Még egyedül

 

Az embert Isten társas lénynek alkotta meg, megadva számunkra a vágyat és képességet, hogy Hozzá és más emberekhez kapcsolódjunk. Ugyanakkor az életünk különböző egymást követő szakaszokból áll, melyek egyformán fontosak és értékesek. Ilyen korszak az is, amikor már felnőttünk, de a párunkat még nem találtuk meg.

A Biblia tanítása alapján a házasság intézményét, egy férfi és egy nő kapcsolatát Isten hozta létre, melyben mindkét fél csodálatos módon kiteljesedhet. Az ide vezető út a fiatalkor, amikor még társ nélkül vagyunk, egyedül, ez az életszakasz nagyon sok szempontból egyedülálló.

Ezt a korszakot a tanulás, önmagunk megismerése, a személyiségünk megerősödése, az életre szóló barátságok kötése, az önállóságunk és a világ felfedezése teszi számunkra különlegessé.

A fiatalkori éveinket felkészüléssel, imádsággal, szolgálattal, családdal, barátokkal, valamilyen hobbi űzésével tartalmasan tudjuk megélni. Persze az egyedül álló hívő fiatal is vágyik társra, keresi a nagy "Ő"-t, azonban egy keresztény számára a legfontosabb szempont a másik fél Istennel való kapcsolata lesz.

A "még egyedül" állapot lehetőséget ad a fent említett területeken való fejlődés mellett a másik nem képviselőivel való ismerkedésre is. Fontos látni azonban, hogy a párkeresés nem lehet számunkra mindennél és mindenkinél fontosabb, mivel mi keresztények, Istennek tartjuk fenn az életünkben az első helyet.

Ugyanakkor a Krisztusba vetett hit egy olyan közös igazodási pont minden még egyedül lévő fiatal számára, amely jó alapot adhat arra, hogy Isten után egy életre szóló módon elkötelezhesse magát egy másik személy számra is.