhány mondat talán segíthet megfogalmazni:

   

  „Jézus, szeretnélek megismerni. Azt akarom, hogy gyere be az életembe. Köszönöm, hogy meghaltál a kereszten a bűneimért, hogy így teljesen elfogadhass engem. Csak te adhatod meg nekem az erőt, hogy változzak, és azzá az emberé váljak, aki szeretnéd, hogy legyek. Köszönöm, hogy megbocsátottál, és örök életet adtál nekem. Neked adom az életemet. Tégy vele, amit akarsz. Ámen.”

   

  Ha most őszintén behívtad Jézust az életedbe, akkor bejött, ahogy megígérte. Megkezdődött a személyes kapcsolatod Istennel.

  Ezután egy életre szóló utazás következik, ami a változásról és a növekedésről szól az Istennel való kapcsolatban, ahogy egyre jobban megismered Őt a Biblia olvasásán, imádságon és más keresztényekkel való találkozáson keresztül.

   

  Elmondtál Istennek egy imádságot? Fejlődni szeretnél a hitedben? Lapozz ide.

  Érdekel, hogy a megtérés után, hogyan tovább? Lapozz ide.

   

  (1) János 3:16 (2) Isaiah 53:6 (3) Róma 6:23 (4) Kolossé 1:15,16 (5) 1Péter 3:18 (6) Titusz 3:5 (7) János 3:16 (8) 1Korintus 15:3-6 (9) János 14:6 (10) János 7:37,38 (11) János 1:12 (12) Efézus 2:8,9 (13) János 3:1-8 (14) János 10:10 (15) Jelenések 3:20 (16) Jelenések 3:20

  [comment] => [html_description] => Isten személyes megismerése [html_keywords] => Isten személyes megismerése [html_title] => Isten személyes megismerése [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2020-11-09 10:27:55 [date] => 2020-11-09 10:27:55 [view] => articles_view ) [43] => Array ( [id] => 773 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Első lépések [alias] => elso_lepesek [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Első lépések [content] =>

  Hadd gratuláljak ahhoz, hogy behívtad Jézust az életedbe!

  Vajon ezután mi a következő lépés?

  Ha ezzel egy vallás követőjévé váltál volna, akkor most valószínűleg kapnál egy listát arról, hogy mostantól mit tilos (vagy éppenséggel kötelező) megtenned.

  Kapnál egy listát különböző szabályokról. Rituálékról. Elvárásokról. Talán még egy olyan listát is, hogy mi mindent kell mostantól megvásárolnod...

  De amikor behívtad Jézust az életedbe, nem egy valláshoz csatlakoztál! Helyette személyes kapcsolatba léptél magával Istennel. Döbbenetes, nem?

  Felmerülhet benned a kérdés, hogy vajon hogyan tudod Istent jobban megismerni.

  Ennek két fontos összetevője van:

  1. Egy közösséghez való csatlakozással. A bibliában és a történelemben is azt látjuk, hogy a hívők közösségbe, gyülekezetekbe csatlakoztak, amely jóval többet, mint egy klub-, vagy csoporttagság. Ha ez is érdekel Lapozz ide.
  2. Egy személyes felfedező, kapcsolatépítő folyamattal, ami rengeteg izgalommal jár. Ebben segítünk egy online sorozattal, amire itt tudsz feliratkozni.

   

   

   

  Egyszerűen töltsd ki az űrlapot, és az első emailt egy órán belül megkapod! FONTOS: először egy olyan emailt fogsz kapni, amiben meg kell erősítened a feliratkozásodat. Ha nem érkezik meg pár perc után, nézd meg a Spam mappádat, néha oda kerülnek ezek az emailek. (A sorozat ingyenes. A kosziklagyulekezet.hu oldal sosem fog megpróbálni bármit is eladni neked. Ugyanígy, sosem fogjuk kiadni az adataidat harmadik fél számára, és természetesen bármikor jelezheted, ha nem szeretnél több emailt kapni tőlünk.)

  [comment] => [html_description] => Első lépések [html_keywords] => Első lépések [html_title] => Első lépések [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2020-11-09 11:27:02 [date] => 2020-11-09 11:27:02 [view] => articles_view ) [44] => Array ( [id] => 780 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => HÍRLEVÉL [alias] => hirlevel [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => HÍRLEVÉL [content] =>

  Hírlevél feliratkozás

  * indicates required

  Kőszikla Baptista Gyülekezet will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing. Please let us know all the ways you would like to hear from us:

  A feliratkozáshoz előbb el kell fogadni az adatkezelési szabályzatot! http://kosziklagyulekezet.hu/hu/adatkezelesi_tajekoztato

  We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

  [comment] => [html_description] => HÍRLEVÉL [html_keywords] => HÍRLEVÉL [html_title] => HÍRLEVÉL [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2020-12-14 12:22:28 [date] => 2020-12-14 12:22:28 [view] => articles_view ) [45] => Array ( [id] => 782 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Ki volt Jézus? [alias] => ki_volt_jezus_ [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Ki volt Jézus? [content] =>

  Rövid összefoglaló Jézus életéről a Biblia alapján.

   

  Az alábbiakban egy gyors áttekintést szeretnénk adni Jézus életéről. Az alábbi kivonatok egyenesen a Bibliából, azon belül János evangéliumából származnak. Nem fűztünk hozzájuk megjegyzéseket. Jézus életéről, haláláról és feltámadásáról adnak pontos, gyors beszámolót… és arról, hogy az életének mi a jelentősége számodra.

  János 3

  1Volt a farizeusok között egy Nikodémus nevű ember, a zsidók egyik vezető embere. 2Ő egy éjjel elment Jézushoz, és így szólt hozzá: "Mester, tudjuk, hogy Istentől jöttél tanítóul, mert senki sem képes megtenni azokat a jeleket, amelyeket te teszel, hacsak nincs vele az Isten."

  3Jézus így válaszolt: "Bizony, bizony, mondom néked: ha valaki nem születik újonnan, nem láthatja meg az Isten országát."

  4Nikodémus ezt kérdezte tőle: "Hogyan születhetik az ember, amikor vén? Bemehet anyja méhébe és megszülethetik ismét?"

  5Jézus így felelt: "Bizony, bizony, mondom néked, ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába. 6Ami testtől született, test az, és ami Lélektől született, lélek az. 7Ne csodálkozz, hogy ezt mondtam neked: Újonnan kell születnetek. 8A szél arra fúj, amerre akar; hallod a zúgását, de nem tudod, honnan jön, és hova megy: így van mindenki, aki a Lélektől született."

  9Nikodémus megkérdezte tőle: "Hogyan történhet meg mindez?"

  10Jézus így válaszolt: "Te Izráel tanítója vagy, és ezt nem tudod?

  János 1

  1Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. 2Ő kezdetben az Istennél volt. 3Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött. 4Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága. 5A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be.

  10A világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt: 11saját világába jött, és az övéi nem fogadták be őt. 12Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az ő nevében, 13akik nem vérből, sem a test, sem a férfi akaratából, hanem Istentől születtek.

  14Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.

