Vasárnap beszámoló - 2016. január 17.

Bár túl vagyunk a Vízkereszten, a karácsonyfa szépítette még a környezetünket vasárnap, amikor telt házzal gyűltünk össze a Kősziklában.

Vendégeket is szép számmal köszönthetett Tóth Krisztián az alkalom "házigazdája". A zenei vonalon meglepetésben volt részünk, Komáromi Krisztián újra a dobok mögé ült,  - a közös imánk eredménye a felépülésért, így nemcsak láthatóvá, hanem hallhatóvá is vált -, hiszen még gazdagabban szólt a dicsőítő zene.  

Az igehirdetés vasárnapi témájában Ruth könyve kapta a főszerepet. Durkó István, a gyülekezet lelkésze, mindig kitűnően prédikál, ám most egy kivételesen lélekemelő igehirdetést hallhattunk tőle. Nemcsak azért, mert meglepően jó párhuzamot vont múlt és jelen között a migráció, népvándorlás igencsak problematikás kérdéskörében, hanem, mert Ruth történetén keresztül tökéletesen rávilágított arra, milyen vékony is az a mezsgye, ami elválaszthatja az ember lelkivilágát a Náomi és Mára nevek jelentése: azaz a Boldogság és a Keserűség között. 

Vasárnap óta bizonyára sokan felütötték a Szentírást az említett történetnél, és találtak maguknak valami újat benne, amire eddig még nem figyeltek fel. Ám ha régen olvastad volna, vedd elő Ruth könyvét olvasd el, majd hallgasd meg felvételről Pista igehirdetését. Bár az egyik legrövidebb könyvek közé tartozik Ruth története, mégis velejéig tanulságos. 
 
{Eper}