Hogyan lehetek tag?

Csatlakozás a gyülekezethez

 

Először mindenki vendégként érkezik, s egy ideig csak ismerkedik az emberekkel és a gyülekezet életével. Aki viszont tovább szeretne lépni annál, hogy eljöjjön a különböző programokra, annak lehetősége van arra, hogy a gyülekezet tagjává váljon.

A tagság egy nagyon hivatalos szó. Valószínűleg mindenkinek más jut róla eszébe, attól függően ki, mikor és hol volt már valamilyen tag. De arra kérünk, hogy póbálj meg most ezektől az emlékektől, élményektől elvonatkoztatni, mert mi egy új tartalommal szeretnénk megtölteni azt a szót, hogy TAG.

Minden embernek szüksége van családra, egy helyre, melyet lelki OTTHON-nak nevezhet, ahol tisztán nézhet a másik szemébe és nyugodt szívvel mondhatja, hogy: "Testvérem".

A tagsággal felvállalod, hogy hivatalosan is része leszel egy hívő közösségnek, amely bátorítást és támogatást nyújt számodra. Mindez egy magasabb szintű felelősségvállalásra, szolgálatra és áldozatra hív. A pásztor, a presbiterek, a szolgálatvezetők mind törődéssel, gondoskodással, imádkozással, tanácsolással és tanítással vannak jelen a tagok életében.

 

Négy ok, hogy tag legyél

 

1. Biblikus

Krisztus is odaadta magát az egyházért, a gyülekezetekért:  “Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte” (Efézus 5,25)

2. A korszellem ellenpólusa

A gyülekezet a hanyatló társadalmunk ellenpólusa. Olyan korban élünk, amikor az emberek seholsem akarnak elköteleződni, legyen szó munkáról, házasságról vagy barátságról... A közösségünk mindezzel szembe megy.

Taggá válni egy igazán önzetlen döntés.

3. Hasznos

Segít beazonosítani azt, hogy kikre tudunk számítani. Minden csapatnak van egy névsora, ahogy minden iskolában is van beiratkozás. Minden cégnek van bérlistája és minden hadseregben van sorozás. Sőt, még az országunkban is van időnként népszámlálás. A tagság a lelki hovatartozásunkat mutatja meg.

4. Egészséges

A tagság elősegíti a lelki fejlődést. A Biblia kihangsúlyozza, hogy a keresztények felelősséggel tartoznak egymás lelki fejlődéséért. Ha nem vagy elköteleződve egy gyülekezet felé, akkor kevesebb lehetőséged van, hogy felelős lehessél másokért, vagy arra, hogy mások is felelősek legyenek érted.

 

Hogyan lehetek a Kőszikla Gyülekezet tagja?

 

  • Jelezd a szándékodat felénk.
  • Hittel fogadd el Jézus Krisztus megváltását és szeretnénk, ha megosztanád ezt az élményedet sokakkal.
  • Vállald a bemerítkezést (keresztséget), mint bizonyságtételt a hitedről.
  • Vegyél részt a Kőszikla Gyülekezet felfedező kurzusán, (3 óra) ahol megismerheted a gyülekezet történetét és küldetését.

 

Ha szeretnéd a tagságot kérni vagy több információra van szükséged, keresd a gyülekezet lelkészét, illetve vezetőit.