  János 5

  3A betegek, vakok, sánták, sorvadásosak tömege feküdt ott.

  5Volt ott egy ember, aki harmincnyolc éve szenvedett betegségében.

  8Jézus azt mondta neki: "Kelj fel, vedd az ágyadat és járj!" 9És azonnal egészséges lett ez az ember, felvette az ágyát, és járt. Aznap pedig szombat volt.

  10A zsidók ekkor így szóltak a meggyógyított emberhez: "Szombat van, nem szabad felvenned az ágyadat."

  11Ő így válaszolt nekik: "Aki meggyógyított, az mondta nekem: Vedd az ágyadat, és járj!"

  12Megkérdezték tőle: "Ki az az ember, aki azt mondta neked: Vedd fel és járj!?" 13A meggyógyított ember… megmondta a zsidóknak, hogy Jézus az, aki meggyógyította.

  16A zsidók ezért üldözni kezdték Jézust, mert szombaton tette ezt. 17Jézus így szólt hozzájuk: "Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom."

  18Ezért azután a zsidók még inkább meg akarták ölni, mert nemcsak megtörte a szombatot, hanem saját Atyjának is nevezte Istent, és így egyenlővé tette magát az Istennel.

  János 6

  5Amikor Jézus körültekintett és látta, hogy nagy sokaság közeledik hozzá, így szólt Fülöpnek: "Honnan vegyünk kenyeret, hogy ezek ehessenek?" 6Ezt pedig azért kérdezte tőle, hogy próbára tegye, mert ő már tudta, mit fog tenni.

  7Fülöp így válaszolt neki: "Kétszáz dénár árú kenyér sem elég nekik, hogy mindenki kapjon valami keveset."

  8Egyik tanítványa, András, a Simon Péter testvére így szólt hozzá: 9"Van itt egy gyermek, akinél van öt árpakenyér és két hal, de mi ez ennyinek?"

  10Jézus ezt mondta: "Ültessétek le az embereket." Nagy fű volt azon a helyen. Letelepedtek tehát a férfiak, szám szerint mintegy ötezren. 11Jézus pedig vette a kenyereket, hálát adott, és kiosztotta az ott ülőknek; ugyanúgy osztott a halakból is, amennyit kívántak. 12Amikor pedig jóllaktak, így szólt tanítványaihoz: "Szedjétek össze a felesleges darabokat, hogy semmi ne menjen kárba."

  13Összeszedték tehát, és tizenkét kosarat töltöttek meg az öt árpakenyérből való darabokkal, amelyek feleslegesek voltak azoknak, akik ettek.

  26"… Bizony, bizony, mondom néktek, nem azért kerestek engem, mert jeleket láttatok, hanem azért, mert ettetek a kenyerekből és jóllaktatok. 27Ne veszendő eledelért fáradozzatok, hanem az örök életre megmaradó eledelért, amelyet az Emberfia ad majd nektek, mert őt pecsétjével igazolta az Isten."

  28Ekkor megkérdezték tőle: "Mit tegyünk, hogy Istennek tetsző dolgokat cselekedjünk?"

  29Jézus ezt felelte nekik: "Az az Istennek tetsző dolog, hogy higgyetek abban, akit ő küldött."

  35"Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha.

  40Mert az én Atyámnak az az akarata, hogy annak, aki látja a Fiút, és hisz benne, örök élete legyen; én pedig feltámasztom őt az utolsó napon."

  János 7

  37Az ünnep utolsó nagy napján felállt Jézus, és így kiáltott: "Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék! 38Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondta, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek!" 39Ezt pedig a Lélekről mondta, akit a benne hívők fognak kapni, mert még nem adatott a Lélek, mivel Jézus még nem dicsőült meg.

  40A sokaságból azok, akik hallották ezt az igét, ezt mondták: "Valóban ez a próféta." 41Mások így szóltak: "A Krisztus ez."

  János 10

  1"Bizony, bizony, mondom néktek: aki nem az ajtón megy be a juhok aklába, hanem másfelől hatol be, az tolvaj és rabló; 2de aki az ajtón megy be, az a juhok pásztora.

  6Ezt a példázatot mondta nekik Jézus, de ők nem értették, mit jelent, amit mondott nekik. 7Jézus tehát így szólt hozzájuk:

  11"Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. 12Aki béres és nem pásztor, akinek a juhok nem tulajdonai, látja a farkast jönni, elhagyja a juhokat, és elfut, a farkas pedig elragadja és elszéleszti őket. 13A béres azért fut el, mert csak béres, és nem törődik a juhokkal.

  14Én vagyok a jó pásztor, én ismerem az enyéimet, és az enyéim ismernek engem, 15ahogyan az Atya ismer engem, én is úgy ismerem az Atyát: és én életemet adom a juhokért.

  17Azért szeret engem az Atya, mert én odaadom az életemet, hogy aztán újra visszavegyem. 18Senki sem veheti el tőlem: én magamtól adom oda. Hatalmam van arra, hogy odaadjam, hatalmam van arra is, hogy ismét visszavegyem: ezt a küldetést kaptam az én Atyámtól."

  37Ha nem az én Atyám cselekedeteit teszem, ne higgyetek nekem; 38de ha azokat teszem, akkor ha nekem nem is hinnétek, higgyetek a cselekedeteknek, hogy felismerjétek és tudjátok: az Atya énbennem van, és én az Atyában."

  János 11

  1Volt pedig egy beteg ember, Lázár, Betániából, Máriának és testvérének, Mártának a falujából. 2Mária volt az, aki megkente az Urat kenettel, és megtörölte a lábát a hajával: az ő testvére, Lázár volt a beteg. 3A nővérei megüzenték Jézusnak: "Uram, íme, akit szeretsz, beteg."

  5Jézus szerette Mártát, ennek nővérét és Lázárt. 6Amikor tehát meghallotta, hogy beteg, két napig azon a helyen maradt, ahol volt, 7de azután így szólt tanítványaihoz: "Menjünk ismét Júdeába!"

  8A tanítványok ezt mondták neki: "Mester, most akartak megkövezni a zsidók, és ismét oda mégy?"

  9Jézus így válaszolt: … "Lázár, a mi barátunk elaludt, de elmegyek, hogy felébresszem."

  12A tanítványok ezt felelték rá: "Uram, ha elaludt, meggyógyul." 13Pedig Jézus a haláláról beszélt, de ők azt gondolták, hogy álomba merülésről szól. 14Akkor azután Jézus nyíltan megmondta nekik: "Lázár meghalt, 15... De menjünk el hozzá!"

  17Amikor aztán Jézus odaért, megtudta, hogy már négy napja a sírban van. 18Betánia pedig közel, mintegy félórányira volt Jeruzsálemhez, 19ezért a zsidók közül sokan elmentek Mártához és Máriához, hogy vigasztalják őket testvérük miatt. 20Márta, amint meghallotta, hogy Jézus jön, elébe ment, Mária azonban otthon maradt. 21Márta ekkor így szólt Jézushoz: "Uram, ha itt lettél volna, nem halt volna meg a testvérem. 22De most is tudom, hogy amit csak kérsz az Istentől, megadja neked az Isten."

