2021.06.06. Madarász Gábor - Válts világot!

00:00

Válts világot!

Kérdések kiscsoportos feldolgozáshoz

Ha Isten országának állampolgárai vagyunk, teljesen más törvényszerűségekkel találjuk szembe magunkat.

2Korintus 4:18 
„Nem a látható dolgokat tartjuk szem előtt, hanem a láthatatlanokra figyelünk.”
 
Ha szeretnénk azt a bővölködő életet, amit Jézus ígért az Őt követőknek, fel kell vennünk a szemüveget, amin keresztül láthatjuk a valóságot.

Jn 10:10 "A tolvaj azért jön, hogy lopjon, gyilkoljon és pusztítson. Én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és bővelkedő életet!"

Isten Igéje az a szemüveg, amin keresztül ismerhetjük és láthatjuk az igazságot.

Pl, ha nem ismerem azt az igazságot, vagy csak nincs rajtam a szemüveg, hogy emlékezzek rá, hogy Jézus bennem él és velem van, akkor úgy fogok gondolkozni, érezni és cselekedni, mintha nem lenne ott velem,

vagy,

ha nincs rajtam a szemüveg, hogy emlékezzek rá, hogy Isten békességet ad, ha hozzá fordulok, akkor amikor aggódom, nem fogom megtapasztalni a természetfeletti békességet, így a Sátán meglop attól, hogy élvezzem a Jézus által felajánlott teljes életet.

 

Beszélgessetek arról, hogy hogyan nézhet ki az a bővelkedő élet, amit Jézus ajánl azoknak, akik az Ige igazságainak szemüvegén keresztül élik meg a mindennapjaikat. Rövidtávon és hosszútávon.

Te is úgy tapasztalod, hogy bár keresztények vagyunk, alapból mégsem a szemüvegen át látunk? Nem ez az első reakciónk. Vajon miért?

Mit veszítünk, amikor nem ezzel az örökkévaló szemlélettel járunk?

Szerinted mit jelent egy átlagos kedd délután felvenni ezt a szemüveget?

Mit jelent felvenni akkor, amikor nehéz helyzetben vagyok?

Mi az ami akadályoz abban, hogy viseljem a szemüveget?

Osszátok meg egymással, hogy ki hogyan emlékezteti magát ennek a szemüvegnek a viselésére.

Extra:

Galata 5:16-17
„Ezért azt javaslom, engedjétek, hogy a Szent Szellem irányítsa a viselkedéseteket. Akkor bűnös természetetek kívánságai nem fognak érvényesülni. Mert a bűnös természet a Szent Szellem ellen támad, a Szent Szellem pedig bűnös természetünk ellen. Ezek tehát állandó harcban állnak egymással. Ebből következik, hogy nem azt teszitek, amit szeretnétek.”

Beszélgethettek erről a belső harcról. Ki hogy éli meg. 
Ettől nem lehet megszabadulni, ez életünk végéig velünk marad. Nem leszünk jobbak!
Ezt fel kell dolgozni. Meg kell tanulnunk jól kezelni, elfogadni ezt a harcot és jól felkészülni a védekezésre és támadásra.
Ebben segít a szemüveg újból és újbóli felvétele.