Hogyan tovább?

 

Közeledés

 

Ha úgy döntesz, hogy szeretnéd rendezni az életedet Istennel, ha szeretnél elindulni azon a keskeny úton, amelyen kevesen járnak ugyan, de az életre visz, akkor kezdj el közeledni Istenhez. S ne feledd, Jézus azt ígérte, hogy aki őhozzá jön, azt semmiképpen sem fogja elküldeni.

Volt egy ember, Nikodémusznak hívták. Mai szemmel azt mondhatnánk, hogy minimum egy államtitkár volt a saját korában. Talán ezért, csak éjjel, titokban merte felkeresni Jézust, akinek ezzel semmi gondja nem volt, sőt, ezt mondta neki:

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa. Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében. Az ítélet pedig azt jelenti, hogy a világosság eljött a világba, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert a cselekedeteik gonoszak. Mert aki rosszat cselekszik, gyűlöli a világosságot, és nem megy a világosságra, hogy le ne lepleződjenek a cselekedetei.”

Mi, itt a  Kőszikla Gyülekezetben nem azért beszélünk ezekről és nem azért akarunk meggyőzni arról, hogy higgyél Jézusban, mert a taglétszámunkat szeretnénk növelni. Hanem azért beszélünk Jézusról, mert azt kérte, te is olvashatod a Bibliában nem egy helyen, hogy beszéljünk Róla a világnak. Beszéljünk róla, hogy te is megismerhessed őt ugyanúgy, mint ahogy mi is már megismertük.

A döntés egyedül a tiéd. Mi már döntöttünk.

 

Megismerés

 

A legtöbben minden nap ugyanazon az útvonalon haladunk végig az otthonunktól a munkahelyünkig. Szinte mindig ugyanazokkal az emberekkel találkozunk, ugyanazt a zenét hallgatjuk, szinte napról-napra ugyanazt a rutint követjük. Elhaladunk egy-két templom mellett, de igazából semmi, de semmi nincs, ami a hétköznapokban Istenre utalna.

Arról, hogy Isten valóban létezik és ő milyen valójában, arról pedig tényleg nem szól semmi.

Az Isten mélyebb megismeréséhez el kellene jönnöd közénk, ahol leginkább erről beszélgetünk. Emellett fontos lenne még, ha elkezdenéd a Bibliát olvasni. Bármilyen furcsán is hangzik, először a Szentírás második felénél kellene kezdened, az Újszövetségnél, az evangéliumoknál, melyek Jézus életéről szólnak. Ha nincs Bibliád és szeretnél egy sajátot, tudunk neked adni egyet ajándékba is.

A Kőszikla Gyülekezetben vasárnaponként egy-egy témáról hallhatsz prédikációt, az összejövetelünk előtt vagy után pedig felteheted a kérdéseidet. Biztosak vagyunk abban, hogy neked is vannak megválaszolatlan kérdéseid. Ha zavar a sok ember, hét közben eljöhetsz egy-egy kisebb közösségünkbe is, amit mi úgy hívunk, hogy „házicsoport”.

Az egész csak a Te döntéseden múlik.

 

Megtérés, bemerítkezés (keresztség), úrvacsora

 

Ha szilárd benned az elhatározás a megtérést illetően, csak jelezned kell. Mi nem  kényszerítünk senkit erre. Bár Isten azt akarja, sőt, parancsolja minden embernek, hogy térjen meg.

Ahhoz viszont, hogy ez a döntés a te szabad elhatározásod legyen, neked kell lépned. Ahogy a fenti igerészben olvashattad, aki hisz Jézus krisztusban és az Ő váltság-munkájában, Isten azt az embert nem ítéli el, mivel örök életet nyert!

A bemerítkezés (keresztség) egy olyan, a megtérést követő szent cselekedet, mely Isten parancsa minden hívő számára. A teljes víz alá merülés majd a víz alól való feljövetel Jézus Krisztus halálával és feltámadásával való azonosulást jelenti.

Az úrvacsora vétele – hasonlóan a bemerítkezéshez (keresztséghez) – szintén Jézus parancsa az egyház számára. Ilyenkor, miután imádkoztunk, a kenyér Jézus testét, a bor pedig Jézus vérét jelképezi. Mindezek olyan jelképek, melyek a hitünk megvallását, megerősítését és az Istennel való kapcsolatban való elköteleződésünket fejezik ki.

 

Együtt járás az örökkévalóságig

 

Amikor két ember összeházasodik, mindketten megfogadják, hogy ásó, kapa, nagyharang sem választhatja el őket egymástól. Viszont az ember igazából csak öt, tíz, tizenöt év „együtt járás” után kezdi felfogni, mit is jelent ez valójában.

A házasságkötéshez hasonlóan a megtérés sem lehet azonos az ember életének egy nehéz időszakában hozott átmeneti fellángolással. A megtérés egy (örök) életre szóló döntés kell, hogy legyen, de majd csak évek múlva fog kiderülni, hogy ez az elhatározás mennyire volt szilárd, mennyire vagy hűséges Istenhez.

Ha megtérünk és megkeresztelkedünk, az nem jelenti azt, hogy sohasem fogunk bűnöket elkövetni. Nem jelenti azt, hogy egyik pillanatról megváltozik az életünk, és minden problémánk megoldódik.

Hanem azt jelenti, hogy a mennyben felírják a nevünket az élet könyvébe és amíg a keskeny úton járunk, addig a nevünk ott is marad!

 

Ha további kérdésed van keresd fel bizalommal lelkipásztorunkat, Durkó Istvánt. lelkesz<kukac>kosziklagyulekezet.hu

Szeretnél fejlődni a hitedben? Lapozz ide.