  23Jézus ezt mondta neki: "Feltámad a testvéred!"

  24Márta így válaszolt: "Tudom, hogy feltámad a feltámadáskor, az utolsó napon."

  25Jézus ekkor ezt mondta neki: "Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; 26és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt?"

  27Márta így felelt: "Igen, Uram, én hiszem, hogy te vagy a Krisztus, az Isten Fia, akinek el kell jönnie a világba."

  32Mária pedig, amint odaért, ahol Jézus volt, meglátta őt, leborult a lába elé, és így szólt hozzá: "Uram, ha itt lettél volna, nem halt volna meg a testvérem." 33Amikor Jézus látta, hogy Mária sír, és a vele jött zsidók is sírnak, megrendült lelkében és háborgott, 34és megkérdezte: "Hova helyeztétek őt?" Azt felelték: "Uram, jöjj és lásd meg!"

  35Jézus könnyekre fakadt. 36A zsidók ezt mondták: "Íme, mennyire szerette!" 37Közülük néhányan pedig így szóltak: "Ő, aki a vak szemét megnyitotta, nem tudta volna megtenni, hogy ez ne haljon meg?"

  38Jézus - még mindig mélyen megindulva - a sírhoz ment: ez egy barlang volt, és kő feküdt rajta. 39Jézus így szólt: "Vegyétek el a követ."

  Márta, az elhunyt testvére így szólt hozzá: "Uram, már szaga van, hiszen negyednapos."

  40Jézus azonban ezt mondta neki: "Nem mondtam-e neked, hogy ha hiszel, meglátod az Isten dicsőségét?"

  41Elvették tehát a követ, Jézus pedig felemelte a tekintetét, és ezt mondta: "Atyám, hálát adok neked, hogy meghallgattál. 42Én tudtam, hogy mindig meghallgatsz, csak a körülálló sokaság miatt mondtam, hogy elhiggyék, hogy te küldtél engem." 43Miután ezt mondta, hangosan kiáltott: "Lázár, jöjj ki!" 44És kijött a halott, lábán és kezén pólyákkal körülkötve, arcát kendő takarta. Jézus szólt nekik: "Oldjátok fel, és hagyjátok elmenni!"

  46Némelyek pedig elmentek a farizeusokhoz, és elmondták nekik, miket tett Jézus. 47Összehívták tehát a főpapok és a farizeusok a nagytanácsot, és így szóltak: "Mit tegyünk? Ez az ember ugyanis sok jelt tesz. 48Ha egyszerűen csak hagyjuk őt, mindenki hisz majd benne, aztán jönnek a rómaiak, és elveszik tőlünk a helyet is, a népet is."

  53Attól a naptól fogva egyetértettek abban, hogy megölik őt.

  János 12

  42Mindazáltal a vezetők közül is sokan hittek benne, mégsem vallottak színt a farizeusok miatt, nehogy kizárják őket a zsinagógából; 43mert többre becsülték az emberektől nyert dicsőséget, mint az Isten dicsőségét.

  János 13

  1A húsvét ünnepe előtt Jézus jól tudva, hogy eljött az ő órája, amelyben át kell mennie e világból az Atyához, jóllehet szerette övéit e világban, szerette őket mindvégig. 2És vacsora közben, amikor az ördög már a szívébe sugallta Júdás Iskáriótesnek, Simon fiának, hogy árulja el őt,

  21Miután ezeket elmondta Jézus, megrendült lelkében, és bizonyságot tett e szavakkal: "Bizony, bizony, mondom néktek, közületek egy elárul engem."

  János 14

  [Jézus beszél] 1"Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. 2Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? 3És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is.

  19Még egy kis idő, és a világ többé nem lát engem, de ti megláttok, mert én élek, és ti is élni fogtok. 20Azon a napon megtudjátok, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem, én pedig tibennetek. 21Aki befogadja parancsolataimat, és megtartja azokat, az szeret engem, aki pedig szeret engem, azt szeretni fogja az én Atyám; én is szeretni fogom őt, és kijelentem neki magamat."

  János 15

  [Jézus beszél] 9"Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben. 10Ha parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok a szeretetemben, ahogyan én mindig megtartottam az én Atyám parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében. 11Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök teljessé legyen."

  12"Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket. 13Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért.

  18"Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. 19Ha e világból valók volnátok, a világ szeretné a magáét, de mivel nem e világból valók vagytok, hanem én választottalak ki titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ.

  János 16

  [Jézus beszél] 20Bizony, bizony, mondom néktek, hogy ti sírni és jajgatni fogtok, a világ pedig örül; ti szomorkodtok, de szomorúságotok örömre fordul.

  22Így most titeket is szomorúság fog el, de ismét meglátlak majd titeket, és örülni fog a szívetek, és örömötöket senki sem veheti el tőletek… 27maga az Atya szeret titeket, mivel ti szerettek engem, és hiszitek, hogy én az Istentől jöttem. 28Én az Atyától jöttem, és eljöttem a világba; de most elhagyom a világot, és az Atyához megyek."

  János 17

  1Miután ezeket mondta Jézus, tekintetét az égre emelve így szólt:

  "Atyám, eljött az óra: dicsőítsd meg a te Fiadat, hogy a Fiú is megdicsőítsen téged, 2mivel hatalmat adtál neki minden halandó felett, hogy mindazoknak, akiket neki adtál, örök életet adjon. 3Az pedig az örök élet, hogy ismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust.

  4Én megdicsőítettelek téged a földön azzal, hogy elvégeztem azt a munkát, amelyet rám bíztál, hogy elvégezzem: 5és most te dicsőíts meg, Atyám, önmagadnál azzal a dicsőséggel, amely már akkor az enyém volt tenálad, mielőtt még a világ lett."

  12Amikor velük voltam, én megtartottam őket a te nevedben, amelyet nekem adtál, és megőriztem őket… 13Most pedig hozzád megyek, és ezeket elmondom a világban, hogy az én örömöm teljes legyen bennük. 14Én nekik adtam igédet, és a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók, mint ahogy én sem vagyok a világból való.

  20"De nem értük könyörgök csupán, hanem azokért is, akik az ő szavukra hisznek énbennem;

  25Igazságos Atyám, a világ nem ismert meg téged, de én megismertelek, és ők is felismerték, hogy te küldtél el engem. 26És megismertettem velük a te nevedet, és ezután is megismertetem, hogy az a szeretet, amellyel engem szerettél, bennük legyen, és én is őbennük."

  János 18

  1Miután ezeket elmondta Jézus, kiment tanítványaival a Kedron-patakon túlra. Volt itt egy kert, ide ment be tanítványaival együtt. 2Júdás, aki elárulta őt, szintén ismerte ezt a helyet, mert gyakran gyűltek ott össze Jézus és a tanítványai. 3Júdás tehát maga mellé vette a katonai csapatot, a főpapoktól és a farizeusoktól küldött templomi szolgákat, és odament fáklyákkal, lámpásokkal és fegyverekkel.

