2023.11.26. Heizer Tamás - Látszat vagy valóság? Majdnem keresztények és a valódi Krisztus követők

Heizer Tamás: Látszat vagy valóság? Majdnem keresztények és valódi Krisztus követők

1. Neked mi vált fontossá, személyessé az igehirdetésből és miért?

2. Jézus előre jelezte, hogy az Ő eljöveteléhez közeledve a "megtévesztés" komoly probléma lesz. - Számodra mi volt érdekes vagy fontos azzal kapcsolatban, hogy nagyon hasonlít egymáshoz a valódi és a névleges kereszténység? Miért tartod fontosnak azt, hogy ebben a kérdésben tisztán lássunk?
3. Jézus szavaiból 3 kulcs kifejezés lett kiemelve, ahogy Ő leírja a valódi kereszténységet, az egészséges spiritualitást. 
a) "tőlem" = az igazi kereszténység kapcsolódás Jézushoz
b) "hallja" = az igazi kereszténységre az jellemező, hogy belső párbeszédben van Jézus és a tanítványa. Ez az alapja az engedelmességnek = szó-fogadásnak. Halljuk a szót, értünk a szóból, szót fogadunk. Ez arra is utal, hogy az egészséges keresztények nem zártak, hanem nyitottak a befogadásra és tabulásra egész életükön keresztül.
c) "cselekszi" = az igazi keresztényekre jellemező, hogy megküzdenek azért (ha néha nehéz is), hogy amit Jézustól "hallanak" azt az életük részévé tegyék.
d) Mi adja a jelentőségét? - Vihar metafóra = ítélet/krízis (amikor elválasztódnak egymástól a dolgaink = láthatóvá válik, hogy hol tartunk). Jézus 2 féle emberről beszél azokkal kapcsolatban, akiket általában vallásos embereknek tartanak: (1) az ostobák, (2) a bölcsek. - Mi is különbözteti meg őket egymástól? Benned milyen reakciókat vált ki az, amit Jézus erről mond?

Ezek közül mi volt számodra érdekes, miért? Volt-e valami ami aktuálisan fontos neked, valami ami változásra, fejlődésre hívott? Ha igen, mesélj kicsit róla....