Budaörs

 

Könnyű dolgunk van, amikor pozitív dolgokat sorolunk fel erről a városról. Hiszen Budaörs az ország leggazdagabb települése, itt a legmagasabb az egy főre eső jövedelem. A legdinamikusabban fejlődő városok egyike a rendszerváltozást követően, például itt van a legtöbb bevásárlóközpont is. Olyan, mint egy "kis Ausztria" ... s még hosszan sorolhatnánk a szívet melengető jelzőket.

De számunkra nem a sikerei miatt fontos város, hanem az ott lakó emberek lelki jóléte miatt. A gyülekezetünk a helyiek szükségleteit tartja elsődlegesként a szeme előtt.

A gyülekezetünk története 2002-re nyúlik vissza, amikor néhány az ország különböző pontján élő keresztény család számára, egymástól teljesen függetlenül, egyre fontosabb lett Budaörs. Akkor Isten szándéka kezdett el megfogalmazódni bennük, melynek célja egy új gyülekezet megalapítása volt. Ma már tudjuk, hogy ez nem volt véletlen. Istennek terve van a Budaörsön lakókkal, s ennek a tervnek szerves része a Kőszikla Baptista Gyülekezet is. Szeretjük ezt a várost, szeretjük az itt élő embereket.

Tisztában vagyunk azzal, hogy Budaörs több szempontból is más, mint Magyarország egyéb városai, hiszen lakossága az elmúlt néhány évtizedben megsokszorozódott. Különleges, mert a lakosság nagy része nem is ide született, hanem betelepedett. Ezek az emberek lényegében helyi gyökerek nélkül kezdték itt meg az életüket, sokszor családi, közösségi kapcsolatok nélkül. Nem beszélve arról, hogy itt élni sokszor speciális, mert az agglomerációs települések jellemzőjeként az itt lakók jelentős része napközben nem tartózkodik a településen. S e mellett, sok az idelátogató, akik "csak" idejárnak dolgozni a számos irodaház egyikébe.

Budaörs különleges város, amelynek szolgálata kiváltság és egyben felelősség is!

Fontos számunkra, hogy nemcsak budaörsi emberek tartoznak a gyülekezetünkhöz, hanem a főváros budai oldaláról, továbbá: Törökbálintról, Érdről, Budakesziről és Biatorbágyról is szép számmal látogatják az istentiszteleteinket.

Azaz a Kőszikla Gyülekezet ugyan fizikailag Budaörsön van, de így mégis regionálisan működik.