  4Mivel pedig tudta Jézus mindazt, ami reá vár, előlépett, és így szólt hozzájuk: "Kit kerestek?"

  5Azok pedig így feleltek: "A názáreti Jézust."

  "Én vagyok" - mondta Jézus. Ott állt velük Júdás is, aki elárulta őt.

  12A katonai csapat, az ezredes és a zsidók templomszolgái ekkor elfogták Jézust és megkötözték.

  29Pilátus ekkor kijött hozzájuk az épület elé, és megkérdezte: "Milyen vádat emeltek ez ellen az ember ellen?"

  30Ezt válaszolták: "Ha ez nem volna gonosztevő, nem adtuk volna át neked."

  31Pilátus erre ezt mondta nekik: "Vegyétek át ti, és ítéljétek el a ti törvényetek szerint!" A zsidók így feleltek: "Nekünk senkit sincs jogunk megölni!" 32Így kellett beteljesednie Jézus szavának, amelyet akkor mondott, amikor jelezte: milyen halállal kell meghalnia.

  János 19

  1Akkor Pilátus elvitette Jézust, és megkorbácsoltatta. 2A katonák tövisből koronát fontak, a fejére tették, és bíborruhát adtak rá; 3oda járultak hozzá, és ezt mondták: "Üdvözlégy, zsidók királya!" - és arcul ütötték.

  4Pilátus ismét kiment az épület elé, és így szólt hozzájuk: "Íme, kihozom őt nektek. Tudjátok meg, hogy semmiféle bűnt nem találok benne."

  5Ekkor kijött Jézus az épület elé, rajta volt a töviskorona és a bíborruha. Pilátus így szólt hozzájuk: "Íme, az ember!" 6Amint meglátták Jézust a főpapok és a szolgák, így kiáltoztak: "Feszítsd meg, feszítsd meg!"

  Pilátus pedig ezt mondta nekik: "Vegyétek át ti, és feszítsétek meg, mert én nem találom bűnösnek."

  7A zsidók így válaszoltak neki: "Nekünk törvényünk van, és a törvény szerint meg kell halnia, mert Isten Fiává tette magát."

  8Amikor Pilátus ezt meghallotta, még nagyobb félelem szállta meg. 9Ismét bement a helytartóságra, és megkérdezte Jézust: "Honnan való vagy te?"

  De Jézus nem felelt neki.

  10Pilátus ekkor így szólt hozzá: "Nekem nem felelsz? Nem tudod, hogy hatalmam van arra, hogy szabadon bocsássalak, de hatalmam van arra is, hogy megfeszíttesselek?"

  11Jézus így válaszolt: "Semmi hatalmad nem volna rajtam, ha felülről nem adatott volna neked: ezért annak, aki engem átadott neked, nagyobb a bűne."

  12Ettől fogva Pilátus igyekezett őt szabadon bocsátani, de a zsidók így kiáltoztak: … 15"Vidd el, vidd el, feszítsd meg!"

  16Ekkor kiszolgáltatta őt nekik, hogy megfeszítsék. Átvették tehát Jézust, 17ő pedig maga vitte a keresztet, és kiért az úgynevezett Koponya-helyhez, amelyet héberül Golgotának neveznek. 18Ott megfeszítették őt.

  28Jézus ezek után tudva, hogy már minden elvégeztetett, hogy beteljesedjék az Írás, így szólt: "Szomjazom." 29Volt ott egy ecettel tele edény. Egy szivacsot ecettel megtöltve izsópra tűztek, és odatartották a szájához. 30Miután Jézus elfogadta az ecetet, ezt mondta: "Elvégeztetett!" És fejét lehajtva, kilehelte lelkét.

  31Mivel péntek volt, a zsidók nem akarták, hogy a testek szombaton a kereszten maradjanak; az a szombat ugyanis nagy nap volt. Arra kérték tehát Pilátust, hogy törjék el a lábszárcsontjukat, és vegyék le őket.

  32Ezért odamentek a katonák, és eltörték az egyik, majd a másik vele együtt megfeszített ember lábszárcsontját. 33Amikor pedig Jézushoz értek, mivel látták, hogy már halott, az ő lábszárcsontját nem törték el, 34hanem az egyik katona lándzsával átszúrta az oldalát, amelyből azonnal vér és víz jött ki.

  38Ezután az arimátiai József, aki Jézus tanítványa volt - de csak titokban, mert félt a zsidóktól -, megkérte Pilátust, hogy levehesse Jézus testét. Pilátus megengedte neki. Elment tehát, és levette Jézus testét. 39Eljött Nikodémus is, aki először éjszaka ment hozzá, és mirhából és aloéból készült kenetet hozott, mintegy száz fontnyit. 40Fogták tehát Jézus testét, és leplekbe takarták az illatszerekkel együtt, ahogyan a zsidóknál szokás temetni. 41Azon a helyen, ahol Jézust megfeszítették, volt egy kert, és a kertben egy új sír, amelybe még senkit sem helyeztek. 42Mivel közel volt a sír, a zsidók ünnepi előkészülete miatt ott helyezték el Jézust.

  János 20

  1A hét első napján, korán reggel, amikor még sötét volt, a magdalai Mária odament a sírhoz, és látta, hogy a kő el van véve a sírbolt elől. 2Elfutott tehát, elment Simon Péterhez és a másik tanítványhoz, akit Jézus szeretett, és így szólt hozzájuk: "Elvitték az Urat a sírból, és nem tudjuk, hova tették!"

  3Elindult tehát Péter és a másik tanítvány, és elmentek a sírhoz. 4Együtt futott a kettő, de a másik tanítvány előrefutott, gyorsabban, mint Péter, és elsőnek ért a sírhoz. 5Előrehajolt, és látta, hogy ott fekszenek a lepedők, de mégsem ment be.

  6Nyomában megérkezett Simon Péter is, bement a sírba, és látta, hogy a leplek ott fekszenek, 7és hogy az a kendő, amely a fején volt, nem a lepleknél fekszik, hanem külön összegöngyölítve, egy másik helyen. 8Akkor bement a másik tanítvány is, aki elsőnek ért a sírhoz, és látott, és hitt. 9Még nem értették ugyanis az Írást, hogy fel kell támadnia a halottak közül. 10A tanítványok ezután hazamentek.

  11Mária pedig a sírbolton kívül állt és sírt. Amint ott sírt, behajolt a sírboltba, 12és látta, hogy két angyal ül ott fehérben, ahol előbb Jézus teste feküdt; az egyik fejtől, a másik meg lábtól.

  13Azok így szóltak hozzá: "Asszony, miért sírsz?"

  Ő ezt felelte nekik: "Mert elvitték az én Uramat, és nem tudom, hova tették."

  14Amikor ezt mondta, hátrafordult, és látta, hogy Jézus ott áll, de nem ismerte fel, hogy Jézus az.

  15Jézus így szólt hozzá: "Asszony, miért sírsz? Kit keresel?"

  Ő azt gondolta, hogy a kertész az, ezért így szólt hozzá: "Uram, ha te vitted el őt, mondd meg nekem, hova tetted, és én elhozom."

  16Jézus nevén szólította: "Mária!"

