Ismét egyedül

Isten terve szerint a házasságnak egy igazi szövetségi kapcsolatnak kell lennie, amelyben nem csak magunkért, hanem a társunkért is felelősséget vállalunk. Így a házasság biztonságot és sok örömöt jelent az életben.

A valóság azonban az, hogy sok házasság megromlik, aminek a következménye válás lesz.  A házasság felbontását a Biblia alapján nem tanácsoljuk senkinek, de ha megtörténik, mi mindent megteszünk, hogy segítsük azokat, akik átmennek ezen a traumán. Isten gyógyító munkáját ezen a területen már sokan átélték.

A másik hasonló trauma, amikor valaki elveszti a házastársát és egyedül marad. Az özvegység olyan állapot, amiről sokat beszél a Biblia, például a 68. zsoltárban, ahol azt mondja a zsoltáros:  “ ...az özvegyek védője az Isten” (Zsolt 68:6).  Akár egyedül marad, akár új kapcsolatba lép valaki, az Isten vezetése, irányítása mellett, teljes életet tud élni.

A közösségünkben több ehhez hasonló élethelyzetben lévő ember találta meg az otthonát, bizonyos esetekben pedig az új társát is.