Köszi - GY.I.K.

GY. I. K. - gyakran ismételt kérdések

 

  • Mi az a Köszi Gyerek Klub?

A Köszi egy rövidítés – Kőszi(kla) Gyülekezet gyermekalkalmának neve. A Köszi Gyerek Klub olyan 1 órás alkalom, ami időben illeszkedik az istentisztelet időtartamához, és lehetőséget biztosít a szülőknek arra, hogy részt tudjanak venni az istentiszteleten és kicsit elcsendesedjenek, a gyerekeknek pedig arra, hogy korosztályuknak megfelelő csoportokban, foglalkozáson vegyenek részt szeretetteljes légkörben.

 

Iránytűnk:        

            Útravaló élmények, hitben, szeretettel, minden napra!

 

  • Honnan tudom, melyik csoportba tartozik a gyermekem?

Ha már jár oviba, akkor a HARMATCSEPP ovis csoportot keressétek.

Az alsó tagozatosoké a KINCSKERESŐ csoport.

A felsősök pedig a HAL-adó csoporthoz tartoznak.

 

  • Mikor kezdődik a foglalkozás, és mikor ér véget?

A foglalkozások nem 10 órától indulnak, hanem akkor, amikor a tanítás elkezdődik. Ezt jelezni is szokták. Amikor a „most pedig elengedjük e gyerekeket a foglalkozásokra” mondatot hallod, akkor jött el az ideje, hogy bekísérd vagy elengedd. Ezek hossza illeszkedik a tanítás hosszához, általában 1 órás.

A csemetédet rád bízzuk a maradék időkben, hogy az érkezéstől a távozásotokig minden rendben legyen.

A biztonságuk érdekében a gyerektermekben, konyhában (szülői) felügyelet nélkül nem tartózkodhatnak a gyerekek.

Köszönjük, hogy együttműködsz velünk ebben.

 

  • Mi történik a foglalkozás alatt a gyerekemmel?

Csupa jó dolog. Játszik, barátkozik, szeretetteljes légkörrel vesszük körül, és segítjük a beilleszkedését. Úgy igyekszünk hitben útravalót adni neki, hogy az élmény legyen a számára – a korosztályi sajátosságokra koncentrálva.

 

  • Az én gyermekem még nincs 3 éves, milyen lehetőségeim vannak?

Gondoltunk a picikre. A nagy terem mellett egy ablakkal elválasztott babaszoba biztosítja anya és baba kényelmét, ahol elláthatod a gyermekedet. A szobában van kihangosítás, így semmiről nem maradsz le.

Ennek a szobának a tisztaságára különösen figyelünk, így mindenki cipő nélkül használja, és 3 év alatti gyerekek (és szüleik) számára tartjuk fenn.

 

  • A foglalkozás idején kívül van-e gyerekfelügyelet?

Az érkezéstől a gyerekalkalomig (kezdés, éneklés alatt) és a foglalkozás utáni közösségi időben a rád bízzuk a gyermeked, hogy legyen olyan idő, amit itt ti is közösségben tudtok tölteni egymással.

A zenei résznél (dicsőítés) nyugodtan legyetek a nagyteremben, a tapasztalatunk az, hogy egy kis otthonról hozott játékkal, színezővel szívesen töltik még a kisebbek is bent az időt.

 

  • Szükséges-e váltócipőt hoznom a gyermekemnek?

Ha a gyermeked ovis korú, akkor a Harmatcsepp csoportban sokat kúszik--mászik, játszik majd, ezért kérjük, hogy legyen nálatok váltócipő vagy szandál. A többi csoportban nem szükséges.

 

  • Maradhat-e felügyelet nélkül a termek valamelyikében?

A biztonságuk érdekében a 14 év alatti gyerekek a gyerektermekben és a konyhában (szülői) felügyelet nélkül nem tartózkodhatnak, így az eszközöket sem használhatják (tábla, táblafilc, flipchart papír stb.). Kérjük a segítségedet ennek a kérésnek a közvetítésében a gyermeked felé.

 

  • Szükséges-e a jelenlétem a csoportalkalmakon?

Ha újak vagytok nálunk, és ovis korú a gyermeked, akkor a tanítók kérhetik, hogy vegyél részt pár gyerekalkalmon, ha úgy látják, hogy a csemetédnek ez segítséget és biztonságérzetet nyújt. Ezzel is azt szeretnénk elérni, hogy kialakuljon egy bizalom benne, feloldódjon, és szívesen jöjjön a foglalkozásra.

 

  • Van-e olyan területe a helyiségeknek, ahol kifejezetten nem tartózkodhat a gyermek?

Igen, vannak olyan részei a nagyteremnek, ahol a gyerekek nem tartózkodhatnak, szintén saját biztonságuk és az eszközök megóvása érdekében. Ez a hangszeres terület és a hangosításhoz kapcsolódó műszerekkel teli sarok, hátul.

 

  • Kihez fordulhatok, ha további kérdéseim vannak?

Keresd bátran a tanítókat, érdeklődj nyugodtan, hogy ki tartja az éppen aktuális foglalkozást, és tedd fel a kérdésed.

Készséggel állunk rendelkezésedre és a gyermekedére is!

 

…és amit mi kérünk:

Kérlek, oszd meg a tanítóval az alkalom előtt, ha bármilyen fontos információd van, amit hasznos lehet tudnunk a gyermekedről.

 

Köszönjük! 

Köszi Gyerek Klub tanítói