  Az megfordult, és így szólt hozzá héberül: "Rabbuni!" - ami azt jelenti: Mester. 17

  Jézus ezt mondta neki: "Ne érints engem, mert még nem mentem fel az Atyához, hanem menj az én testvéreimhez, és mondd meg nekik: Felmegyek az én Atyámhoz, és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez."

  18Elment a magdalai Mária, és hírül adta a tanítványoknak: "Láttam az Urat!"

  19Aznap, amikor beesteledett, a hét első napján, ott ahol összegyűltek a tanítványok, bár a zsidóktól való félelem miatt az ajtók zárva voltak, eljött Jézus, megállt középen, és így szólt hozzájuk: "Békesség néktek!"

  20És miután ezt mondta, megmutatta nekik a kezét és az oldalát. A tanítványok megörültek, hogy látják az Urat.

  21Jézus erre ismét ezt mondta nekik: "Békesség néktek! Ahogyan engem elküldött az Atya, én is elküldelek titeket." 22Ezt mondván, rájuk lehelt, és így folytatta: "Vegyetek Szentlelket!

  24Tamás pedig, egy a tizenkettő közül, … nem volt velük, amikor megjelent Jézus. 25A többi tanítvány így szólt hozzá: "Láttuk az Urat."

  Ő azonban ezt mondta nekik: "Ha nem látom a kezén a szegek helyét, és nem érintem meg ujjammal a szegek helyét, és nem teszem a kezemet az oldalára, nem hiszem."

  26Nyolc nap múlva ismét benn voltak a tanítványai, és Tamás is velük. Bár az ajtók zárva voltak, bement Jézus, megállt középen, és ezt mondta: "Békesség néktek!"

  27Azután így szólt Tamáshoz: "Nyújtsd ide az ujjadat, és nézd meg a kezeimet, nyújtsd ide a kezedet, és tedd az oldalamra, és ne légy hitetlen, hanem hívő."

  28Tamás pedig így felelt: "Én Uram, és én Istenem!"

  29Jézus így szólt hozzá: "Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak és hisznek."

   

  Forrás: https://www.everystudent.hu/a/jezus.html

  [comment] => [html_description] => Ki volt Jézus? [html_keywords] => Ki volt Jézus? [html_title] => Ki volt Jézus? [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2020-12-16 10:32:52 [date] => 2020-12-16 10:32:52 [view] => articles_view ) [46] => Array ( [id] => 796 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Koronavírus alap [alias] => koronavirus_alap [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Koronavírus alap [content] =>

  A tavalyi évben nyitottunk egy lehetőséget a koronavírus miatt nehéz anyagi helyzetbe kerültek támogatására a gyülekezeten keresztül. Az erre szánt összeget a vezetőséggel, diakóniai szolgálattal átbeszélve használjuk fel. Eddig a beérkezett támogatás 70%-át adtuk tovább az érintetteknek. Azt tapasztaltuk, hogy a konkrét kézzelfogható segítsen túl, nagy ereje van annak a tudatnak, hogy egy egész közösség áll valaki mögé.

  Isten szeretetét adhattuk tovább!!!

  Az elmúlt napokban a a pozitív esetek száma emelkedett, és a rászorulók száma is nő. Ha valaki ilyen célra szeretne  adakozni, a gyülekezet bankszámlaszámán megteheti - megjegyzésként írja be hogy "covid alap".
   
  Köszönjük, hogy ilyen módon is viselhetjük egymás terhét.
   
   
   
  A bankszámlaszám megtalálható a gyülekezetünk honlapján: 
   

  Bankszámlaszám: K&H 10403758 - 00026775 - 00000009  

  Nemzetközi bankszámlaszám: (IBAN) HU42 1040 3758 0002 6775 0000 0009

  [comment] => [html_description] => Koronavírus alap [html_keywords] => Koronavírus alap [html_title] => Koronavírus alap [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2021-03-26 10:42:19 [date] => 2021-03-26 10:42:19 [view] => articles_view ) [47] => Array ( [id] => 797 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => FELHÍVÁS VÉRPLAZMAADÁSRA! [alias] => felhivas_verplazmaadasra_ [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => FELHÍVÁS VÉRPLAZMAADÁSRA! [content] =>

  FELHÍVÁS VÉRPLAZMAADÁSRA!

   

  A COVID-19 vírusfertőzésen átesett betegek vérplazmája nagy segítséget jelent a betegségben levők gyógyításában. A vérplazmából terápiás készítményt hoznak létre, amellyel elérik a vírusfertőzött betegek passzív immunizálását.

  Ezért bátorítjuk és kérjük azokat a testvéreket, akik igazoltan COVID-19 betegségből gyógyultak, hogy segítsenek vérplazmaadással a krízishelyzetben levő vírusfertőzött beteg embertársaink meggyógyulásában.

   

  Jelentkezni a +36 30 602 9250-es telefonszámon, vagy a verplazma@dpckorhaz.hu e-mail címen kell.

   

  BEVÁLOGATÁS

   

  Milyen feltételek alapján történik a vérplazmaadásra a beválogatás?

  1. igazolt COVID-19 betegség (orr-garatból történt mintavétel SARS-CoV-2 / WnCoV PCR pozitív)

  2. minimum 2 hete tünetmentes állapot, a karantén állapotot már feloldották

  3. általános véradói alkalmasság szükséges

  4. életkor 18-60 év, 60 és 70 év között egyedi elbírálás az általános állapot és társbetegségektől függően

  5. véradásra/plazmaferezisre alkalmas véna

  6. CONTRAST vizsgálatba történő belépés (DPC-NNK-OVSZ tudományos programba), belépési nyilatkozat aláírása

  7. a 2 lépcsős kivizsgáláson való megfelelés (ennek során ellenőrizzük, hogy jelenleg vírusmentesek-e, ill. hogy van-e kellő mennyiségben vírusellenes ellenanyaguk)

  8. férfi donorok plazmája: közvetlen terápiás felhasználás, női donorok plazmája: hyperimmunglobulin gyártás

  (forrás: www.koronavirusplazma.hu)

   

  Köszönjük mindazon testvéreknek, akik készek ebben résztvenni!

   
  [comment] => [html_description] => FELHÍVÁS VÉRPLAZMAADÁSRA! [html_keywords] => FELHÍVÁS VÉRPLAZMAADÁSRA! [html_title] => FELHÍVÁS VÉRPLAZMAADÁSRA! [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2021-03-26 10:48:48 [date] => 2021-03-26 10:48:48 [view] => articles_view ) [48] => Array ( [id] => 798 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => A VIGYÁZÁS NEM FÉLELEM, HANEM FELELŐSSÉG! [alias] => a_vigyazas_nem_felelem,_hanem_felelosseg_ [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => A VIGYÁZÁS NEM FÉLELEM, HANEM FELELŐSSÉG! [content] =>

  A VIGYÁZÁS NEM FÉLELEM, HANEM FELELŐSSÉG!

