Vasárnapi beszámoló - november 1.

Az emlékezés vacsorája
 
November elsején szép számmal sorakoztak fel gyülekezetünk tagjai, hogy Isten megbocsátásának és elkötelezettségünk vacsoráját vegyük. Nemcsak új vendégek színesítették a Kőszikla hallgatóságát, hanem köszönthették egymást azok is, akik már régen találkoztak. 

Láthatóan vége már az indián nyárnak, hiszen valóban tele volt a Kőszikla bázisa. Sokan jöttek el azok közül is, akik ritkábban járnak, vagy akik éppen gyógyulóban vannak egy betegségből, vagy máshová is szólítja őket a kötelesség. Még a babaszoba is telt házas volt, külön áldás volt látni a legkisebbeket.
 
A sor is szép hosszú volt az Úrvacsora asztala előtt. Hiszen van jelentősége annak, hogy megtörjük a kenyeret és kitöltjük a bort. Jézus értünk halt meg, emlékezett mindenki, aki vett az Úrvacsorából.
 
A múlt heti és a mostani Istentiszteleten két összefüggő résszel foglalkoztunk: Pálék ciprusi útja valamint a történelmi és személyes reformáció hatása . Az elhangzottak tanulságos eleme, hogy mindkettőnek az alanya a Szentlélek. Emlékezzünk, hogy múltkor arról hallottunk az Isten vezetése kapcsán hogy a Szentlélek választotta ki Barnabást és Pált missziós szolgálatra, most pedig arról volt szó, hogy a Szentlélek küldi ki őket, és szól általuk!!
 
Milyen alapelv vonható le ebből? Láthatjuk hogy a missziók, az egyházak, gyülekezetek alakuljanak meg, emberek térjenek meg.  Isten,  ötlete és Szentlelkén keresztül választ ki, küld el és használ a szolgálatban embereket. 
 
Tóth Krisztián az igehirdetésben kiemelte, a reformáció nem lázadás vagy politikai mozgalom hanem lelki és szellemi visszatérés a forráshoz! Krisztushoz, az Ő igéjéhez; és az ős keresztyén 2000 éves alapelvekhez!!
Arról szól, hogy legyen fontos a vágyunk: egyszerűen és őszintén Isten személyes, mély megismerése. Hiszen túl sok minden rakódott ránk ami elfedi a lényeget. Pedig a lényeg: CSAK TE = egyedül Krisztus! 
Tóth Krisztián továbbá hangsúlyozta Jézus Krisztus kizárólagosságát: Az 5 SOLA - a reformáció alapelvei - hangosan beszélnek ma is hogy EGYEDÜL / CSAK -> az írás, a hit, a kegyelem, Krisztus, és csak Istené a dicsőség! 
 
Amennyiben lemaradtál, olvasd el az Apostolok Cselekedeteinek 13:4-12 részeit, és hallgasd meg a youtube-on Pintér Béla: "Nincs más csak Te, egyedül, így egyszerűen..." dalát