Még nem nagyszülő

 

Ha az itt felsorolt életszakaszok közül már olvastál néhány gondolatot a kamaszkorról, akkor ismerős lehet számodra azon kihívások sokasága, melyekre szülői oldalról megoldást kell találnunk. Minden kornak megvan a maga szépsége, ám amikor a gyerekek már nagyok, de még nem önállóak, talán az a legérdekesebb, legváltozatosabb, s egyúttal a legfárasztóbb időszak egy ember életében.

Nagyon sok bölcsességre és kegyelemre van szükség ahhoz, hogy azokat az erkölcsi elveket, értékrendet, melyet mi már magunkévá tettünk, hitelesen át tudjuk adni a gyermekeinknek. Ugyanakkor ott van az idős szüleinkről való gondoskodás feladata is.

A jó hír azonban az, hogy ilyenkor általában már az embernek kialakult egzisztenciája, hivatása van, amely a legtöbb feladatot tartogató életszakaszban stabil hátteret biztosít.

Gyülekezetünk vezetése, az igehirdetők, a szolgálatok vezetői nagyrészt ebből a korosztályból kerülnek ki, így képesek arra, hogy az élet szinte minden területére vonatkozóan gyakorlati, személyesen átélt tapasztalatokat tudjanak megosztani a közösséggel.