   

  Ha az okos látja a veszedelmet, elrejtőzik.” Példabeszédek könyve 22,3

  Amire az orvosaink is kérnek most bennünket, azt a magunk és mások élete iránti felelősség miatt kötelességünk megtenni! Isten úgy tud vigyázni ránk, ha mi is vigyázunk magunkra és egymásra. A betegeknek mielőbbi gyógyulást, mindnyájunknak minél hamarabb biztonságosabb időt kívánunk!

   

  MELYEK MOST A LEGFONTOSABB SZABÁLYOK?

  Hetente maximum 1 alkalommal menjünk előre tervezetten vásárolni!

  Hordjunk maszkot mindenütt, és rendszeresen fertőtlenítsük!

  Fertőtlenítsük minden otthonon kívüli érintés után a kezünket!

  Fertőtlenítsük használat előtt a bevásárló kosarat, kocsit!

  Lehetőleg kesztyűvel, zacskóval fogjuk meg a vásárolni kívánt termékeket!

  Mindenütt tartsunk 2 méter távolságot másoktól!

  Zárt térben, helységekben ne legyünk 15-20 percnél tovább!

  Hazaérve vegyük le cipőnket, kezünket alaposan mossuk meg, mielőtt bármit megfognánk!

  A háztartásunkon kívül élőkkel ne találkozzunk!

  Ha van rá lehetőségünk, ne használjunk tömegközlekedési eszközöket!

  Ne látogassunk, ne találkozzunk!

  Ne menjünk többek által látogatott helyekre!

  A halasztható utazásokat tervezzük későbbre!

  Húsvétkor ne locsolkodjunk, ne tervezzünk látogatást!

   

  MIT KELL TUDNUNK A VÉDŐOLTÁSOKRÓL?

  Az oltás magunk és mások iránti felelősség!

  Aki még nem regisztrált, minél hamarabb tegye meg!

  Aki regisztrált, várjon türelemmel, amíg sorra kerül!

  Biztonságos immunitás csak a 2. oltás után 2 héttel alakul ki.

  Addig még nem vagy biztonságban: nem az oltási igazolás tesz védetté.

  Biztonságos oltottként is tünetmentes fertőzők, vírusterjesztők lehetünk!

  Ezért a védőoltás után is minden korlátozást, egészségügyi szabály be kell tartani!

   

  MIT TEGYÜNK, HA MÉGIS MEGBETEGSZIK CSALÁDTAG?

  A beteg a lakásban külön szobában tartózkodjon!

  Otthon is használjunk maszkot.

  Szobáján kívül a beteg csak a mosdót használja!

  A fürdőt, wc-t klórtartalmú fertőtlenítőszerrel (Hypo, Domestos) tisztítsuk!

  A kilincseket, csapokat, villanykapcsolókat, hűtőszekrény stb. fogantyúját fertőtlenítő szerrel gyakran töröljük át.

  Ne étkezzünk vele közösen!

  Ne használjanak közös poharat, evőeszközt.

  A ruhákat, ágyneműt magas hőfokon (60°C) mossuk, vasaljuk.

   

  A találkozások minimalizálása, a távolságtartás, a helyes maszkviselés és az alapos kézfertőtlenítés és kézmosás most emberéletek számában mérhető személyes felelősségünk. Tegyük meg!

  [comment] => [html_description] => A VIGYÁZÁS NEM FÉLELEM, HANEM FELELŐSSÉG! [html_keywords] => A VIGYÁZÁS NEM FÉLELEM, HANEM FELELŐSSÉG! [html_title] => A VIGYÁZÁS NEM FÉLELEM, HANEM FELELŐSSÉG! [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2021-03-26 10:57:55 [date] => 2021-03-26 10:57:55 [view] => articles_view ) [49] => Array ( [id] => 799 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Ima és böjt [alias] => ima_es_bojt [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Ima és böjt [content] =>

  Részletek a hírlevélben és levelező listán.

  [comment] => [html_description] => Ima és böjt [html_keywords] => Ima és böjt [html_title] => Ima és böjt [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2021-03-26 11:01:12 [date] => 2021-03-26 11:01:12 [view] => articles_view ) [50] => Array ( [id] => 804 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => adóbevallás [alias] => adobevallas [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => adóbevallás [content] =>

  [comment] => [html_description] => adóbevallás [html_keywords] => adóbevallás [html_title] => adóbevallás [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Szabados Zsófia [created_at] => 2021-04-14 10:44:42 [date] => 2021-04-14 10:44:42 [view] => articles_view ) [51] => Array ( [id] => 805 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => preakció húsvét [alias] => preakcio_husvet [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => PreAkció húsvét [content] =>
  Egy reménytelenül elkeseredett tanítványi csapathoz érkezett meg az első Húsvét örömhíre. Halál, kővel lezárt sír, ezek mind semmissé lettek. A megváltoztathatattlannak hitt megváltozott. Jézus feltámadt. Öröm, reménység lett a sajátjuk immáron. 
  Nem kevesebbet tűztünk ki célul ezen a Húsvéton: örömet és reménységet vinni a gyerekotthonokban élő gyerekek életébe. 
  Az első Húsvét is szellemi harc volt. Amiben a győzelmet kivívó Győztes, Júda Ororszlánja bárányként szenvedett. A látszat néha csal, ezt már nagyon jól megtanultuk az otthonban élő gyerekekkel. Isten munkája sokszor a háttérben zajlik, és valós fordulatot erdményez. 
  Nem volt ez most sem másképp. Rengeteg technikai nehézségen túlvergődve, elkeseredésből reménység, szomorúságból öröm lett.
  És ami a legfontosabb: a gyerekekhez sikerült a reménységet és örömet eljuttatni a budaörsi és a törörkbálinti otthonban.
  Csokitojások, azok megkeresésének izgalma. Igeverssel, névre szóló üzenettel ellátott csokik formájában. És a rájuk-gondolás felejthetetlen élményével. 
  Nagyon köszönöm mindenkinek a segítségét:
   a gyülekezet anyagi, szellemi támogatását, Dórinak, Mike Debinek, Uzonyi Petinek, Pannának a derekas helytállást.
  Egy üzenetet adtunk át:
  "Mit keresitek a holtak közt az élőt, nincsen itt, mert feltámadt" Lukács 24:5
  Ez volt megjelenítve a csokikon.
  Azt tisztáztuk a gyerekekkel, hogy a keresés során nagyon fontos tudni egy alapelvet: ott érdemes dolgokat keresni ahol vannak. Ez nagyban hozzájárul a rátalálás sikerességéhez. Ezzel a remek tudással gazdagodva láthattak neki a csokik megkeresésének.
  A tanítványok nem jó helyen keresték Jézust Húsvétkor. Már nem volt a sírban. 
  Áttörést hozott az életükben a pillanat, amikor rátaláltak, amikor rájuk talált.
  Az az imádságunk továbbra is, hogy ezek a gyerekek is átélhessék ezt: találjanak rá Jézusra.
  Így lesz igazi örörmük, reménységük és igazi Húsvétjuk.
   
