Miért Jézus?

Szükség van-e Istenre?

 

A Biblia több olyan történetről is beszámol, amikor olyan emberek keresték fel Jézust, akiknek mindenük megvolt, ám az életükből mégis hiányzott valami.

Az emberiség történelmét végigkísérik a különböző hit-, és filozófiai rendszerek, az elmúlt néhány évszázadban pedig a tudomány fejlődésével párhuzamosan egyre többen gondolták úgy, hogy hitre, Istenre semmi szükség.

Mégis a hit, a vallás, a természetfeletti keresése aktuálisabb, mint valaha. Számtalan újság, blog, könyv, film keresi a választ a cselekedeteink helyességére, a halál utáni életre, vagy a létezésünk céljára.

Te is eljutottál erre az oldalra, mert kíváncsi vagy, milyen válaszaink vannak a kérdéseidre.

Az ember általában, amíg erősnek és sikeresnek érzi magát, nem igazán foglalkozik a fenti kérdésekkel. Ha viszont gyenge, beteg, amikor rosszul mennek a dolgai, elbizonytalanodik és magyarázatokat, kapaszkodókat vagy éppen bűnbakot keres és a hit, a vallás felé fordul.

Ezért gondolják sokan úgy, hogy a hit, a vallás, az Isten keresése a gyengék és sikertelenek pótszere.

Mások pedig látva a vallás, vagy akár a kereszténység nevében elkövetett borzalmakat, gonoszságokat, teljesen elutasítanak mindenféle istent.

Sokan pedig egy saját istent alakítanak ki maguknak, mert ez a megoldás sokkal kényelmesebbnek tűnik a számukra, mint megváltozni.

 

Miért Jézus?

 

Nos, ha ennyiféle vallás van, olyan sok Isten és ennyi különböző motiváció, mi miért Jézust követjük? Legfőképpen azért, mert az igazi kereszténység elsődlegesen nem egy tanrendszert jelent, (nem egy mit szabad és mit nem listát), hanem egy személynek a megismerését és követését.

Aki nemcsak példát mutatott, hanem meg is halt a bűnösökért. De nemcsak a halált vállalta, hanem képes volt arra is, hogy feltámadjon a halálból.

Mindannyian, akik egyszer már találkoztunk Jézussal, újra és újra átéljük ezt a találkozást. S ami a legfontosabb, nem csapunk be senkit. Sem magunkat, sem mást. Ez a találkozás nem szemmel látható módon jött létre, hanem a szívünkben, a tudatunkban, az érzéseinkben, a sejtjeinkben; és meg vagyunk győződve arról, hogy minden ember a feltámadás után testben is találkozik majd, személyesen Vele. Nem a jócselekedeteink miatt, hanem kizárólag a beléje vetett hit miatt. 

Ez a találkozás a számunkra örömteli lesz, míg a többi ember számára nem lesz az.

Ebben a kapcsolatban nincs harmadik személy. Nincs közvetítő, nincs egy barát, pap vagy lelkész. Ők legfeljebb segíthetnek, mivel ebben a kapcsolatban csak te és csak Jézus van jelen.

Erre a találkozásra hívunk téged is.

Érdekel, hogy milyen ez a találkozás? Lapozz ide.