Misszionáriusoktól búcsúztak Kárpátalján

Durkó István, a Budaörsi Kőszikla gyülekezet lelkésze, a Magyarországi Baptista Egyház missziós vezetője október első hétvégéjén Kárpátaljára látogatott a Kárpátaljai Baptista Gyülekezetek  meghívásából. A Kőszikla Gyülekezetet Pataki Dávid is képviselte, a László Klári és László Imre misszionárius búcsúztatására szervezett hálaadáson.

Az ünnepséget megelőzte, a szombati napon tartott egynapos keresztény kurzus, a Zápszonyi Magyar Baptista Közösség imaházában, ahol Durkó István a bibliai elvű vezetésről, míg Pataki Dávid a keresztény életvezetésről tartott előadást a helyi gyülekezeti elöljárók, szolgálók részére.

A kárpátaljai magyar baptista testvérek vasárnapra szervezték a búcsúztatást. A beregszászi magyar főiskolán lelkesítő beszéd hangzott el Papp János, a magyarországi baptista egyház elnökétől, azokról az elődökről, akik Kárpátalján évtizedeken keresztül szolgálták hűségesen az evangélium hirdetésének ügyét, a magyar gyülekezetek fennmaradását és fejlődését.

László Imre és felesége, László Klári immáron nyolc éven át szolgáltak Kárpátalján, a budaörsi Kőszikla Baptista Gyülekezet és az IMB missziós szervezet kiküldetésében.

A hálaadó Istentisztelet, - a búcsúztatás mellett - nagyszerű lehetőség nyújtott az új generáció bemutatására is. A fiatal lelkészek és szolgálók eredményes munkájának köszönhetően növekedésnek, fejlődésnek indult a Kárpátaljai baptista közösség, egyre több helyi fiatal szívében és lelkében vet gyökeret Krisztus. Áldás volt megismerni a fiatal utánpótlás szolgálatát.