  Áldást!
  Krisztián
   
   
  [comment] => [html_description] => preakció húsvét [html_keywords] => preakció húsvét [html_title] => preakció húsvét [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2021-04-15 11:44:01 [date] => 2021-04-15 11:44:01 [view] => articles_view ) [52] => Array ( [id] => 811 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Pünkösd a Kőhegyen [alias] => punkosd_a_kohegyen [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Pünkösd a Kőhegyen [content] =>
  • Válasszatok valamelyik kérdésből:
  • Miben szólított meg Pisti igehirdetése? Melyik gondolat ragadt meg?
  • Mit jelent számodra a Szent Szellem?
  • Mikor és hol érzed leginkább Isten jelenlétét?​

  • Olvassátok el: Lukács 24:50-54

  Jézus mennybemenetele

  Ezután kivitte őket Betániáig, felemelte a kezét, és megáldotta őket. És miközben áldotta őket, eltávolodott tőlük, és felvitetett a mennybe. Azok pedig leborulva imádták őt, majd nagy örömmel visszatértek Jeruzsálembe; mindig a templomban voltak, és áldották Istent.

  Micsoda 40 napon voltak túl a tanítványok!

  A feltámadás után Jézus sokszor megjelent tanítványai előtt - bezárt szobákban jelent meg, sétálókhoz csatlakozott, megmutatta, hogy még mindig tudja, hol lehet halat fogni, és reggelit főzött a tengerparton. Jézus helyreállította a lelküket a keresztre feszítés traumája után, és újra megbízta őket, hogy menjenek el a világba és osszák meg a királyság örömhírét. Mindez drámai módon csúcsosodik ki, amikor a szemük elõtt vitetett fel a mennybe. Sok okuk van az ünneplésre!

  Most nekünk is van okunk az ünneplésre. 

  Egy pár perces csend, gondolkozás után osszál meg egy-két olyan eseményt, amikor az elmúlt év traumás időszakában Jézus becsatlakozott melléd. Olyan történést, amiben felfedezted Isten szeretetét, helyreállítását.

  • Vigyük ezeket Isten elé közös dicsőítésben.

    

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  •  
  • Második kör - 10 p

  Visszatérünk az igevershez. Képzeljük magunkat bele a történetben. Ez a környezet, ahol vagyunk, nagyon inspiráló hozzá. Fent vagyunk a hegyen Betánia közelében. Süt a nap. Az Úr Jézus keze áldásban kinyújtva. 

  Az ige felolvasása közben ezekre a kérdésekre figyelj:

  Mit látok és hallok, amikor megáld engem? Hogyan érzem magam abban a pillanatban, amikor felvitetik a mennybe?

  Olvasd fel még egyszer a csoportnak: Lukács 24:50-53

  Jézus mennybemenetele

  Ezután kivitte őket Betániáig, felemelte a kezét, és megáldotta őket. És miközben áldotta őket, eltávolodott tőlük, és felvitetett a mennybe. Azok pedig leborulva imádták őt, majd nagy örömmel visszatértek Jeruzsálembe; mindig a templomban voltak, és áldották Istent.

  Kis csend után ezekkel a kérdésekkel tegyetek egy kört:

  Mit látok és hallok, amikor megáld engem? Hogyan érzem magam abban a pillanatban, amikor felvitetik a mennybe?

  • Ezt követően énekeljünk el újabb 3 dalt közösen - 5 p
   
  [comment] => [html_description] => Pünkösd a Kőhegyen [html_keywords] => Pünkösd a Kőhegyen [html_title] => Pünkösd a Kőhegyen [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2021-05-21 14:41:16 [date] => 2021-05-21 14:41:16 [view] => articles_view ) [53] => Array ( [id] => 812 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Szeretnél többet megtudni Istenről? [alias] => szeretnel_tobbet_megtudni_istenrol_ [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Szeretnél többet megtudni Istenről? [content] =>

  <iframe src="https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScR-veOm8fbjMwhKn0voBpLmR2Idh1tppxyNevUmytGr2xcRg/viewform?embedded=true" width="640" height="747" frameborder="0" marginheight="0" marginwidth="0">Betöltés…</iframe>

  [comment] => [html_description] => Szeretnél többet megtudni Istenről? [html_keywords] => Szeretnél többet megtudni Istenről? [html_title] => Szeretnél többet megtudni Istenről? [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2021-06-04 15:47:59 [date] => 2021-06-04 15:47:59 [view] => articles_view ) [54] => Array ( [id] => 816 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Gyülekezeti közösségi nap [alias] => gyulekezeti_kozossegi_nap [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Gyülekezeti közösségi nap [content] =>

  Júlis 4-én 10 órakor közösségi nap Pákozd-Sukoró Vadasparkban.
   
   
  A vadasparkon belül fogunk kibérelni egy fedett, beülős területet, ahol kényelmesen el fogunk férni.
  A napsütés vagy eső elől is megvéd, és klasszul lehatárolja a területet is. Mosdók is vannak a közelben.
   
  A célunk, hogy tudjunk valamit pótolni a sok elmaradott találkozásból, beszélgetésből, közös Istenélményből.
   
  A gyülekezet közös grillezős valami amerikai étellel készül (valószínű hotdog), délutáni kalória kiegészítéssel.
  Kérünk hozzatok italt magatoknak és ha módodban áll sütit, desszertet amit bedobunk a közösbe.
  Vízcsap van a "táborhelyen".
   
  A költségek tekintetében a résztvevőknek az utazást és a vadaspark területére való belépődíjat kell állni. Ez a példa kedvéért 2 felnőtt 2 gyermek esetén 4400 ft.
  Amennyiben nehézséget okoz a költség kigazdálkodása, akkor kérlek bizalommal jelezd ITT a diakóniai szolgálat felé. Szeretnénk, ha minél többen össze tudnánk gyűlni.
   
  Védettségi nem kell.
   
