2017.11.26. Baczynski László - Lényegi kérdés

00:00

2017.11.26. Baczynski László - Lényegi kérdés 

 

  • Az igehirdetés alaptörténete, gondolata(i): Jézus a Tiberiás-tengernél: harmadszor jelenik meg tanítványainak a feltámadása után: "Szeretsz-e engem?" 3 kérdés és 3 válasz -> korábban Péter 3x tagad. Miért háromszor? És nem veszi észre egyszer sem közben... "Miután ettek" ! :) - Jézus kérdez: a 3. után esett le Péternek: az ami történt rendezni kell... "Most hogy érted mit jelent engem szeretni? Had kérdezzem meg újra..." 
  • Az igehirdetés (fő) üzenete(i): Bűnbocsánat és bűnvallás lelkigyakorlata. Megteresünket követően Isten kivesz és betesz új dolgokat... Lényegi kérdés: "mi van ha nem minden úgy van ahogy gondoltam a keresztyénségben..." Péter olyan ember már aki megtért (!?) - utolsó vacsora megörökíti -  "induló csomag" -> embereknek való megfelelés: Péter rugója. Gal. 2:11. Vallja hogy az Úr az első DE "régi rugó erősebb". Kell a külső emlékeztető. 
  • Központi textus:  János evangéliuma 21:1-25
    • További textus feldolgozása, mely segítő a csoport számára: (mellék textusok): Máté 27:34-35, 5.Mózes 6 "Szeresd az Urat a Te Istenedet"
  • Javasolt kérdések a csoportnak, ami a gyakorlati lépések megtételéhez vezet: "Mi/ki a kakas számunkra?" = Szt.Lélek (János 14:26) + Hogyan vezet a Lélek hangja? Régi "hitünk" és az igazi közti hétköznapi választásaink között mekkora a szakadék? 
  • Javaslat, hogy mit kezdjenek a hallgatók az üzenettel a hétköznapokban, az életükben, a gondolkozásukban: Lélek hangja kulcs. "Mi mindent viszünk de valamit tényleg..." Ha rés van aközött ami belül bennem történik meg amit gondolok hogy milyen vagyok. Amire nem volt kész Péter az elején, élete végén bizonyíthatta... Hitkriziseink szembesitenek szívünk valódi állapotával, azzal ahol tartunk lelkileg.