Szellemi és lelki egészség szeminárium

Dr. Evan Parks – Szellemi és lelki egészség szeminárium - Miért tesszük azt, amit teszünk?

Miért halasztgatunk dolgokat, félünk a kudarctól, válunk perfekcionistává, próbálunk másokat megváltoztatni, kerülni a felelősséget és idő előtt feladni az álmainkat? Hogyan tudnak az emberek túllépni az aggódáson, depresszión és  függőségeken? Szükségünk van egy olyan keretrendszerre, amelynek segítségével megérthetjük az embereket, a gondjaikat és olyan változást idézhetünk elő, amely az  igazságon alapul és valódi reményt kínál. 
Négy alkalommal vasárnaponként, 18.00 és 20.00 között tartjuk. Január 24., Január 31., Február 14., Február 21.
A szeminárium minimum 6 fő jelentkezése esetén indul el.
Jelentkezés: szabados.zoltan<kukac>kosziklagyulekezet.hu címen január 22-ig.

Négy részben olyan témákat dolgozunk fel, mint:

Nevezzük nevén a problémát

Annak ellenére, hogy milyen óriási gondok vannak a világban és bennünk, küszködünk azzal, hogy rájöjjünk, mi is okozza a szenvedésünket. A bűn miatt nem vagyunk képesek sem magunkat, sem másokat tisztán látni. Elrejtőzünk, másokat okolunk és nem vállalunk felelősséget a tetteinkért. De Isten a mi oldalunkon áll és cselekszik. Megnyitja a szemünket arra, hogy mi rossz és mire van szükségünk. Ezért van bennünk egy új és erőteljes vágy, hogy szeressünk és engedelmeskedjünk.

A nem működő megoldások

Létrehozunk egy képet az elménkben arról, milyen elvek szerint szeretnénk élni, kikkel szeretnénk időt tölteni, mit akarunk birtokolni, mit szeretnénk megtapasztalni. Az életünkben tapasztalható problémák kialakuásához a szükségeink betöltésére tett legjobb erőfeszítéseink vezetnek. Az a szívünk vágya, hogy a jó és igaz dolgok vezéreljenek mindket, ehhez viszont meg kell bíznunk Isten tervében és gondoskodásában, hogy Ő tölthesse be a szükségeinket.

Belső és külső irányítás

Azt hisszük, hogy a boldogtalanságunkat külső események okozzák, és ezért másokat próbálunk irányítani és megváltoztatni, hogy boldogok legyünk. A cselekedeteink mozgatórugói azonban belülről fakadnak, nem külső eseményekből. Ahogy tanuljuk, hogyan legyünk igazak és felelősek, a problémákról alkotott képünk is megváltozik. Egy új életszemlélettel felfedezzük, hogy sokféle lehetőségünk van arra, hogy hatékonyan megoldjuk a problémákat.