  Vihar esetén elmarad, de kisebb esőt simán átvészelünk.
  [comment] => [html_description] => Gyülekezeti közösségi nap [html_keywords] => Gyülekezeti közösségi nap [html_title] => Gyülekezeti közösségi nap [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2021-06-28 14:41:30 [date] => 2021-06-28 14:41:30 [view] => articles_view ) [55] => Array ( [id] => 847 [youtubelink] => [language_id] => 1 [title] => Segélyezési gyűjtőpont [alias] => segelyezesi_gyujtopont [place] => [room] => [device] => [type] => image [eventfor] => Publikus [short_content] => Segélyezési gyűjtőpont [content] =>
  Ezen a héten (kedd, szerda, csütörtök, péntek) 18.00-20.00 gyűjtőpontként funkcionál a Kőszikla Gyülekezet közösségi tere a Terraparkban.
  Az adományokat pénteken tovább szállítjuk a logisztikai központunkba onnan pedig a Nyugat-Ukrajnába érkező belső menekültek ellátására, az ukrán határ térségébe, és országosan is már.
  Jövő héten (kedd, szerda, csütörtök, 03.08-03.10) bővítjük és napközben is 10.00-14.00 között várjuk a felajánlásokat. 
  Kapcsolattartó: Szabados Zoltán - 06 20 886 3848
  [comment] => [html_description] => Segélyezési gyűjtőpon [html_keywords] => Segélyezési gyűjtőpont [html_title] => Segélyezési gyűjtőpon [image_id] => [image_name] => [image_extension] => [image_orig_filename] => [image_filesize] => [image_width] => [image_height] => [image_thumbnail_size] => [soundfile_id] => [soundfile_name] => [soundfile_extension] => [soundfile_orig_filename] => [soundfile_filesize] => [page_type_id] => 6 [page_type_name] => News [page_type_alias] => news [list_template] => template_base.php [template] => template_base.php [controller] => ControllerPages [created_by] => Zoltán Szabados [created_at] => 2022-03-02 10:51:34 [date] => 2022-03-02 10:51:34 [view] => articles_view ) )
 • Segélyezési gyűjtőpont
 • Gyülekezeti közösségi nap
 • Szeretnél többet megtudni Istenről?
 • Pünkösd a Kőhegyen
 • PreAkció húsvét
 • adóbevallás
 • Ima és böjt
 • A VIGYÁZÁS NEM FÉLELEM, HANEM FELELŐSSÉG!
 • FELHÍVÁS VÉRPLAZMAADÁSRA!
 • Koronavírus alap
 • Ki volt Jézus?
 • HÍRLEVÉL
 • Első lépések
 • Isten személyes megismerése
 • Dalok - CsikiPiknik
 • A BudaSzíve Baptista Gyülekezet öt éve alapult, Fülöp Áron és felesége Mogi plántálásával. A gyülekezet azóta évről-évre gyarapodik, de még mindig családias hangulatot mondhat magáénak. Augusztus 9-én vasárnap, meghitt hangulatú istentiszteleten ketten tettek bizonyságot arról, hogy megtértek és újjászülettek.
 • Cipősdoboz Akció 2018
 • Adatkezelési tájékoztató
 • Kőszikla Kiscsoportok
 • Betlehemi utazás
 • CIPŐSDOBOZ AKCIÓ 2016
 • A Budaörsi Naplóban is írtak a bemerítésről: http://www.budaorsinaplo.hu/kultura/20160919/hitvallo-bemerites-a-terraparkban
 • Vajon mit mond a Biblia a kölcsönadásról?
 • A fiatal BudaSzíve Gyülekezet igen büszke lehet arra az elhivatottságra, amit képvisel. A főváros zakatoló szívében csendességet hozni és megismerhetővé tenni Istent azok számára, akik még nem ismerik őt, és közelebb hozni azoknak, akik vágynak oltalmára, nem kis feladat. Bár csak október óta működik a BudaSzíve, mégis négyen, már náluk felkészülve vetették magukat a vízkeresztség alá. A júniusi...
 • Persbiter avatás Pünkösdkor
 • Gyülekezet takarítása
 • Talán már hívőként te is találtad magad szemben komoly betegséggel, akár olyannal is, mely halálos lehet. Mégis, hogyan viszonyuljunk egy ilyen helyzethez, egy ilyen súlyos állapotban lévő emberhez?
 • KREATÍV ANGOL NYELVI TÁBOR - 2016 - elmarad
 • Önkéntes munka - Felhívás
 • Testi érintés - az ötödik szeretet nyelv Az érintés, mint az ötödik szeretet nyelv volt a téma ​a negyedik heti Istentiszteleten a Kőszikla gyülekezetben. Az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás, a szívességek után a testi érintés felismeréséről beszélt Durkó István, lelkész. Az egyik legérzékenyebb, legfélreérthetőbb szeretetnyelv helyes használatáról.
 • Minden Istentisztelet nyújt nekünk valami pluszt, amiből építkezhetünk. Megerősíthetjük a kapcsolatunkat az Úrjézussal, önmagunkkal, a családunkkal, a gyülekezeti tagokkal. Most vasárnap sokan éreztük úgy, hogy az elhangzott szavak személy szerint nekünk szóltak.
 • Szellemi és lelki egészség szeminárium
 • ÜNNEPEINK - ilyen volt a karácsony és a szilveszter a Kősziklában
 • A házasság művészete
 • A rendhagyó igehirdetésen a kisebb gyerekek szavaltak, a nagyobbak a karácsonyi csodáról játszottak színdarabot, és rajzfilm részleteket néztünk a közelgő szenteste, Jézus megszületése tiszteletére.
 • A harmadik gyertyát gyújtottuk meg az adventi koszorún, és sorra vettük az üdvtörténet fontosabb eseményeit.
 • Az IMB szervezet misszionáriusai mintegy hat éven keresztül dolgoztak velünk együtt a Kőszikla gyülekezetben...
 • Várom Őt
 • CIPŐSDOBOZ AKCIÓ 2016
 • Vasárnapi beszámoló - november 1.
 • Értékesebb a pénznél is
 • Durkó István, a Budaörsi Kőszikla gyülekezet lelkésze, a Magyarországi Baptista Egyház missziós vezetője október első hétvégéjén Kárpátaljára látogatott a Kárpátaljai Baptista Gyülekezetek meghívásából.
 • Köszi - GY.I.K.
 • kirándulás ELMARAD
 • Minden évben egy tavaszi vasárnap a Csiki Közösségi Kertben rendezzük meg az összejövetelünket, ahol sütünk, főzünk és jókat beszélgetünk.
 • Ajánlott anyagok
 • A kezdeti lelkesedés könnyen elkopik, az idő múlása pedig demotiválttá tesz és visszatérsz a régi szokásaidhoz. Nagyon nehéz a végső célt mindvégig fejben tartani.
 • Egy új helyre költözöl. Megtalálod, hogy hol fogsz lakni és dolgozni. Beíratod a gyerekeid az iskolába. De ahol letelepedsz, gyülekezetet találni egy jóval hosszabb és bonyolultabb folyamat.
 • Amire egy, a férjem hiányosságairól készített leltár megtanított.
 • Szerelembe esni izgalmas volt, az esküvő is csodálatosan sikerült, de az azt követő évek rémálommá váltak. Egy nehéz nap után a házaspár azon tűnődött: „Hogyan jutottunk idáig?”
 • „Nyerni szeretnék, teljesen mindegy, hogy hány aranyam van. Számomra az jelenti a motivációt, hogy évről évre legyőzzem a világot.” (Kovács Katalin)
 • Lehet, már nagyon szeretnél megházasodni, de nem bölcs dolog addig felkötni a nyakkendőt amíg a menyasszonyod problémája az arcára van írva.
 • Az én tanácsom a következő: ne érd be kevesebbel mint Isten legjobbjával. Manapság túl sok keresztény nő megelégedik egy Izmaellel, így a türelmetlenségük belekényszeríti őket egy boldogtalan házasságba.
 • A TV feltalálása előtt a gyerekek mindig kint játszottak, de most, egy a legalapabb kábeltévés csomag is tartalmaz annyi csatornát, hogy a nap 24 órájában elszórakoztassa őket.
 • Az élet sokkal komplikáltabb és nehezebbé vált, ami rákényszerített bennünket arra, hogy sokkal jobban belekapaszkodjunk egymásba és Istenbe.