2020.11.29. Heizer Tamás - Mit kezdjünk a félelemmel?

00:00

2020.11.29. Heizer Tamás - Mit kezdjünk a félelemmel?

1. Általánosan a témához... Mire emlékeztek, mi maradt meg? Volt-e valami, ami számodra jelentőssé vált? Akár azért mert fontos volt valami miatt, akár azért mert mást gondolsz róla?

2. Önreflexió: Hogyan van jelen a te életedben a félelem? Általában az élet milyen területeihez köthető? (több is lehet) Hajlamos vagy rá, vagy ritkán jelenik meg? Hogyan szoktál megküzdeni vele?

3. Téves megközelítésekról: Te találkoztál-e már valamelyik téveszmével, amiről szó volt? Egyet értettél-e azzal, hogy ezek rosszul megértett bibliai elveken alapulnak, vagy mást gondolsz? Volt-e problémád valamelyikkel?

4. Megküzdéssel kapcsolatosan: Mit indítottak el benned a következő gondolatok?
- Ha szembenéztél a félelemmel, akkor ne a félelemmel küzdj, hanem fordulj a szeret felé.
- Ha a szeretet felé fordulsz, akkor Isten felé fordulsz, Aki maga a szeretet.
- Legkönnyebben úgy tudsz Isten felé fordulni, ha a körülötted lévők felé fordulsz a szeretettel.
- A destruktív jellegű érzelmekaz emberi kapcsolatainkben "bent tartják" a félelmet, ha a szeretért megküzdünk az elűzi a félelmet.
- Ha a szeretet teret kap, a félelem kiszorul.

5. Legősibb félelemünkkel kapcsolatosan:
- Mit gondolsz arról, hogy a félelemek legmélyén tényleg az ítélettől való félelem él minden emberben. Akkor is ha képesek vagyunk elnyomni magunkban, táptalja lehet a többi félelemnek.
- Mit gondolsz arról, hogy Jézussal való kapcsolatunk az alapja, hogy ezzel meg tudjunk küzdeni?

6. Missziói szempontból: Van-e valaki a barátaid, ismerőseid között, akinek segítene ha hallaná ezt? Hogy tudnád átadni neki?

7. Az Igével kapcsolatban: Ez a textus nagyon mély értelmű. Volt-e valami benne, amire nem tudott az igehírdetés kitérni (az időkeret miatt), de téged megfogott, és kicsit mélyebbre akasrsz menni benne?