Vasárnapi beszámoló - december 13.

 
A harmadik gyertyát gyújtottuk meg az adventi koszorún, és sorra vettük az üdvtörténténteket. Lelkészünk, Pista felhívta figyelmünket a világban most történő fontosabb eseményekre, és azok összekapcsolódására azzal, ami még elöttünk áll a Krisztus második eljöveteléig. Beszélt Jézus tanításairól a végidőkkel kapcsolatban. Közösen gondolkodhattunk el arról, hogy mire kell vigyázni és pontosan mit is várunk advent idejében önmagunktól, egymástól. Lelkesített bennünket, hogy álljunk meg hét közben egy kis időre, és imádkozzunk a tisztánlátásért!
 
Az Igehirdetéssel egyidőben gyermekeink is kaptak tanítást. A haladó csoportban Kovács Kriszta vezetésével  a sóról volt szó. S miért éppen e fűszerről? Mert Jézus azt mondta az őt körülülő prófétáknak: "Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek."
A gyerekek megállapították, hogy a só értékes is nemcsak azért mert ízt ad, hanem mert a só felemel/fenntart, a só fertőtlenít, a só szomjassá tesz, és nem utolsó sorban konzervál, tartósít. És remélhetőleg megtanulták, hogy mindez rájuk is vonatkozik. 
 
Az óvodások a harmatcsepp csoportban Gergely Lizával és Carrie Parksszal mesét olvastak, karácsonyi dalt tanultak, kicsit összekeverték a térdüket, talpukat amikor már elég gyorsan kellett énekelni, de annál nagyobb volt a vígadság, és a legvégén papírból karácsonyfát készítettek. 
 
Huszadikán vasárnap már nemcsak a negyedik gyertya lángja lobban fel, hanem közösségünk csodaszép karácsonyfája is vár bennünket, hogy együtt ünnepeljünk! Gyertek el! 
 
Áldott hetet! 
 
[eper]